خسارت ۱۳ هزار میلیارد تومانی از سیل به بخش کشاورزی/ بسیج صندوق بیمه برای جبران خسارات

موسوی با اشاره به اینکه بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومانی از سیل به بخش کشاورزی کشور خسارت وارد آمده است، گفت: از این مبلغ ۵۲ درصد مربوط به بخش زیر دست های کشاورزی، ۸ درصد هم به بخش باغبانی ، ۱۴ درصد هم به بخش دام و طیور و آبزیان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «محمد موسوی» شب گذشته (پنجشنبه 26 اردیبهشت) با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوسیما درباره آخرین وضعیت استان های سیل زده کشور به ارائه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه طبق آخرین جمع بندی ها از اتفاقات و حواشی سیل فروردین ماه امسال حاکی از آن است که تاکنون 13 هزار و 710 میلیارد تومان خسارت وارده بخش کشاورزی 28 استان کشور است، گفت: از این مبلغ 52 درصد مربوط به بخش زیر دست های کشاورزی، 8 درصد هم به بخش باغبانی ، 14 درصد هم به بخش دام و طیور و آبزیان و حدود 26 درصد هم مربوط به آب و خاک و امور زیر بنایی و تاسیسات و ساختمان ها خسارت است.

 

مدیرکل دفتر بحران وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه درخصوص رقم دقیق خسارات ناشی از سیل، اطلاعات اولیه به صورت برآورد کلی بود و رفته رفته دقیق و دقیق تر شد، گفت: در اصل اطلاعات ما براساس تحقیقات میدانی و مزرعه به مزرعه صورت گرفته است.

 

موسوی با بیان اینکه برای جبران خسارت سیل زدگان چندین روش داریم، گفت: بسیج صندوق بیمه برای جبران خسارت زمین های باغی و زراعی را می توان اولین روش جبران خسارات عنوان کرد. تاکنون 200 میلیارد تومان به 22 هزار بهره بردار خسارت دیده بیمه شده پرداخت شده و حدود 150 میلیارد تومان دیگر هم ارزیابی خسارت ها انجام گرفته است که تا 2 هفته آینده پرداخت می شود.

 

وی با اشاره به اینکه حدود 2 هزار و 220 میلیارد تومان کمک در قالب تسهیلات ارزان قیمت برای دو استان گلستان و لرستان در نظر گرفته شده است، افزود: 50 درصد از کمک های بلاعوض تاکنون تخصیص یافته است. در استان گلستان طبق آخرین گزارش ها هزار و 825 پرونده با 14 میلیارد تومان کمک بلاعوض در مرحله نهایی بررسی ها قرار دارد و تا به امروز 350 پرونده با 21 میلیارد ریال به مرحله پرداخت رسیده علاوه بر آن حدود 2 هزار و 691 میلیارد تومان کمک بلاعوض و 2500 میلیارد تومان تسهیلات بانکی قرض الحسنه با کارمزد 4 درصد به تصویب دولت رسیده که به واحدهای صنفی و خسارات وارده به تولید اختصاص می یابد.

 

مدیرکل دفتر بحران وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تاکنون از این همه اعداد وارقام حدود 200 میلیارد تومان به دست کشاورزان رسیده است، گفت: در استان گلستان هم حدود 14 میلیارد تومان پرونده به مرحله پرداخت رسیده که تا بحال از این رقم حدود 2 میلیارد و 100 تومان پرداخت شده و بقیه در حال بررسی و انجام است که احتمال می رود در 2 هفته آینده حدود 50 درصد اعتبارات تخصیص یابد.

 

در ادامه این برنامه رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه در مصوبه 23 اردیبهشت دولت و ابلاغ آن 2500 میلیارد تومان وام قرض الحسنه برای امر مسکن اختصاص یافت، گفت:  این رقم برای 30 هزار واحد احداثی 40 هزار واحد در شهرها و 26 هزار واحد در روستاها 40 هزار واحد تعمیری و 42 هزار واحد معیشتی کافی است.

 

«غلامرضا تابش» با بیان اینکه سقف تعهدات تسهیلات در شهرها 50 و در روستاها 40 میلیون تومان است، گفت: قول می دهم آنهایی که خانه هایشان را احداث می کنند و مستقر می شوند از وام های تعمیراتی بی بهره نمی ماند.

 

وی درباره دیگر تعهدات بنیاد مسکن برای مناطق سیل زده کشور گفت: از دیگر تعهدات بنیاد مسکن ، تامین رایگان سیمان مورد نیاز واحدهای احداثی تا سقف 8 تن و تعمیری یک تن است تا این لحظه هم یک هزار تن سیمان به منطقه لرستان حمل و 3 هزار و 500 تن درکل کشور جابجا شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: ارزیابی ما برای کل کشور حدود 500 هزار تن است . حدود 20 هزار تن آهن آلات خریداری شده که حدود 4 هزار و 500 تن از آن را به استان های خوزستان و لرستان منتقل کرده ایم.

 

در بخش دیگری از این برنامه خبری «محمد رودباری» مدیر کل بحران سازمان راهداری با اشاره به اینکه درجریان سیل فروردین ماه امسال، بیش از 16 هزار کیلومتر از جاده ها آسیب دیدند، گفت:  آخرین برآورد خسارت جاده ها بیش از 3 هزار و 600 میلیارد تومان است که در این روند می توان به بسته شدن 2 هزار محور روستایی، 400 محور شریانی روستا به شهر و شهر به شهر اشاره کرد.

 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر فقط 8 محور هستند که تردد و رفت و آمدی ندارند ولی این بدان معنا نیست که دسترسی به روستاها و شهرها وجود نداشته باشد، گفت: برای 870 روستا استان لرستان راههای دسترسی برقرار شده، 680 پل این استان هم تخریب شده بود که با پل های خرپایی جبران می شود. پیش بینی می شود پل های خسارت دیده در مدت 2 سال آینده به حالت قبل و حتی بهتر از قبل برگردد.

 

«موسی خادمی»، استاندار لرستان نیز درباره آخرین وضعیت این استان در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: حدود 200 هکتار از آبخیزستان های شهرستان پل دختر از 10 تا 100 درصد مورد آسیب دیدگی قرار گرفته و در گل و لای محصور شده است.

 

وی با اشاره به اینکه با وجود اینکه در هفته های اخیر تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز وارد کار شده اند بدلیل نامناسب بودن دسترسی ها کارها به کُندی صورت می پذیرد، افزود: با توجه به آسیب دیدگی 200 هکتار از رقم کل 1800 هکتار آبخیزستان نمی توان گفت حدود 10 هزار شغل دچار آسیب و اختلال گردیده در ضمن آب و برق روستاها هم بطور کامل برقرار شده است.

 

خادمی درباره بهداشت مناطق سیل زده نیز گفت: تا امروز مشکل خاصی گزارش نشده است و مراقبت ها بدرستی انجام می شود.

 

«غلامرضا شریعتی»، استاندار خوزستان نیز درباره وضعیت این استان اینگونه توضیح داد: با توافقاتی که وزارت خارجه با همتایان عراقی خود داشت از 3 روز قبل کانال سوئی باز شده و آب با سرعت 100 متر مکعب بر ثانیه در حال خارج شدن است به تدریج روستاها هم از آب تخلیه می شوند.

 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر از اهواز به پایین روستایی زیر آب نیست و تعدادی از روستاها هم در حال تخلیه آب هستند، گفت: شرایط رو به بهبود است درحوزه کرخه بدلیل اینکه حجم ورودی آب بالا بود تقریباً از یک هفته قبل موفق به کاهش آب و افزایش خروجی آب با سرعت 650 متر مکعب برثانیه شده ایم.

 

استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: احتمالاً از دو هفته آینده امکان بازگشت روستاییان به خانه هایشان فراهم می شود در خصوص تولید گندم هم می توان انتظار داشت خوزستان دارنده رتبه برترین تولید کننده گندم کشور برای 7 سال متمادی، امسال هم بتواند این مقام را حفظ کند./

کد خبر 790378

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha