کمپین کنترل فشار خون در آذربایجان‌شرقی به راه افتاد

اهداف کلی کمپین بسیج فشار خون؛ افزایش نسبت شناسایی و شروع مراقبت و درمان بیماران پرفشار خونی، افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر پیامدها و اهمیت تشخیص زودرس است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «محمدحسین صومی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه از آغاز به‌کار کمپین اطلاع‌رسانی بسیج کنترل فشار خون در استان آذربایجان‌شرقی خبر داد و اظهار داشت: اهداف کلی بسیج فشار خون افزایش نسبت شناسایی و شروع مراقبت و درمان بیماران پرفشار خونی، افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر پیامدها و اهمیت تشخیص زودرس است.

وی گفت: اهداف اختصاصی این بسیج نیز  اندازه‌گیری فشار خون افراد ۳۰ سال و بالاتر به میزان ۵۰ درصد یا تقریباً ۲۰ میلیون نفر، شناسایی افراد با احتمال ابتلا به فشار خون بالا تقریباً ۲ میلیون نفر، شروع مراقبت فشار خون در افرادی  که در اندازه‌گیری  فشار خون بالا داشته‌اند به میزان ۵۹ درصد با تقریباً یک میلیون نفر است.   

صومی با بیان این‌که افزایش نسبی آگاهی افراد ۳۰ سال و بالاتر از عوامل خطر اصلی فشار خون بالا، پرهیز از مصرف نمک و کم تحرکی چاقی و اختلال چربی را منجر خواهد شد، خاطرنشان کرد: همه افراد ۳۰ سال و بالاتر ایرانی و بیماران کلیوی و زنان باردار در همه گروه‌های سنی باید اطلاعات فشار خون را در این سامانه نشان دهند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به تشکیل ستاد استانی طرح بسیج فشار خون در آذربایجان‌شرقی، خاطرنشان کرد:  این طرح از ۲۷ اردیبهشت تا ۱۵ تیرماه اجرا شده و از تاریخ ۲۷ اردیبهشت تا ۱۷ خرداد ماه فاز اطلاع‌رسانی و از ۱۸ خرداد تا ۱۵ تیرماه فاز غربالگری را خواهد داشت.  

وی خاطرنشان کرد: در ایران ۹۷ هزار نفر در سال ۲۰۱۷ بر اثر بیماری‌های فشار خون جان خود را از دست داده که این رقم  در تبریز نزدیک به ۵ هزار نفر است که مستقیماً با عارضه فشار خون جانشان را از دست داده‌اند.

یک سوم جمعیت بزرگسال ایران دارای فشار خون بالا هستند

صومی خاطرنشان کرد: بر اساس پیمایش ملی در سال ۲۰۱۶ حدود یک سوم جمعیت بزرگسالان ایران از فشار خون بالا رنج می‌برند. فشار خون سیستولیک بالاتر از ۱۴۰ میلی‌متر جیوه و دیاستولیک بالاتر از ۹۰ میلی‌متر جیوه تعریف درست فشار خون است.

وی افزود: فقط ۱۹ درصد از بیماران فشار خون بالا به‌خوبی کنترل می‌شوند که البته از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶ شیوع پرفشاری خون در ایران حدود ۳ برابر شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اینکه فشار خون در بین زنان بیش از مردان است، گفت: درمان مرتبط با فشار خون بالا به تفکیک جنسیت در استان نشان می‌دهد که فقط ۴۰ درصد افراد مبتلا به فشار خون دارو دریافت می‌کنند.

کد خبر 790756

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha