به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سردار «غلامرضا جلالی» شب گذشته (سه شنبه 7 خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما که با موضوع بررسی مسائل و موضوعات مرتبط با پدافند غیر عامل بود با اشاره به اینکه توسعه فناوری اطلاعات و تلفیق آن در رشتههای مختلف سبب ایجاد فرصت و تهدید میشود، گفت: درگذشته تهدیدات را دسته بندی میکردیم، تهدیدات کم اثر مانند ویروس های جزئی است، تعداد تهدیدهایی که ممکن است خطر بیشتری داشته باشد کمتر است، در انتهای لیست ویروسها به سطح سلاحهای سایبری میرسیم که تعداد محدود، اما خطر بیشتری دارند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه در حوزه تهدیدات زیرساختی میتوان به آب، برق، گاز و مسائل هستهای اشاره کرد، گفت: بعد از حمله استاکس نت توانستیم درسهای زیادی بگیریم و اشکالات گذشته را برطرف کنیم از این رو به خوبی میتوانیم این دسته از حملات را به راحتی پاسخ دهیم. این حمله درسهای زیادی را به ما آموخت به طوری که بخشهای صنعتی را توسعه دادیم.
وی با اشاره به اینکه برخی از تهدیدات به صورت نهادینه شده است به ذکر مثالی در این باره پرداخت و گفت: ابزارهای کنترل صنعتی به طوری که ممکن بود در نرم افزار و سخت افزار تجهیزات خریداری شده از خارج ویروس وجود داشته باشد که در حوزههای مختلف توانستیم این مورد را کشف کنیم. در حوزههای با اهمیت بالا نمیتوان به تجهیزات خارجی اعتماد کرد.
سردار جلالی با اشاره به اینکه نزدیک به ۲۰۰ محصول پایه پدافند سایبری ساخته توسط صنعتگران داخلی کشور ساخته شده است، گفت: بخش زیادی از آنها تاییدیه ما را گرفته است.
وی با بیان اینکه اکثر کشورهایی که تعارض منافع با آمریکا دارند مورد تهدید این کشور قرار گرفته اند، افزود: آخرین نمونه آن حمله سایبری آمریکا به صنعت برق ونزوئلا بود که نزدیک به ۲۰ روز برق آنها با مشکل رو به رو شد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل از آمریکا به عنوان بزرگترین مهاجر یاد کرد و گفت: گزارشات نشان میدهد که بسیاری از بیمارستانها و سیستمهای برق و ارتباطی ونزوئلا با حمله آمریکا دچار مشکل شد که میزان وابستگی کشور را نشان میدهد.
وی بر لزوم توجه به سامانههای بومی تاکید کرد و گفت: در سیاستهای کلی مجمع که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد همه دستگاهها موظف شده اند تا از سامانههای بومی استفاده کنند به طوری که دستگاه از طرف حراست و ذیحسابها مورد پیگیری قرار میگیرند، محصولات داخلی باید شناسایی و کارایی آن برای مسئولین اثبات شود.
سردار جلالی با اشاره به مرکز دفاعی سایبری کشور عنوان کرد: بخشهای زیادی از کشور وابسته به فضای سایبری است، لذا ما نیازمند نظام دفاع سایبری هستیم تا بهرهبرداریهای درست ما را تضمین کند و وابستگیها را به خارج به حداقل برساند و در نهایت بتوانیم با تهدیدات مقابله کنیم.
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۰ قرارگاه پدافند سایبری کشور تشکیل شد، گفت: این نظام را پایه گذاری کردیم تا بتوانیم بخشهای مختلف را در این ارتباط داشته باشیم و توانسته ایم محصولات زیادی را تولید و طراحی کنیم به طوری که در شش رشته پدافند سایبری در مقطع دکترا و ارشد داریم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه در رابطه با راه اندازی شبکههای داخلی اجماع خوبی میان مسئولان و نخبگان صورت نگرفته است، ادامه داد: مسئولان باید به برداشت واحد از مسئله برسند این در حالی است که ظرفیتهای داخلی کشور آمادگی پذیرش را دارد.
وی با تاکید بر اینکه راه حل های کوتاه مدت جواب نمی دهد، تصریح کرد: شرکت ملی زیر ساخت ارتباطات برنامه ها را ارائه می دهد. شبکه اجتماعی را باید ملی سازی کنیم یعنی در درون ساختار حکومت قرار بگیرد این در حالی است که مسئولان نتوانستند به این مسئله برسد.
سردار جلالی با اشاره به اینکه هیچ کشوری در دنیا اجازه نمی دهد مردمش در قالب شبکه های اجتماعی خارجی سازماندهی شوند، گفت: باید به صورت جدی تصمیم گیری در این رابطه کرد و بر روی شبکه ملی داخل کشور سرمایه گذاری کنیم./
نظر شما