درآمدزایی میلیاردی مردم خراسان جنوبی از انرژی خورشیدی

مردم خراسان جنوبی در سال های خشکسالی این استان از نعمت انرژی خورشید و از طریق سرمایه گذاری در نیروگاه های خورشیدی درآمدی میلیاردی کسب می کنند.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: انرژی خورشیدی منحصر به‌ فردترین منبع انرژی تجدیدپذیر در جهان و منبع اصلی تمامی انرژی‌های موجود در زمین است. استان خراسان جنوبی شرایط بسیار مطلوبی برای استفاده از انرژی های نو به خصوص انرژی خورشیدی دارد. به دلیل تابش نور خورشید در طول روز، منابع خوبی برای تولید انرژی خورشیدی در استان وجود دارد که می‌توان از این منابع برای کاهش بار شبکه برق الکتریکی استفاده کرد.

 

با توجه به محدود بودن منابع سوخت فسیلی و مشکلات ناشی از احتراق این سوخت‌ها مانند آلودگی روز افزون هوا، استفاده از فناوری‌های خورشیدی مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته و در حال حاضر کشورهای زیادی وجود دارند که به دنبال استفاده از نور خورشید به طرق مختلف هستند تا از آن به عنوان مثال برق تولید کنند، همچنین می توان گفت انرژی خورشیدی فرصتی است که امروز کارآفرینان می توانند از محل آن درآمد کسب و سبب رونق تولید شوند.

 

 

درآمد دو میلیاردی مردم خراسان جنوبی از انرژی خورشیدی

«محمد ابراهیم شرکاء» مدیرعامل شرکت برق خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند، گفت: تاکنون در خراسان جنوبی 192 مشترک با ظرفیت ۲ هزار و 47 کیلووات در خصوص نیروگاه های خورشیدی سرمایه گذاری کرده اند. 

 

وی ادامه داد: شرکت برق از این 192 مشترک، خرید تضمینی برق انجام می دهد و طی دو سال اخیر تاکنون از این طریق، دو میلیارد و 470 میلیون درآمد کسب عاید سرمایه گذاران شده است.

 

شرکاء افزود: متقاضیان نصب پنل خورشیدی بر پشت بام های خانه هایشان می توانند 40 تا 45 میلیون تومان سرمایه گذاری کنند و ماهانه 800 تا 850 هزار تومان در هر ماه درآمد کسب می کند که در سال های آینده این رقم به یک میلیون افزایش می یابد.

 

او می گوید: متقاضیان می توانند به اداره برق مراجعه و پس از انعقاد قرارداد خرید تضمینی، از این شرایط بهره مند شوند.

 

مدیرعامل شرکت برق خراسان جنوبی با بیان اینکه سرمایه گذاری در مقیاس بزرگتر هم انجام می شود، اظهار داشت: در سرمایه گذاری در مقیاس بزرگ تر «مزارع خورشیدی»، تاکنون 43 پروانه به میزان 348 مگاوات صادر شده، که از این تعداد، 10 نفر به ظرفیت 142.5 مگاوات موفق به انعقاد قرارداد خرید تضمینی با ساتبا شده اند.

 

شرکاء گفت: سرمایه گذاری متصل به شبکه و به بهره برداری رسیده در مزارع برق خورشیدی دو مورد به ظرفیت 11 مگاوات است.

 

 

راه اندازی 57 نیروگاه خورشیدی برای مددجویان خراسان جنوبی

همچنین «رضا سلم آبادی» مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی در خصوص تلاش این نهاد برای سرمایه گذاری مددجویان گفت: با توجه به اینکه در استان خراسان جنوبی زمینه خوبی برای ایجاد نیروگاه های خورشیدی فراهم است، کمیته امداد استان طی سال گذشته با انعقاد تفاهم نامه با شرکت توزیع برق استان اقدام به راه اندازی 57 نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی کرده که به طور متوسط درآمد ماهیانه مددجویان 800 تا 900 هزار تومان است.

 

سلم آبادی با بیان اینکه طی سال گذشته به هر یک از متقاضیان اجرای طرح نیروگاه های خورشیدی 25 تا 30 میلیون تسهیلات پرداخت شده است، افزود: امیدواریم تا پایان سال جاری 300 نیروگاه خورشیدی دیگر در سطح استان راه اندازی شود.

 

وی ادامه داد: هم اکنون برای 240 نفر از متقاضیان تشکیل پرونده صورت گرفته و تعداد 68 طرح با حضور پیمانکاران، محل اجرای نیروگاه خورشیدی مورد بررسی و بزودی اجرا می شود.

 

کمیته امداد به متقاضیان نصب پنل خورشیدی، ۳۵ تا ۴۰ میلیون تسهیلات می پردازد

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) یادآور شد: کمیته امداد امسال به هر یک از متقاضیان راه اندازی نیروگاه خورشیدی 35 تا 40 میلیون تومان تسهیلات پرداخت می کند.

 

با توجه به اهمیت مباحث مربوط به انرژی در کشور به ویژه استان خراسان جنوبی امیدوارم در آینده با ارائه طرح های مختلف در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی و همچنین ترویج استفاده از انرژی های تجدید پذیر گامی موثر در افزایش استفاده منابع تجدید پذیر انرژی در سطح استان برداریم.

 

بر اساس این گزارش تمامی روستاهای بالای 10 خانوار شهرستان خوسف برق رسانی و تامین برق روشنایی مناطق روستایی و عشایری خوسف که کمتر از 10 خانوار جمعیت دارند توسط پنل های خورشیدی در دستور کار است.

 

تاکنون برق تعداد 11 روستا و منطقه عشایری شهرسان خوسف توسط پنل های خورشیدی فراهم شده است.

 

«سید محمد حسینی» سرمایه گذاری است که با کمک تسهیلات کمیته امداد امام خمینی خراسان جنوبی(ره) در این راه سرمایه گذاری کرده است.

 

او با بیان اینکه برای راه اندازی تعداد 20 پنل خورشیدی، تسهیلاتی به مبلغ 30 میلیون تومان دریافت کرده ام، گفت: امیدوارم درآمد حاصل از این سرمایه گذاری بعد از پرداخت اقساط خوب شود.

 

این سرمایه گذار ناراضی از این طرح، می افزاید: چون زمان قسط بندی تسهیلات خیلی زود شروع شد« قبل از درآمد زایی وحتی نصب نیروگاه» امکان پرداخت اقساط وام برایم وجود نداشت؛ لذا از شرکت برق خواستارم تا در مرحله نخست بعد از اینکه این نیروگاه ها به مرحله درآمد زایی رسید، قسط بندی ها را شروع کنند.

 

طی دو سال بعد از نصب نیروگاه های خورشیدی؛ طی چهار مرتبه اعتباری به مبلغ چهار میلیون تومان واریز شده است؛ این را حسینی می گوید و ادامه می دهد: مشکل این سرمایه گذاری قسط بندی زود هنگام و نصب دیر هنگام بود.

 

همچنین «عباس سیچانی» سرمایه گذاری دیگری بود که اقدام به نصب پنل های خورشیدی بر بام خانه اش کرده است. او در همان ابتدای کلامش از کمیته امداد برای پرداخت 27 میلیون تسهیلات قدردانی می کند و می گوید: سود این تسهیلات چهار درصد است و برای ما که درآمد آنچنانی نداریم، تقریبا خوب است.

 

او با بیان اینکه تاکنون 27 میلیون تومان بابت نصب نیروگاه در پشت بام منزلم هزینه کرده ام، می گوید: پرداختی شرکت برق بابت درآمد این نیروگاه به موقع نیست و از طرفی سررسید اقساط را باید در ابتدا خودمان پرداخت کنیم و این امر موجب نارضایتی ما سرمایه گذاران می شود.

 

این سرمایه گذار می افزاید: در آمدی که از محل نصب پنل های خورشیدی در زمستان عاید ما می شود، ماهانه 750 ولی در تابستان به دلیل افزایش نور خورشید متفاوت خواهد بود.

 

سیچانی با ابراز تاسف از اینکه با پرداخت قسط های تسهیلات تنها 300 تومان عاید ما می شود، بیان می کند: امیدواریم اقساط هرچه زودتر تمام شود تا به سود دهی برسیم.

 

 

 

گزارش: سمیه محمدی

 

 

 

کد خبر 790198

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha