مطالبه رهبری برای تربیت 10 میلیون حافظ قرآن در مساجد محقق می شود

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی گفت: بخش قابل توجهی از مطالبۀ رهبری برای تربیت 10 میلیون حافظ قرآن در مساجد محقق می شود چرا که مساجد پایگاه قرآن و عترت است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد حسین عبداللهی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی در دومین گردهمایی هم اندیشی مدیران کانون های مساجد که با حضور جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد، اظهار داشت: اولین گردهمایی با حضور مدیر کانون های قدیمی مشهد برگزار شد اما با توجه به اینکه مراسم افتتاحیه کانون های جدید برگزار و مجوز این کانون ها به آن ها تحویل داده شده است، از این جلسه به بعد از تمامی مدیر کانون های مشهد برای حضور در این گردهمایی دعوت می شود.


وی تصریح کرد: بناست در این گردهمایی ها مدیران کانون ها به بیان نظرات و ایده های خود بپردازند و دبیرخانه کانون های مساجد نیز برای اجرایی کردن ایده هایی که قدرت اجرایی شدن را دارند، تلاش کند.


عبداللهی به تعدادی از پیشنهادات مطرح شده در نخستین گردهمایی مدیران کانون های مساجد مشهد و تلاش دبیرخانه استان برای اجرایی کردن آن ها اشاره و عنوان کرد: یکی از این پیشنهادات که به زودی عملیاتی می شود، برنامه ای تحت عنوان مشاوره و طرح برنامه کانون های فرهنگی هنری است که با همکاری تعدادی از مدیر کانون های قدیمی، برتر و فعال به زودی اجرا می شود.


وی افزود: طبق این برنامه این افراد در روزهایی مشخص در دبیرخانه حضور می یابند و مدیران سایر کانون ها می توانند در مورد اهداف سازمانی، طرح ها و سایر اتفاقاتی که باید رخ دهد با این افراد صحبت کنند.


عبداللهی به پیشنهاد دیگری که در نخستین گردهمایی مطرح شده بود اشاره و ابراز کرد: در این پیشنهاد بر توجه بیشتر به مناطق محروم تاکید شده بود که این پیشنهاد عملیاتی شد و به زودی نتایج آن مشخص می شود.


وی تصریح کرد: مطابق با این پیشنهاد لیستی از کانون های قدیمی که فعالیت آن ها مشروط به حمایت جدی دبیرخانه بود تهیه شده است و در این رابطه نامه ای با امضای یکی از نمایندگان مجلس برای ستاد عالی کانون های مساجد کشور ارسال شد.


وی گفت: کانون های جدید نیز باید خرید تجهیزات با استفاده از بودجه اولیه که در اختیار آن ها قرار داده شده است و راه اندازی کانون های خود را به صورت کتبی اعلام کنند تا پس از تأیید این امر توسط ناظر تفاهم نامه، ما بقیه بودجه نیز به آن ها پرداخت شود.


عبداللهی با بیان آیه ای از قرآن که مسجد خانۀ من بر روی زمین است، گفت: مکتب ما مساجد را به عنوان یک پایگاه برگزیده است؛ مسجد دارای جایگاهی روشن، از لحاظ عمران فیزیکی آباد و در کشور ما از اهمیت و جایگاه بالایی برخوردار است اما نکتۀ مهم اینجاست که چه فعالیت هایی باید در مساجد انجام شود.


وی در ادامه به بخشی از سیرۀ پیامبر (ص) اشاره و با بیان اینکه سیرۀ ایشان باید در تمامی زمینه ها برای ما الگو باشد، عنوان کرد: پیامبر اکرم(ص) نماز ظهر و عصر و حتی مغرب و عشا را سریع قرائت می کردند چرا که مردم در این زمان ها گرفتاری ها و مشغله های خود را داشتند؛ در عوض ایشان بعد از نماز صبح که وقت مردم آزاد بود به منبر می رفتند و سخنرانی می کردند.
 

عبداللهی از هدف خود در مطرح کردن این بخش از سیره پیامبر (ص) سخن گفت و با تاکید بر شناخت زمان افزود: فعالیت در مسجد زمان خاص خود را می طلبد؛ گاهی اوقات افرادی دست به اقدامات فرهنگی می زنند که از آن استقبال نمی شود و علت آن را به بی علاقگی مردم به فعالیت در مساجد نسبت می دهند در حالیکه اشتباه اصلی برنامه ریزی و زمان نادرست اجرای برنامه فرهنگی بوده است.
 

وی زمان شناسی را باعث افزایش تاثیرگذاری فعالیت های فرهنگی دانست و عنوان کرد: بنابراین فعالیت های فرهنگی باید در ساعاتی از روز برگزار شوند که مردم مشغله و گرفتاری کمتری دارند.


عبداللهی پس از قرائت حدیث ثقلین، اظهار داشت: مقام معظم رهبری در چشم اندازی که از حفّاظ قرآن ترسیم کرده اند، بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآنی تاکید دارند در حالیکه مطالبۀ قبلی ایشان یک میلیون حافظ بود و بخش قابل توجهی از این مطالبۀ رهبری باید در مساجد محقق شود چرا که مساجد پایگاه قرآن و عترت هستند.


عبداللهی افزود: تربیت حافظان قرآنی نیز باید در مساجد صورت بگیرد و از آنجایی که کانون های فرهنگی هنری در مساجد کار فرهنگی انجام می دهند، این امر برای آن ها یک تکلیف است.


وی تاکید کرد: برای تحقق این خواستۀ مقام معظم رهبری سایر نهادها از جمله آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات، صدا و سیما و ... باید مشارکت داشته باشند اما پایگاهی که بستر، نیروی انسانی و امکانات در آن فراهم است، کانون های فرهنگی هنری مساجد هستند که باید از این فرصت استفاده کنند.


عبداللهی با تاکید بر فعالیت ویژه در عرصۀ شناخت اهل بیت(ع) و سیرۀ آن ها در کانون ها، خاطرنشان ساخت: تمام طرح های کشوری که از ستاد عالی کانون های مساجد به ما و متقابلاً به کانون ها ابلاغ می شود به قرآن و اهل بیت(ع) مربوط می شوند که اگر همین دو مقوله در کانون ها دنبال شود به بخش مهمی از اهدافمان دست خواهیم یافت.


وی بالا بودن جذابیت برنامه ها و پررونق بودن مساجد را از مراحل بعدی دانست و گفت: این اتفاق زمانی رخ می دهد که به دو مقولۀ قرآن و عترت به طور جدی پرداخته شود چرا که این دوباعث پر رونق شدن مساجد می شوند.
 

در ادامه تعدادی از مدیر کانون ها به بیان دیدگاه های خود پرداختند که حجت الاسلام سید محمد صلابتی، مدیر کانون شهید فرقانی توجه بر مناطق محروم را حائز اهمیت دانست و گفت: پیامبر(ص) نیز به این مناطق توجه ویژه ای داشتند ضمن اینکه مردمان این مناطق همواره یار و یاور اسلام و پیش قدم در عرصه های اسلامی بودند.


صلابتی رژیم پهلوی را مانعی برای رشد جوانان به ویژه جوانان مناطق محروم معرفی و اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران و در رأس آن امام خمینی(ره) فضایی ایجاد کردند که منجر به حضور جوانان در عرصه های مختلف شد اما در اکنون نیز شاهد کم توجهی وبی مهری به مناطق محروم هستیم.


وی با انتقاد از برخورد و رفتار برخی از هیئت امنای مساجد به جوانان و اعضای کانون ها، احداث خانه های فرهنگ همراه با یک روحانی را پیشنهاد کرد و خاطرنشان ساخت: باید فضایی ایجاد شود تا در آن جوانان مشکلاتشان را مطرح کنند و به آن ها رسیدگی شود.
 

احسان ادبی از کانون فرهنگی هنری طلوع فجر سخنران بعدی بود که با انتقاد از طرح مسجد ما عنوان ساخت: این طرح در دراز مدت می تواند مانع رشد ایده پردازی جوانان، رشد فرهنگی و اجرایی آن ها شود.


افزایش ارتباط های بین تشکلی، رشد اخلاقی و شخصیتی در کانون ها، ارتباط مستقیم دبیرخانه با ائمه جمعه و هیئت امنای مساجد، انتخاب مسجد نمونه سطح شهر و الگو برداری از آن از جمله پیشنهاداتی بود که ادبی آن ها را مطرح کرد.


سلطانی از کانون سوره نیز اجرای همزمان سه محور فکر و اندیشه، اخلاق و معنویت و مهارت و توانایی را عامل موفقیت یک کانون دانست.


وی با تاکید بر تشکیل اتاق فکر توسط کارشناسان و با تجربه های کانون ها، بر تخصصی و کارشناسی شدن فعالیت ها تاکید کرد و گفت: متاسفانه امروزه تنها دعوت و جذب به کانون ها به هدف تبدیل شده و حضور در نماز جماعت، زیارت و دعا به مسائل فرعی تبدیل شده است.
 

زمینه سازی برای اینکه افراد به علایق خود پی ببرند و همچنین حمایت از نخبگان محل از دیگر نظرات و پیشنهادات سلطانی بود.
 

حجت الاسلام هوشمند از کانون سلمان فارسی به عنوان آخرین مدیر کانون به بیان نظرات خود پرداخت و با حساس و مهم خواندن کار مدیریتی، بر تشکیل اتاق فکر توسط هر یک از مدیر کانون ها و استفاده از نیروی فکری و عملی سایر افراد در اداره کانون تاکید کرد.


وی بر خروجی داشتن فعالیت های کانون ها اشاره و تصریح کرد: خروجی داشتن به معنای ارائه آمار و ارقام نیست بلکه خروجی کار داشتن یعنی تربیت انسان هایی که رشد اخلاقی وو تربیتی داشتند.


هوشمند ادامه داد: بنابراین باید در کنار فعالیت های عمومی به فعالیت های خصوصی و سرمایه گذاری بر روی افرادی مشخص در جهت تربیت نیرو نیز بپردازیم.


با توجه به آغاز سفرهای نظارتی گروه های ارزیابی عملکرد دبیرخانه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد سراسر کشور، در این سفر هیئت اعزامی ارزیابی ضمن بازدید از بخش های مختلف دبیرخانه استان نقاط قوت و ضعف هر بخش را شناسایی و برای بر طرف شدن نقاط ضعف آنها راهکارهایی را ارائه خواهند داد.

 

نشست مشترک با نخبگان و اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد، بازدید از کانون ها و کتابخانه های سطح شهرمشهد، نشست با همکاران دبیرخانه و خبرگزاری شبستان از برنامه های روز اول گروه نظارتی و نشست مطبوعاتی گروه نظارت و ارزیابی با اصحاب رسانه از دیگر برنامه هیئت اعزامی در روز دوم است.

 

در این سفر محمدرضا جعفری، معاون پژوهش و آموزش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، بشیری و خضری و شیخی حضور دارند.
  

پایان پیام/

کد خبر 79334

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha