فرهنگ و سبک زندگی قرآنی در خانواده ها نهادینه شود

نخعی پور با تاکید بر اهمیت تمسک و رجوع به قرآن برای مقابله با آسیب های اجتماعی، گفت: باید فرهنگ و سبک زندگی قرآنی در خانواده ها نهادینه شود.

«محمدرضا نخعی پور» با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در دوازدهمین نمایشگاه قرآن کریم در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه قرآن کریم تنها نسخه نجات بخش بشریت است، گفت: در روایات آمده است که قرآن می تواند انسان را از بسیاری بداخلاقی، ناهنجارها و آسیب های اجتماعی دور کند و خداوند می‌فرماید: « أَلا بِذِكرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ القُلُوبُ» با یاد خدا دل‌ها آرامش مى‌یابد.

 

مشاور و کارشناس اجتماعی با تاکید بر اینکه فراز و فرود و مشکلات زندگی گاهی ممکن است انسان را به سراشیبی سقوط سوق دهد و انسان دچار ناهنجاری اجتماعی و فردی شود لذا قلب انسان نا آرام می شود، افزود: برای مقابله با آسیب های اجتماعی و ناآرامی ها راه حل آن یاد و ذکر خداوند است که به دلها آرامش می‌دهد.

 

نخعی پور با بیان اینکه قرآن کریم کتابی بسیار جامع و مدون برای سبک زندگی انسان است، ادامه داد: در قرآن برای همه امور زندگی آیاتی وجود دارد و هر آنچه مورد نیاز انسان در دنیا و آخرت است در قرآن کریم آمده است لذا راهکاری بسیار ارزشمند برای رسیدن انسان به قله سعادت است.

 

لزوم توجه به تفسیر در کنار قرائت قرآن کریم

وی با تاکید بر اهمیت تمسک و رجوع به قرآن برای مقابله با آسیب های اجتماعی، بیان کرد: بهترین راه تربیت و تهذیب افراد و متقن ترین شیوه حفظ و کنترل جامعه از کجروی بهره گیری از قرآن کریم است چرا که فقط قرآن است که به استوارترین راه هدایت می‌کند.

 

مشاور و کارشناس اجتماعی با اشاره به اینکه نباید فقط به تلاوت و روخوانی قرآن بسنده شود چرا که نمی توان استفاده لازم را از این دریای عمیق و ژرف برای زندگی ببریم، تصریح کرد: باید به تفسیر و تدبر در قرآن نیز توجه شود تا به آنچه لازم است را استخراج کنیم و به قله های رفیع انسانیت برسیم.

 

فرهنگ و سبک زندگی قرآنی در خانواده ها نهادینه شود

نخعی پور با بیان اینکه قرآن مرکز ثقل است و هر جایی به مشکلی برخود کردیم باید دستور آن را از قرآن بگیریم، گفت: برای سوق دادن جامعه به سمت خوبی ها در وهله نخست باید خانواده‌ را دریابیم و قرآن می‌تواند خانواده را به آرامش برساند تا بستر برای رشد فرزندان فراهم شود لذا باید فرهنگ و سبک زندگی قرآنی در خانواده ها نهادینه شود.

 

به گفته وی یکی از ضروریات تشکیل جامعه سالم، تشکیل خانواده سالم است و هرچه بنیان خانواده مستحکم تر باشد بنیان جامعه نیز مستحکم تر خواهد بود و آیات متعددی در قرآن در بحث تربیت فرزندان، تکریم خانواده، نحوه رابطه همسران وجود دارد.

 

تاثیر قرآن بر تربیت فرزندان در خانواده

کارشناس اجتماعی با تاکید متاسفانه امروز خانواده ها درگیر مسائل حاشیه ای شده و از هدف اصلی خودش که تربیت نسل است غافل شده، گفت: حضرت امام خمینی(ره) بینانگذار جمهوری اسلامی محصول تربیت یک خانواده قرآنی است و مقام معظم رهبری در مورد شخصیت امام راحل فرمودند: « او به همه فهماند که انسانِ کامل شدن، علی وار زیستن و تا نزدیکی مرزهای عصمت پیش رفتن افسانه نیست».

 

نخعی پور با اشاره به شيوه های قرآنی نهادينه کردن ارزشهای دينی در کودکان و نوجوانان، افزود: ازروش های بسيارمؤثر در نهادينه کردن آموزه های دينی در کودکان استفاده از روش تشويق، محبت کردن و بیان قصه‌های قرآنی است.

 

وی با تاکید بر اهمیت جذب جوانان به مساجد و آموزه های دینی، بیان کرد: قدرت جاذبه ما بسیار بیشتر از دافعه باشد لذا باید با اخلاق و رفتار نیکو و دینی در جهت جذب جوانان تلاش شود.

 

کارشناس اجتماعی گفت: برگزاری نمایشگاه قرآن کریم تلنگری است که خانواده ها بیایند از فضای معنوی و کتابهای آن استفاده کنند و از رمضان 98 بیشتر قرآن را در زندگی دخیل دهند و این کتاب هدایت و سراسر نور را از مهجوریت خارج کنند.

 

 

 

 

کد خبر 790541

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha