وقت میانجی گری بین ایران و آمریکا نیست/واکنش ظریف به اظهارات اخیر ترامپ در توکیو

واکنش ظریف به اظهارات اخیر ترامپ در توکیو، نامه حضرت علی(ع) به مالک اشتر سرمشق مسئولان و دولتمردان، وقت میانجی گری بین ایران و آمریکا نیست، اقدامات و سفر اروپایی ها در واکنش به مهلت ۶۰ روزه از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه هفتم خرداد است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،  واکنش ظریف به اظهارات اخیر ترامپ در توکیو، نامه حضرت علی(ع) به مالک اشتر سرمشق مسئولان و دولتمردان، وقت میانجی گری بین ایران و آمریکا نیست، اقدامات و سفر اروپایی ها در واکنش به مهلت ۶۰ روزه از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه هفتم خرداد است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

آماده رفع سوء تفاهمات با برخی کشورهای حوزه خلیج فارس هستیم

«بهرام قاسمی» طی کنفرانس کاهش تنش در خلیج فارس در مجلس سنای فرانسه اعلام کرد: سلاح هسته‌ای هیچگاه در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران قرار نداشته و این موضوع علاوه بر اینکه مستند به فتوای رهبر معظم انقلاب می‌باشد.

 

سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاریس بیان کرد: با توافق برجام نیز که اجرای تعهدات ایران ۱۴ بار از سوی آژانس بین‌المللی هسته‌ای مورد تاکید قرار گرفته، به اثبات رسیده است. استفاده از دانش هسته‌ای صلح‌آمیز که در برجام نیز مورد تاکید قرار گرفته است از حقوق بدیهی ایران و موضوعی کاملاً روشن و شفاف است.

 


سفیر کشورمان در پاریس اظهار کرد: آماده تعامل، گفت‌وگو و رفع سو تفاهمات با برخی کشورهای حوزه خلیج فارس بوده و خواهیم بود. این دیگران بوده‌اند که تاکنون به ندای خیرخواهانه ایران در جهت کاهش تنش و تلاش برای تحکیم صلح و ثبات منطقه پاسخی نداده‌اند.

 


این دیپلمات کشورمان افزود: ایران طی سالیان گذشته همواره تکرار کرده است که آماده انعقاد یک پیمان عدم تعرض و تجاوز با این کشورها جهت ایجاد اعتماد و کمک به رفع نگرانی‌های ناشی از القا ترس دیگران بوده است.

 

واکنش ظریف به اظهارات اخیر ترامپ در توکیو

«محمدجواد ظریف»، وزیر امور خارجه کشورمان در صفحه توئیتر خود نوشت: «آیت‌الله خامنه‌ای مدتها پیش با صدور فتوایی در منع تسلیحات هسته‌ای، اعلام کردند که ما به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیستیم. تروریسم اقتصادیِ " تیم بی " به مردم ایران آسیب می‌رساند و در منطقه تنش ایجاد می‌کند. اقدامات و نه حرف‌های دونالد ترامپ نشان خواهد داد که هدف وی هم همین است یا خیر! »

 

نامه حضرت علی(ع) به مالک اشتر سرمشق مسئولان و دولتمردان باشد

حجت الاسلام «سید رضا اکرمی» در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در مورد مهمترین درس منش و سلوک حضرت علی (ع) برای مسئولان و دولتمردان گفت: نامه حضرت علی (ع) برای مالک اشتر برای فرستان مالک به مصر یک نامه جامع و بلند بالایی است که اگر کسی همین نامه را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد بهترین درسها را از آن می آموزد.

 

رییس شورا سیاستگذاری نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه این نامه سرمشق دولتمردان در اداره امور است، افزود: در این نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر سفارش می کنند که مالک من تو را می فرستم به مصر تا مالیات جمع آوری کنی و آبادانی و عمران به وجود بیاوری و نیرو سازی کنی و با دشمن هم جهاد و مقابله کنی.

 

مشاور عالی وزیر کشور در امور روحانیت اظهار کرد: این عهد نامه اخیرا در سازمان ملل به عنوان سند بین المللی مطرح شده و به ثبت رسیده است.

 

سخنان مسئولان آمریکایی از مصادیق استاندارهای دوگانه است

«علی نجفی خوشرودی» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان مورد سخنان مسئولان آمریکایی گفت: صحبت های ترامپ  مبنی بر مذاکره یا جنگ با ایران را دنیا باور نمی کند و از مصادیق استانداردهای دوگانه و حرف های متناقضی است که همواره از طرف آمریکایی ها مطرح شده و می شود.

 

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان متناقض ترامپ مبنی بر تروریست خواندن ملت ایران و از آن طرف صحبت از مذاکره با ایران اظهار داشت: فکر می کنم عملکرد آمریکایی ها به خوبی موید سخنگوی کمیسیون امنیت این است که چه کسانی تروریست هستند و از تروریست حمایت می کنند. کشوری که فرسنگ ها دورتر از آن طرف دنیا می آید در منطقه و در امور کشورهای دیگر برخلاف موازین بین المللی دخالت می کند و بعضا ارتباطاتی را با شبکه ها و گروههای تروریستی برقرار می کند نمی تواند برای مردم کشور ایران تعیین تکلیف کند.

 

نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ایران مهد فرهنگ، دانایی و عقلانیت است و آموزه های دینی و فرهنگی ما به هیچ وجه به ما اجازه نمی دهد که چنین صفاتی را داشته باشیم بنابراین آنها نمی توانند ملت ایران را تروریست بنامند.

 

الان وقت میانجی گری بین ایران و آمریکا نیست/پیام خاصی به ایران داده نشده است/اقدامات و سفر اروپایی ها در واکنش به مهلت ۶۰ روزه

«سید عباس موسوی» در اولین نشست خبری خود با گرامی داشت یاد سخنگویان پیشین وزارت امور خارجه گفت: وزیر امورخارجه کشورمان در ادامه تحرکات دیپلماتیک خود در آینده نزدیک به کشورهای شمالی سفر می کند.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اظهارات متناقض ترامپ راجع به ایران، افزود: جمهوری اسلامی ایران به لفاظی ها توجه ندارد و ما به دنبال تغییر رویکرد و تغییر رفتار آمریکا هستیم.

 

وی در واکنش به قطع واردات انرژی ایران از سوی ترکیه عنوان کرد: جزئیات تبادلات انرژی را وزارت نفت پاسخ می دهد اما ترکیه همواره همسایه مهم ما بوده و هست و روابط ما با هم همه جانبه و راهبردی است و فعلا تناقضی در رفتار و گفتار ترکیه نمی بینم. باید کمی صبر کرد و دید در آینده چه خواهد شد.

 

موسوی در ادامه این نشست دیدار ظریف با یک مقام کنگره آمریکا را صرفا دیدار تلقی کرد و گفت: هرگونه دیدار به معنی گفت و گو و مذاکره نیست و این مقام ها نماینده دولت آمریکا تلقی نمی شوند و ایران فعلا برنانه ای برای مذاکره با دولت آمریکا ندارد.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در مورد دیدارها با اروپایی ها تاکید کرد: ما دیدارها و رایزنی های فراوانی با اروپایی ها داریم و نشست خاصی هنوز برنامه ریزی نشده است. دیپلماسی فعال ایران با کشورهای همسایه و اروپایی ها همچنان ادامه دارد.

 

وی در خصوص سفر شینزوآبه به ایران عنوان کرد: طرفین در حال رایزنی هستند و امیدواریم به زودی تاریخ عروس شود و او به عنوان اولین مقام ژاپنی بعد از سال ها به ایران بیاید.

 

موسوی در مورد تلاش ها برای آزادی محقق ایرانی در آمریکا توضیح داد: ما این اقدام را غیر قانونی و غیر قابل قبول می دانیم. مبنای کار آمریکایی ها غیر قانونی است و ایران همه تلاش خود را برای آزادی او و موردهای مشابه متعدد به کار گرفته است. کار گروهی نیز در وزارت خارجه برای این امر تشکیل شده است.

 

مسلمانان جهان در روز قدس مقابل قلدری آمریکا و اسرائیل بایستند

«کمال دهقانی فیروزآبادی» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با تاکید بر شرکت درراهپیمایی روز قدس گفت:امسال بزرگداشت روز قدس با توجه به شرایطی که به وجود آمده است باید باشکوهتر باشد ،قدرتهای همانند آمریکا و اسرائیل متحد شده اند که خواسته های ناعادلانه و خلاف حقوق بین الملل خودشان را با زور و قلدری به کرسی بنشانند.

 

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی  مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تصمیمی که ترامپ برای انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به بیت المقدس گرفته است و تصمیمی که برای مشروعیت بخشیدن به سرزمین های اشغالی جولان و الحاق آنها به خاک اسرائیل گرفته است خلاف قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد  است که البته خود آمریکا هم یکی ازامضاکنندگان این قطعنامه بوده است.

 

وی ادمه داد: این حرکات نشان می دهد که آنها خیز برداشته اند که با قلدری تمام هم منافع نامشروع اسرائیل را تامین کنند، موضوع پناهندگان را نادیده بگیرند، موضوع سرزمین های اشغالی را نادیده بگیرند و هم به نوعی از حکومت اسرائیل حمایت کنند و حکومت های سازش کارر عربی را با خودشان برای سازش با این رژیم همراه کنند و نماد آن نیز «توافق نامه قرن» است که گفته اند بعداز ماه رمضان میخواهند از آن رونمایی کنند.

 

هنوز پاسخی از کشورهای خلیج فارس به پیشنهاد معاهده عدم تجاوز ایران دریافت نشده است

«سید عباس موسوی» در نخستین نشست خبری خود در پاسخ به سوال شبستان راجع به پاسخ کشورهای حوزه خلیج فارس به پیشنهاد معاهده عدم تجاوز ایران گفت: کشورهای حاشیه خلیج فارس از مهمترین همسایگان ما هستند و این ایده جدید نیست.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: ظریف با استناد به سوابق و قطعنامه ۵۹۸ این ایده را بیان کرده و پیش از این هم تشکیل مجمع گفت گوهای منطقه ای را بیان کرده بود.

 

موسوی یادآور شد: این پیشنهاد در همین راستاست و ایران تمایل ندارد در منطقه ای نا امن باشد و می کوشد هرگونه نا امنی را با ابتکارات خود از میان ببرد.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور تصریح کرد: این پیشنهاد ایران با حسن نیت مطرح شده و امیدواریم طرف های مقابل با حسن نیت پاسخ دهند./

 

کد خبر 793394

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha