به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، مهدهای کودک محلی برای پرورش استعداد ها و توانایی فکری، روحی و جسمی کودکان هستند و در این روزها با توجه به فعالیت های بیشتر مادران و کار در خارج از خانه شاهد رونق هر چه بیشتر و افزایش این مهدها در سطح شهر و روستا ها و کودکانی که به این مراکز سپرده می شوند هستیم.
اما امروز مهدهای کودک که می توانند بستر مناسبی برای پرورش خلاقیت و افکار و اندیشه های کودکان باشند به دلیل مشکلاتی از جمله بالا بودن هزینه ها و موازی کاری از سوی دستگاه های دیگر و همسو نبودن با این مراکز به بن بست رسیده اند.
بسیاری از مهدها به دلیل شرایط نا مناسب که پیشتر گفته شد در صدد مرخصی چندین ماهه و یا تعطیلی هستند که این می تواند مشکلی برای والدین و فرزندان به وجود آورد چرا که آموزش های پیش از دبستان هم می تواند اهمیت ویژه ای بر آینده کودکان که آینده سازان ایران اسلامی هستند داشته باشد.
به دلیل وجود چالش ها و مشکلات پیش روی مهدهای کودک و تعطیلی برخی از این مراکز بر آن شدیم تا به سراغ مدیر کل بهزیستی استان رفته و در خصوص پاره ای از این مشکلات صحبت کنیم
فعالیت 125 مهد کودک شهری و 28 روستا مهد در استان مرکزی
مدیر کل بهزیستی استان مرکزی با اشاره به اهمیت فعالیت مهدهای کودک، به نظارت و بازرسی از این مراکز توسط بهزیستی و دستگاه های ناظر همچون کارشناسان بهداشت، اماکن، آتش نشانی و... خبر داد و گفت: 125 مهد کودک شهری و 28 روستا مهد ما هر فصل به ویژه در فصل تابستان مورد نظارت و بازرسی قرار می گیرند.
زهرا امینی در پاسخ به سوال چگونگی نظارت و بازرسی مهدهای کودک گفت: این نظارت ها هم از طریق کارشناسان ناظر ما و هم مسئولان نظارتی از دستگاه های دیگر انجام می شود و بر طبق قانون سالانه دوبار مهدهای کودک باید نظارت و بازرسی شوند اما ما در هر فصل این نظارت و بازرسی را انجام می دهیم.
نظارت بر مهدهای کودک چگونه است؟
مهدهای کودک از منظر نیروی انسانی آموزش دیده، محتوای آموزشی ارایه شده به کودکان، بهداشت، تغذیه و... مورد ارزیابی قرار می گیرند و علاوه بر بازرسی های انجام شده مهدهای کودک باید تحت قرارداد با یک کلینیک مشاوره یا مددکاری باشند و مددکاران و مشاوران به صورت دوره ای در مهدها حاضر و از وضعیت جمسی و روحی بچه ها با خبر شوند.
طریقه جذب و آموزش مربی در مهدهای کودک به چه صورت است؟
مدیران مهدهای کودک باید در رشته های مرتبط از جمله مددکاری اجتماعی و مشاوره و ... تحصیل کرده باشند و مربی ها هم رده بندی می شوند و دوره های آموزشی مختلف از سوی بهزیستی را می گذرانند مربیان شیرخوارگاه ها حتما باید متاهل بوده و آموزش های لازم را ببینند.
وضعیت آدینه مهدها به چه صورت است؟
در حال حاضر 9 آدینه مهد در روزهای جمعه در مصلاهای نماز جمعه استان فعال هستند، در آدینه مهدها بیشتر آموزش ها در رابطه با مسایل دینی، قصه گویی، نقاشی و شعر می پردازند و از ساعت 11 تا 2 روز جمعه پذیرای کودکان هستند که با استقبال گسترده نیز روبرو بوده اند.
وی همچنین با اشاره به آمادگی راه اندازی مهد مسجد نیز گفت: بهزیستی آمادگی راه اندزی مسجد مهد را نیز دارد تا در زمان اقامه نماز والدین بتوانند فرزندان خود را با خیال راحت به مساجد بیاورند.
عمده ترین مشکلات مهدهای کودک چیست؟
وی با اشاره به مشکلات مهدهای کودک به ویژه از لحاظ اقتصادی گفت: مهدهای کودک با تمام فعالیت های مثبتی که دارند اما با مشکلاتی مواجه هستند و از لحاظ حقوق و دستمزد تابع قانون کار هستند و با توجه به موازی کاری های که از سوی برخی موسسات انجام می شود و اوضاع اقتصادی امروز جامعه و بالا بوده هزینه های اجاره و حقوق و دستمزد در حال تعطیل شدن هستند.
امینی مهدهای کودک را زمینه ای برای اشغال جوانان به ویژه در روستاها و جلوگیری از مهاجرت دانست و بیان کرد: با این وضع بسیاری از مهدها با وجود مشکلات هنوز به کار خود ادامه می دهند ولی این مشکل در آینده نزدیک دامن گیر همه مهدها خواهد شد؛ جلوگیری از موازی کاری و همدلی و همراهی دستگاه های ضرورت دارد، مهدهای کودک به صورت رسمی و با مجوز فعالیت می کنند و اگر بتوانیم مهدهای قرآنی و مهدهای کودک را با همراه کنیم شاید بخشی از مشکلات مهدها مرتفع خواهد شد.
برخی مهدهای قرآن بدون مجوز فعالیت می کنند علیرغم اینکه ما مجوز مهد قرآن نیز صادر می کنیم و علاوه بر آن در مهدهای کودک مفاهیم دینی و قرآنی به روش کارشناسی شده و هدفمند و استاندارهای لازم آموزشی به کودکان آموزش داده می شود و اگر همه مجوزه ها از یک مرجع داده شود و مهدهای قرآن و مهدهای کودک در کنار هم به فعالیت بپردازند بسیاری از مشکلات مرتفع خواهد شد و کودکان از ابتدا با آموزش های اصولی رشد می کنند.
نظر شما