ساخت و ساز در حریم امامزاده جعفر دامغان متوقف شد

جمال از متوقف شدن طرح توسعه عمرانی، تجاری خدماتی در حریم درجه یک مجموعه امامزاده جعفر (علیه السلام) دامغان بنا به نظر کارشناسان میراث فرهنگی خبرداد.

به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان،«مهدی جمال» در نشستی با موضوع بررسی مسائل مرتبط با بناهای تاریخی استان سمنان با اشاره به متوقف شدن عملیات عمرانی ساخت و ساز در حریم امامزاده جعفر (علیه السلام) دامغان گفت: این تصمیم در پی بازدید میدانی از عملیات عمرانی تا بررسی مجدد کارشناسی و ارائه طرح‌ها و مستندات از سوی هیأت امنا و شورا و تائید نهایی طرح توسط مشاور در ستاد مرکزی سازمان میراث فرهنگی کشور گرفته شده است.

 

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان، با بیان اینکه جلسه بررسی و تبادل نظر در خصوص ساخت و ساز در حریم مجموعه امامزاده جعفر (علیه السلام) برگزار شده است، ابراز کرد: این اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده اما از مدتی پیش طرح توسعه عمرانی- تجاری خدماتی در حریم درجه یک این مجموعه آغاز شده که با مخالفت‌های سازمان میراث فرهنگی و انجمن‌های مردم نهاد دامغان و استان، رسانه‌ها و … مواجه شده است.

 

وی با بیان این مطلب که مجموعه امامزاده جعفر(علیه السلام) دامغان با قدمت بیش از هزار سال دارای آثاری از دوران سلجوقی و تیموری است اذعان داشت: این مجموعه شامل چهار بناي آرامگاه امامزاده محمد از نوادگان امام موسي كاظم، امامزاده جعفر، خانقاه منسوب به شاهرخ تيموري و برج چهل دختران است كه همگي در مركز شهر تاریخی دامغان قرار دارند.

 

جمال همچنین از آغاز فصل جدید مرمت بازار شاهرود خبر داد و افزود: در راستای بهسازی بستر بازار تاریخی شاهرود، عملیات مرمت و ساماندهی قسمتی دیگر از این بنای ارزشمند آغاز شد.

 

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان، افزود: برداشت آسفالت، انجام زیرسازی و اجرای سنگ فرش از برنامه‌های در دست اجرا برای مرمت بازار تاریخی شاهرود است.

 

وی تصریح کرد:بازار تاریخی شاهرود از بناهای دوره قاجاریه بوده و با شماره 2285 در تاریخ 1/9/78 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

 

جمال در ادامه از مرمت وبازسازی  بیش از 70 اثر تاریخی استان سمنان در سال گذشته خبردادو افزود: این پروژه ها در زمینه مرمت و احیای بناهای تاریخی، مشارکت در مرمت بناهای تاریخی بخش خصوصی، خرید مصالح جهت احداث موزه بزرگ سمنان، تهیه مطالعات حفاظت، ساماندهی و ارائه ضوابط اختصاصی بافت های تاریخی سمنان و شاهرود و مرمت بازارهای تاریخی استان است.

 

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان، گفت: بیش از 32 میلیارد ریال از اعتبارات اداره کل میراث فرهنگی استان سمنان صرف مرمت و بهسازی بناهای تاریخی استان سمنان شده است.

 

وی افزود: بخشی از مهم­ترین این پروژه­ها شامل مرمت، ساماندهی و نورپردازی مسجد تاریخانه، چشمه علی، دیوار و باروی و بازار تاریخی دامغان، گرمابه نخست، مسجد جامع، مسجد سلطانی، موزه گرمابه پهنه و بازار تاریخی سمنان است.

 

جمال گفت: مرمت و بهسازی مجموعه تاریخی بسطام، اجرای مطالعات مقاوم سازی منار بسطام، برج و باروی بسطام، بازار شاهرود، خانه یغمایی­ها، موزه، مسجد جامع بیارجمند، مسجد آقا و مرمت بافت تاریخی خرقان، خانه حشمت و آب انبار سرخه از دیگر پروژه های مهم اجرا شده در سال گذشته است.

 

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان، افزود: مرمت بافت تاریخی فرومد، مرمت و ساماندهی بافت تاریخی میامی، کاروانسرای عباس آباد، امامزاده شاه نظر، خانه میرآخوری و خانه معتمدی، مدرسه ثنایی ایوانکی از دیگر پروژه ها است.

 

وی با اشاره به راه اندازی موزه صنایع دستی مهدیشهر در سال گذشته گفت: تهیه مطالعات و مستندنگاری ضوابط بافت تاریخی روستای قلعه بالای شاهرود و روستای هدف گردشگری پاده از دیگر پروژه های اجرا شده در سال 97 است.

 

 

کد خبر 792947

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha