روزهای پر رفت و آ‌مد ظریف/ادامه تلاش های پارلمان برای آزادسازی سهام عدالت

روزهای پر رفت و آ‌مد ظریف، ارسال نخستین مرحله کمک‌های نقدی کارکنان وزارت دفاع به سیل زدگان، ادامه تلاش های پارلمان برای آزادسازی سهام عدالت، انتخاب لاریجانی برای دوازدهمین سال متوالی به عنوان رییس مجلس از جمله گزیده اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، روزهای پر رفت و آ‌مد ظریف، ارسال نخستین مرحله کمک‌های نقدی کارکنان وزارت دفاع به سیل زدگان، ادامه تلاش های پارلمان برای آزادسازی سهام عدالت، انتخاب لاریجانی برای دوازدهمین سال متوالی به عنوان  رییس مجلس از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه پنجم خرداد است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

نادیده گرفتن اهداف اصلی دلیل انحراف از مسیر عملیاتی شدن اصل ۴۴ قانون اساسی

«حمیدرضا فولادگر» شب گذشته (4 خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در بررسی خود از نحوه عملیاتی شدن اصل 44 قانون اسیاسی با اشاره به اینکه سیاست های خصوصی سازی کاملا درست تعیین شده بود و قانون را هم مجلس منطبق بر سیاست ها تدوین کرد، گفت: در این زمینه باز هم جای اصلاح وجود دارد. شروع کار به خوبی پیش رفت اما در اجرای قانون 2 اتفاق مهم رخ داد و ما را از مسیر درست خارج کرد.

 

رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت براصل 44 قانون اساسی مجلس در بررسی خود درباره مشکلات ایجاد شده بر سر راه اجرای اصل 44 قانون اساسی گفت: نگاه دولت نهم و دهم نگاه درآمدزایی شد و به سمت شرکت های بزرگ سوق یافت. این شرکت های بزرگ را به صورت رد دیون واگذار کرد. شرکت های خصوصی هم توان خرید این واگذاری ها را نداشتند پس به ناچار شرکت های عمومی غیر دولتی خریدار شرکت های مورد واگذاری شدند.

 

وی درباره دومین دلیل عدم اجرای کامل اصل 44 قانون اساسی اینگونه توضیح داد: دومین اتفاق مهم و موثر بر انحراف اصل 44 از مسیر درست نادیده گرفتن اهداف اصلی سیاست های اصل 44 است. اشتباه اینجاست که اصل 44 با واگذاری ها آغاز و معروف شد.

 

فولادگر با اشاره به اینکه از سال 88 گزارش سالانه درباره روند اجرای اصل 44 ارائه کرده ایمف گفت: بر این اساس، ظرفیت های قانونی درباره کارگران شرکت های واگذاری اجرا نشده و در برخی موارد واگذاری ها مبهم است.

 

پایه های مالیاتی که در کشور می تواند مورد استفاده قرار گیرد هنوز تعریف نشده اند

«فرید موسوی» شب گذشته (4 خرداد) درباره ضرورت توسعه پایه های مالیاتی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما با اشاره به اینکه بخش عمده ای از بودجه عمومی کشور را مالیات تامین می کند اما در کشور ما کمتر به مالیات توجه شده است، گفت: پایه های مالیاتی که در کشور می تواند مورد استفاده قرار گیرد هنوز تعریف نشده اند. مالیات به عنوان جبران هزینه های عمومی دیده شده اما در کشورهای دیگر به عنوان پشتیبان و هدایت راهبردهای اقتصادی استفاده می شود.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه کشور ما کاملا برعکس کشورهای دیگر است و مالیات به جای اینکه مشوق تولیدباشد بازدارنده است، گفت: در کشور ما 20 تا 30 درصد فرار مالیاتی داریم.

 

وی در بخش دیگری از صحبتهایش در این برنامه خبری درباره عدم اجرای طرح جامع مالیاتی گفت: هرتغییر که اتفاق می افتد یک مقاوتی در بدنه دولت و فعالین شکل می گیرد که طرح جامع مالیاتی نیز مستثنی نیست و با واقعیت موجود فاصله زیادی داریم. ما هنوز باور نکرده ایم که طرج جامع مالیاتی چه منافعی می تواند داشته باشد و نیاز به فرهنگ سازی دارد.

 

لاریجانی برای دوازدهمین سال متوالی رییس مجلس شد

https://media.shabestan.news/old/fa/Original/1397/03/09/IMG10014835.jpg

در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 5 خرداد انتخابات هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی برای اجلاسیه چهارم برگزار شد.  «علی لاریجانی»  با 155 رای برای دوازدهمین سال متوالی رییس مجلس شد.

 

گفتنی است که «محمدرضا عارف»  150 رای و « محمد جواد ابطحی» 9 رای را در این رقابت از مجموع 274 رای به دست آوردند.

 

آرای باطله این انتخابات پنج رای اعلام شد.

 

کمیسیون آموزش موضوع اردوی دانش آموزان به کشورهای سوئد و فرانسه را پیگیری کند

حجت الاسلام «علیرضا سلیمی»، نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه پنج خرداد در تذکری گفت: طبق برخی گزارشات برخی مدارس لاکچری در تهران 80 میلیون تومان از دانش آموزان دریافت کرده اند و آنها را به اردوی کشورهای سوئد و فرانسه برده اند. این چه وضعی است، آیا نباید بر این موضوع نظارتی باشد؟

 

«علی لاریجانی» در پاسخ به این تذکر گفت: از کمیسیون آموزش می خواهیم این مسئله را مورد پیگیری و بررسی قرار دهد.

 

ادامه تلاش های پارلمان برای آزادسازی سهام عدالت

لایحه ساماندهی سهام عدالت قرار بود در سال گذشته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی بررسی شود مورد بررسی قرار گیرد اما به دلیلی بررسی لایحه بودجه سال 98 این موضوع به سال جاری موکول شد.

 

بنابراین گزارش، در جلسات کمیسیون های تخصصی مجلس در سال جاری 25 فروردین کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در بررسی این لایحه اعلام کرد که مقرر است طی ۵ سال سهام عدالت به مردم واگذار شود و بر این اساس جزئیات نحوه واگذاری‌ سهام عدالت به مردم  در کمیسیون حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی در حال بررسی  است تا سازوکار متناسب با آن ایجاد شود.

 

حالا در آخرین اخبار درباره این طرح رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به آخرین وضعیت سهام عدالت و پرداخت سود آن به دارندگان سهام به خانه ملت گفته است: «هدف از اجرای سهام عدالت و اختصاص آن به مردم این بود که دارایی به مردم منتقل شود و با انتقال مالکیت برخی شرکت ها که جزو سهام عدالت قرار می‌گیرند، ثروت خانوارهای ایرانی افزایش یابد. در کنار انتقال مالکیت برخی شرکت ها به مردم یک هدف بسیار مهم دیگری از ارائه سهام عدالت به مردم وجود داشت که آن موضوع کاهش سهم دولت در اداره امور اقتصادی کشور بود تا بر این اساس مردم به عرصه آمده و اقتصاد و مالکیت را بر عهده بگیرند.»

 

«محمدرضا پور ابراهیمی» با بیان اینکه شالوده و شاه بیت تصمیمات در خصوص کاهش سهم دولت در اقتصاد، با موضوع سهام عدالت نقض شده است، تاکید کرده است: «برای حل این موضوع قوه مقننه پیشنهاد داده که آزادسازی کامل سهام عدالت انجام شود و مردم خود مالک سهام شده و در اینباره تصمیم اخذ کنند و دولت دیگر در این باره تصمیم گیری نکند.»

 

ارسال نخستین مرحله کمک‌های نقدی کارکنان وزارت دفاع به سیل زدگان

همزمان با جاری شدن سیل در نقاط مختلف کشور، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بسیج همه امکانات و ظرفیت های انسانی، خدماتی، عمرانی، فنی، مهندسی و برپایی قرارگاه مردم یاری عاشورائیان درکنار سایر دستگاه های دولتی و نیروهای مسلح با حضور در مناطق سیل زده نسبت به کنترل بحران و حل مشکلات مردم و امداد رسانی به سیل زدگان، اقدامات مؤثری انجام داد.

 

روزهای پر رفت و آ‌مد ظریف/عراق در راه میانجی گری؟

https://media.shabestan.news/old/fa/Original/1397/11/18/IMG12524005.jpg

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان از روز گذشته در بغداد است و به دیدار و گفت و گو با مقامات کشوری پرداخته که برای میانجی گری میان ایران و آمریکا تلاش دارد.

 

ظریف در حالی راهی عراق شده که مقامات عراقی همواره تاکید دارند که می توانند بین ایران و آمریکا میانجی گری کنند و آمریکا نیز هفته گذشته اعلام کرد از طریق یک کشور واسطه، پیام هایی را به ایران ارسال کرده است.

 

همچنین «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق دو هفته گذشته اعلام کرده بود که طبق گفت و گوهایی که با مقامات ایران و آمریکا داشته تنشن میان این دو کشور ختم به خیر خواهد شد.

 

دولت جدید عراق بیش از هر دولت دیگری در این کشور به رفت و آمد با ایران پرداخته است. در اولین گام «برهم صالح» رئیس جمهوری عراق آبان ماه به ایران آمد و چندی پس از آن هم «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر این کشور راهی تهران شد. «حسن روحانی» نیز سفری ۴ روزه به عراق در پاسخ به این سفرها داشت. علاوه براین، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان هم چندین دور راهی این کشور شده است.

 

او در اولین سفر خود به عراق در طول حکومت دولت جدید ۵ روز را در این کشور گذراند و همچنین به اقلیم کردستان هم سفر کرد. سپس روحانی را در سفر به عراق همراهی کرد و حالا هم که برای سومین بار راهی بغداد شده است.

 

بنابراین گزارش، وزیر امور خارجه کشورمان عصر روز شنبه به منظور گفت‌وگو و رایزنی با مقامات عراقی وارد بغداد شد./

 

 

 

کد خبر 792923

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha