پیش‌بینی جمع‌آوری ۱۲ میلیارد تومانی زکات در سال ۹۸ در همدان

ترکمانه گفت: پیش بینی زکات استان برای سال ۹۸، ۱۲ میلیارد تومان است .

به گزارش خبرگزاری شبستان در همدان، «پیمان ترکمانه»،  در نشست شورای زکات استان با بیان اینکه پیش بینی زکات در سال 97، 8 میلیارد و 800 میلیون تومان بود، گفت: به لطف خداوند این رقم 9 میلیارد و 200 میلیون تومان در شورای زکات استان به ثبت رسید.

 

مدیر کل کمیته امداد استان همدان افزود: از این مبلغ یک میلیارد و 500 میلیون تومان زکات سهم واجب محرومین، 790میلیون تومان زکات مستحبی جمع آوری شده از شهرستان‌های استان، 3 میلیارد و 300 میلیون تومان زکات فطریه، 3 میلیارد و 610 میلیون تومان نیز برای پروژه‌های عمرانی در نظر گرفته شد.

 

مدیر کل کمیته امداد استان با بیان اینکه در سال گذشته در مجموع 9 میلیارد و 200 میلیون تومان زکات در بخش‌های مختلف وصول شده است ادامه داد: تعداد کل مودیان زکات استان در سال گذشته، 3 هزار و 835 نفر و دفترچه‌های زکات توزیع شده نیز 3 هزار 907 عدد بوده است.

 

ترکمانه با بیان اینکه عاملین زکات در استان یک هزار نفر است، عنوان کرد: سال گذشته، از 319 مودی، 62 مبلغ و 164 نفر از عاملین برتر زکات استان تقدیر به عمل آمد همچنین در سال 97، 700 شورای زکات تشکیل و 15 آئین شکر گذاری زکات در سطح روستا برگزار شد.

 

وی با بیان اینکه سال گذشته 620 مبلغ در بحث آموزش و تبلیغ در استان با مجموعه کمیته امداد همکاری داشته اند، گفت: سال 97، 68 برنامه تبلیغی و آموزشی زکات در سطح استان برگزار گردید، 23 برنامه نیز توسط صدا و سیما در این راستا تهیه و پخش شد.

 

مدیر کل کمیته امداد استان با اشاره به اینکه 8 عامل ثابت زکات در شهرستان‌های استان وجود دارد، ابراز کرد: سال گذشته، 94 برنامه مشترک با اعضای شورای زکات در سرفصل‌های مختلف تشکیل شده است و 173 میلیون تومان نیز برای برگزاری همایش، جلسات و تقدیرات هزینه شده است .

 

ترکمانه ادامه داد: 59 درصد از درآمد‌های حاصل از زکات به مبلغ 5 میلیارد و 400 میلیون تومان در راستای کمک به محرومین در سرفصل های تهیه جهیزیه، درمان، تحصیل دانش آموزان، احداث مسکن و تعمیر آن، هزینه‌های معیشتی و ... هزینه شده است و 41 درصد مابقی نیز برای پیش برد پروژه‌های عمرانی همچون ساخت فاطمیه، خانه عالم، غسال خانه و ... در سطح روستا‌ها صرف شده است.

 

وی بیان کرد: از اقدامات مهم این مجموعه جهت تشویق و حضور پررنگ مردم در حوزه پرداخت زکات، صرف هزینه درآمد‌های حاصل از زکات در دو حوزه «کمک به محرومین و پروژه‌های عمرانی» هر روستا برای آن روستا بوده است.

 

ترکمانه ادامه داد: اگر 20 درصد از ظرفیت‌های موجود استان زکات پراخت کنند، حداقل می‌توان گفت که 50 میلیارد تومان زکات در استان جمع می شود اما این عدد با مبلغ 9 میلیارد و 200 میلیون تومانی تفاوت بسیاری دارد که این نشان از آن دارد که دستگاه‌ها و نهاد‌ها آنگونه که باید بسیج نشده اند.

 

وی اظهار کرد: میزان گندم جمع آوری شده در استان طی 2 سال اخیر تغییر چندانی نداشته است و وجه دریافتی توسط کشاورزان در ازای فروش گندم مبلغ قابل توجهی نبوده است لذا باعث شد که مردم استقبال چندانی در حوزه پرداخت زکات نداشته باشند.

 

این مقام مسئول بیان کرد: پیش بینی زکات استان برای سال 98، 12 میلیارد تومان است، با همکاری خوب این مجموعه با بهزیستی و استانداری، در قالب شورای زکات، امسال نیز فطریه جمع و با تعامل خوب دستگاه‌ها در جهت کمک به خانواد‌های نیامند هزینه می‌شود.

 

ترکمانه با بیان اینکه چند سالی است همایش استانی زکات برگزار نمی‌شود ادامه داد: پیشنهاد می‌شود در سال 98، یک همایش استانی زکات همراه با یک پروژه علمی برگزار شود که بی شک این مهم می‌تواند راهگشا باشد.

 

وی عنوان کرد: پیشنهاد می شود برای رونق بیشتر امر زکات، حداقل سه جلسه شورای زکات استان برگزار شود که این باعث خواهد شد در سطح شهرستان‌ها نیز به این مهم با جدیت توجه شود.

 

ترکمانه ادامه داد: در امر فرهنگ سازی و تبلیغ زکات، دستگاه‌های مهمی همچون، صدا وسیما، تبلیغات اسلامی و دفتر نمایندگی ولی فقیه در استان می‌توانند بسیار موثر واقع شوند در این بین استفاده از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی نیز می‌تواند در این میان راهگشا باشد.

 

وی اظهار کرد: سه کمیته مهم در شورای زکات استان تشکیل شده است که شامل کمیته تبلیغ و اطلاع رسانی، کمیته پایش و ارزیابی و کمیته آموزش و پژوهش است که تا سال 97، مدیریت این 3 کمیته با دبیرخانه شورا یا همان کمیته امداد بود که پیشنهاد می شود هریک از مسئولیت این کمیته‌ها به یکی از دستگاه‌های مرتبط واگذار شود.

 

 

کد خبر 791065

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha