خبرگزاری شبستان، سرویس مسجد و کانون های مساجد: ساخت مساجد به عنوان محلی برای نیایش، تجمع و تعامل مسلمانان در طول تاریخ اسلام همواره مدنظر بسیاری از بزرگان دینی و حاکمان و مسئولان کشورهای اسلامی و حتی غیر اسلامی بوده و هست.
وجود جایگاهی برای پرداختن به مسایل اجتماعی و ارتقای ابعاد گوناگون زندگی افراد از جمله زندگی اجتماعی مسلمانان در جوامعی که این گروه در آن ها زندگی می کنند می تواند مأمنی برای افزایش سطح کیفی زندگی این افراد و حتی تمامی کسانی باشد که در این محیط ها اعم از شهرها و کشورها زندگی می کنند و در طول سالیان سال در آن ها به دنیا می آیند و می بالند و زندگی می کنند.
ضرورت پرداختن به وجود مساجد در محیط های اجتماعی گوناگون و افزایش کارکردهای آن ها برای پاسخگویی به نیازهای انسان ها در جوامع مختلف، موضوعی است که همواره در طول تاریخ اسلام بر آن تاکید شده است و در جوامع گوناگون به شکل های مختلفی به انجام رسیده است.
موضوعی که در سلسله نوشتارهای «مساجد و معابر» و «مسجدی ها» به آن پرداخته می شود نگاه کمی دقیق تر به مقوله ایجاد مساجد و نیاز کنشگران اجتماعی به وجود آن ها در اطراف محیط های زندگی افراد و نیز چگونگی نقش آفرینی این اماکن دینی در زندگی امروزی بشر است.
در ادامه به یکی از موضوعات مطرح در زمینه مساجد پرداخته می شود:
علیرضا رجایی یک نویسنده است او می گوید "مساجد خیلی می توانند تعیین کننده باشند ائمه جماعات مساجد می توانند بر منابر از مردم بخواهند که با یکدیگر مهربان تر باشند و به اصطلاح در روابط روزمره نسبت به هم با مهربانی بیشتری رفتار کنند زیرا اگر ما به یکدیگر رحم کنیم خدا نیز به ما رحم خواهد کرد.
در حال حاضر در جامعه ما توجه مان نسبت به یکدیگر بسیار اندک شده است این در حالی است که در گذشته مردم خیلی بیش از این به یکدیگر توجه می کردند و هوای هم را داشتند.
مساجد در این میان می توانند مردم را در مقابل این پرسش قرار دهند که چه عواملی باعث شدند تا روابط گذشته بین خانواده ها و همسایه ها کم رنگ و کم رنگ تر شود.
در دنیای جدید دیگر بسیاری از رسانه های جهانی در کنار گسترش فرهنگ فردگرایی به مقوله پرداختن به خانواده و دوستی ها و روابط خانوادگی توجه می کنند.
مساجد بهترین محل و مامن اصلاح روابط بین فردی در جامعه هستند چون عموما مردم به ائمه جماعات مساجد محل خود اعتماد دارند.
در حال حاضر باید از هر نوع عملکردی که باعث شود مساجد جایگاه خود را در تعیین و ترمیم روابط اجتماعی از دست دهند جلوگیری کرد و ائمه جماعات هم باید بدانند که ارزش آن ها بسیار بالا و والا است، آن ها می توانند نقشی تعیین کننده و راهبر در امورات اجتماع داشته باشند البته اگر قدر خود و جایگاهی که در آن قرار دارند را بدانند.
روابطی که اسلام بر آن ها تاکید می کند تا کمیت و کیفیت آن ها در سطح جامعه و خانواده به عنوان کوچکترین نهاد هر جامعه ای رعایت شود متضمن پایداری و تعمیم سلامت جامعه و افراد آن به واحدهای همسان آن ها است.
آنچه که همه ما باید به آن توجه ویژه ای داشته باشیم این است که باید قدر یکدیگر را بدانیم و در عین حال متوجه باشیم که دارایی های حال حاضرمان اگر چه شاید برای ما بسیار تکراری شده اند اما بسیار ارزشمند هستند.
نظر شما