بیش از چهار هزار مسجد در مازندران وجود دارد

مدیر کل آمار و اطلاعات استان مازندران با تاکید بر اهمیت سرشماری گفت: چهار هزار و 103 مسجد در مازندران وجود دارد.

غلامرضا رشیدی، مدیر کل آمار و اطلاعات استان مازندران، امروز (9 آبان) به خبرنگار شبستان گفت: استان مازندران با مساحتی حدود 4/23756 کیلومتر مربع، 46/1 درصد مساحت کشور را در بر می گیرد که حد شمالی آن دریای خزر، حد جنوبی آن استان های تهران و سمنان، حد غربی آن گیلان و حد شرقی آن استان گلستان است که بر اساس آخرین تقسیمات کشوری در سال 1388 این استان دارای 18 شهرستان، 52 شهر، 46 بخش و 117 دهستان است.


وی افزود: در خرداد ماه سال 1318، اولین قانون سرشماری به تصویب مجلس شورای ملی رسید که در اجرای این قانون، سرشماری جمعیت از دهم اسفند ماه همان سال در شهر تهران و در سال های 1319 و 1320 در 33 شهر کشور به تدریج به اجرا در آمد، ولی ادامه آن به علت وقایع شهریور 1320 به تعویق افتاد.

 

رشیدی عنوان کرد: آمار و اطلاعات مربوط به نیروی انسانی، برای نخستین بار در سال 1318 توسط اداره کل آمار و ثبت احوال، در برخی از شهرهای مهم کشور گردآوری شد و در سال 1335، ضمن اجرای اولین سرشماری عمومی نفوس که توسط اداره کل آمار عمومی اجرا شد، اطلاعاتی چند در این زمینه به دست آمد.

 

وی تصریح کرد: سپس با اجرای چند طرح آماری در زمینه های کشاورزی، صنعت و جمعیت، مطالب مربوط به نیروی انسانی متناسب با موضوع طرح، مورد توجه قرار گرفت.

 

مدیر کل آمار و اطلاعات استان مازندران اظهار کرد: تهیه منظم آمار مربوط به برنامه های رادیو و تلویزیون از سال 1345 و تئاتر و موزه ها از سال 1347 آغاز گردید که قدیمی ترین آمار مربوط به سینماهای کشور که در دسترس مرکز آمار ایران قرار گرفته مربوط به سال 1348 است که توسط سازمان فرهنگ و هنر که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به "وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی" تغییر نام یافته است، تهیه شد.


وی ادامه داد: آمار مربوط به تعداد بازدید کنندگان از موزه ها و بناهای تاریخی استان نیز از طریق اداره کل موزه ها و مستند به سازمان میراث فرهنگی کشور که تعدادی از موزه ها و بناهای تاریخی را تحت پوشش دارد جمع آوری می شود و به علت فقدان مرجعی واحد که کلیه موزه ها و بناهای تاریخی کشور را از لحاظ آماری تحت پوشش داشته باشد، ارائه آمار جامعی در این زمینه تاکنون میسر نشده است.

 

قائم مقام اجرایی طرح نفوس و مسکن مازندران گفت: آمارهای مربوط به زائران اماکن متبرکه فقط شامل آن دسته از زائرانی است که از طریق سازمان حج و زیارت اقدام به سفر کرده اند.

 

رشیدی اعلام کرد: تعداد هزار و 262 امامزاده و بقعه، چهار هزار و 103مسجد، دو هزار و 552 تعداد تکایا و حسینیه و دو مکان مذهبی اقلیت ها در استان مازندران وجود دارد و آمار فوق فقط شامل اماکنی است که در ادارات اوقاف و امور خیره دارای سابقه است.

 

مدیر کل آمار و اطلاعات استان مازندران در خصوص آمار اماکن مذهبی، رقبات و موقوفات در سال 88 تصریح کرد: 13 هزار و 546موقوفات در کل استان وجود دارد که 12 هزار و 598موقوفات متصرفی، 948 موقوفات غیر متصرفی  است و تعداد کل رقبات 132 هزار و 50 رقبه است که این آمار دقیق را از اداره کل اوقاف و امور خیریه استان دریافت کرده ایم.
 

وی افزود: 25 هزار و 830 نفر از سایت موزه گوهر تپه، 14 هزارو 743 نفر از موزه صنایع دستی عمارت کلبادی، هزار و 455 نفر از موزه قرآن و شهدا شهر آمل در سال 1388دیدن  و تعداد 48 هزار و 376نفر از زائران حج تمتع و عمره در این سال بودند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 79432

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha