چاپ نخست «مبانی فهم روایات تفسیری در المیزان» اثر«عیسی زاده»

چاپ نخست «مبانی فهم روایات تفسیری در المیزان» اثر«عیسی زاده» را انتشارات «بوستان کتاب» چاپ و روانه بازارنشر کرده است.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، منطق فهم، همان مبانی و قواعد زیربنایی برای فهمیدن است که این منطق در احادیث پیامبر و معصومان(ع) بسیار یافت می‌شود؛ چنان‌که لحظه‌لحظۀ تاریخ گواهی می‌دهد که اهل بیت(ع) بر فهم روایات با منطقی درست پای می‌فشردند. در عصر حاضر کمتر اثر تفسیری را می‌توان یافت که هم‌چون تفسیر گران‌سنگ المیزان با دقتی وصف‌ناپذیر روایات تفسیری برجای‌مانده از خاندان عصمت و طهارت را با منطقی برگرفته از همان احادیث به تفسیر کشیده و آن‌ها را در خدمت تفسیر آیات وحی به‌ کار گرفته باشد. نوشتار حاضر تمام همّت خویش را در تبیین منطق فهم روایات تفسیری از منظر علامه طباطبائی صرف کرده است تا جان‌مایۀ روشی ایشان را به بیانی روشن نشان دهد.

المیزان فی تفسیر القرآن که بیشتر به تفسیر المیزان شهرت دارد از جامع‌ترین و مفصل‌ترین تفاسیر شیعی قرآن به زبان عربی است که در قرن چهاردهم هجری به قلم سید محمدحسین طباطبایی (۱۲۸۱ - ۱۳۶۰ هـ. ش) نگاشته شده‌است.

سید محمدحسین طباطبایی فیلسوف، حکیم متأله و مفسر قرآن در سال ۱۲۸۱ هـ. ش (۲۹ ذی‌القعده ۱۳۲۱ هـ. ق) در روستای شادباد از توابع تبریز به دنیا آمد. در کودکی پدر و مادر خود را از دست داد و همراه با برادر کوچکترش محمد حسن الهی طباطبایی در مکتب‌خانه به فراگیری علوم مقدماتی پرداخت. در سال ۱۳۰۴ برای تکمیل تحصیلات رهسپار نجف می‌شود و نزد علمای بزرگی همچون محمدحسین غروی اصفهانی (مشهور به کمپانی)، محمد حسین نائینی، حجت کوه‌کمری، حسین بادکوبه‌ای، ابوالقاسم خوانساری و سید علی قاضی به تلمذ می‌پردازد. (به اذعان علامه طباطبایی، علی قاضی بر روحیه و مشی وی در زندگی تأثیر بسیار عمیقی داشته‌است). پس از نیل به مقام اجتهاد، در سال ۱۳۱۴ به سبب اختلال در وضع معاش به زادگاه خویش، تبریز بازمی‌گردد و بعد از مدتی به سال ۱۳۲۵ عازم قم شده، در آن شهر رحل اقامت می‌افکند. علامه طباطبایی از این زمان تا پایان حیات خود، ضمن تدریس دروس فلسفه و تفسیر در حوزه علمیه قم، به کار نگارش تفسیر المیزان می‌پردازد و آن را پس از نزدیک به بیست سال تلاش، در لیلةالقدر ۲۳ رمضان سال ۱۳۵۰ هـ. ش به انجام می‌رساند. علامه طباطبایی به جهت احیای فلسفه و حکمت شیعی و آموزه‌های اصیل اسلامی نامبردار است. تلاش پروفسور هانری کوربن استاد دانشگاه سوربن فرانسه برای همنشینی و مباحثه با علامه طباطبایی، گواه شهرت علمی او در جهان آن روز است. وی در روز ۲۴ آبان‌ماه ۱۳۶۰ هـ. ش چشم از جهان فروبست و در مسجد بالاسر حرم حضرت معصومه در قم به خاک سپرده شد. غیر از تفسیر المیزان، از دیگر آثار وی می‌توان به «اصول فلسفه و روش رئالیسم»، «بدایة الحکمة»، «نهایة الحکمة» و «شیعه در اسلام» اشاره کرد.

چاپ نخست «مبانی فهم روایات تفسیری در المیزان» اثر«عیسی زاده» را انتشارات بوستان کتاب چاپ  و روانه بازار نشر کرده است.

کد خبر 789545

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha