به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «کیامرث حاجی زاده»، امروز (چهارشنبه 8 خرداد) در چهاردهمین جلسه شورای هماهنگی آب و برق خوزستان با بیان اینکه شورای آب و برق استان یکی از شوراهایی است که مشکلات مربوط به سازمان های آب، برق و فاضلاب را بررسی می کند، اظهار کرد: عمده مشکلات ما در آب به بحث زیر ساخت ها باز می گردد و در خصوص برق نیز با توجه به افزایش دما و فرسودگی شبکه ها و خطوط توزیع برق با مشکلاتی مواجه هستیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، افزود: در این شورا بسیاری از مسائل مربوط به شرکت های آب، برق و فاضلاب و حتی مشکلات بین بخشی آنها و همچنین مسائل شهرستانها، بخش ها و روستاها با حضور مدیران و فرمانداران و مسئولان مربوطه حل و فصل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه امسال نسبت به سال گذشته با 367 درصد افزایش ورودی آب به سدها مواجه بودیم، اضافه کرد: از ابتدای مهر ماه سال 97 تاکنون 42 میلیارد متر مکعب آب وارد سدها شده و با این شرایط مشکل کمبود آب در خوزستان پذیرفتنی نیست.
حاجی زاده، با بیان اینکه شایسته نیست مردم آب بی کیفیت مصرف کنند، اذعان داشت: شهرهای شمال شرق و روستاهای استان دچار تنش آبی هستند؛ همچنین زیرساخت های آبرسانی به مناطق سیل زده نیز باید هرچه سریع تر بازسازی شوند تا آب با کیفیت مطلوب به دست مردم برسد.
وی با تاکید بر اینکه باید بپذیریم که آب و فاضلاب روستایی مشکل دارد و باید برای حل این مشکل تلاش کرد، ادامه داد: روستائیان آب ها را پرداخت نمی کنند و بدین سبب آب و فاضلاب روستایی نیز نمی تواند حقوق آبداران را پرداخت کند اگر این مشکل را مدیریت نکنیم، آب و فاضلاب روستایی با بحران مواجه خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، تصریح کرد: آب و فاضلاب روستایی ضعیف است و باید به آن کمک شود تا آب شرب مردم تامین شود؛ البته مدیریت توزیع آب روستاها بسیار مهم است و باید مدیریت شود.
وی در خصوص آب مصرفی احشام، عنوان کرد: در زمان خشکسالی، احشام از آب شرب استفاده می کردند، ولی اکنون که روخانه ها، تالاب ها و اطراف پر از آب است روستاییان می توانند از ظرفیت این آب های آزاد برای سیراب کردن احشام خود استفاده کنند.
حاجی زاده، در خصوص مشکل آب شهر رامین، ابراز کرد: 2 تانکر ثابت و یک تانکر سیار برای تامین آب شهرک رامین در این منطقه مستقر شوند تا سازمان آب و فاضلاب استان مشکل را مرتفع سازد.
وی به تاکید استاندار برای کشت تابستانه اشاره کرد و گفت: طبق دستور استاندار برای عدم محدودیت در کشت تابستانه در همه حوزه ها و طبق پیش بینی های هواشناسی مبنی بر نرمال بودن سال جاری از نظر بارندگی، باید آب مورد نیاز مردم برای کشت از ذخیره سدها تامین شود.
وی در پایان با تاکید بر لایروبی کانال ها و احداث کانال های فرعی به وسیله سازمان جهاد کشاورزی، بیان کرد: بعد از سال ها خشکسالی باید مردم بتوانند در این شرایط تر سالی کشت خوبی داشته باشند و مدیران پیگیری های لازم را انجام دهند تا مشکلات پیش رو مرتفع گردد.
نظر شما