به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر فروغ نیلچی زاده در نشستی با موضوع "آئین زندگی متعالی در اسلام" که با حضور جمع کثیری از علاقمندان در خانه شهر برگزار شد، در سخنانی با اشاره به اینکه امروز قانون زوجیت به عنوان قاعده ای فراگیر خود را در همه جا نشان داده است، با اشاره به آیهای از سوره یس تصریح کرد: اینکه خداوند متعال در این قانون خود را پاک معرفی می کند حاکی از این است که انسان ها، اشتباهات خود را به حساب خداوند نگذارند.
وی تصریح کرد: نخستین قانون مهم برای اینکه یک خانواده حقیقی، هندسه وجودی اش را بر اساس نقشه آسمانی روی کره زمین پهن کند و بهشت زمینی ایجاد کند این است که خوشی ها را خوشبختی تلقی نکند.
نیلچی زاده با بیان اینکه امروز عوام مردم به دنبال خوشی اند نه خوشبختی؛ بیان داشت: آنان درصدد اند تا این خوشی را از هر طریق ممکن که بتوانند بدست آوردند که ترویج خوشی های کاذب توسط دنیای مدرن با استفاده افراد از موارد روانگردان، مشروبات الکلی، قرص های اکستازی و ...گواه این مطلب است.
وی ادامه داد: در این نوع زندگی، تنها یک فلسفه آن هم بر اساس خوشی تعریف شده است؛ گرچه خوشبختی نیازمند خوشی است اما هر خوشی به معنای خوشبختی نیست، زیرا کسی که هدف زندگی را خوشی بداند خوشبختی را رها می کند.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تناقض های موجود در زندگی های امروز تصریح کرد: هندسه زندگی مشترک قوانینی قطعی دارد که باید در کنار هم قرار بگیرد تا فرمول خوشبختی حاصل شود.
وی "بارانداز عاطفی افراد در جای دیگری اما با قاعده زوجیت با همسر" را اتفاق وحشتناکی دانست که فاضلاب این روابط نابهنجار حتی از پاشنه در خانه ها هم جلوتر آمده است و آن همان تصورات و خیالاتی است که در نتیجه مشاهده تصاویر زننده ماهواره تبدیل به آرزو می شود.
وی با ابراز تأسف از این موضوع که سن بلوغ جنسی بچه ها امروز حداقل 3 سال پایین تر آمده است افزود: پزشکان می خواهند با دارو این بلوغ زودرس را به تأخیر بیندازند و حال آنکه مدیریت "نگاه" در جامعه را چه می کنند؟ این مهم باید جدی گرفته شود.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه نفوذ زیاد ماهواره در خانواده های ایرانی گفت: این مسئله مانند ماجرای 20 سال گذشته ویدئو شده است و امرزو اگر کسی در خانه اش ماهواره نداشته باشد احساس کمبود هویت و نقصان می کند.
وی با طرح این سئوال که چرا انسان های دیندار جامعه امروز طعم خوشبختی را کمتر می چشند؟ پاسخ داد: زندگی برای این افراد پازلی شده است که در ماه رمضان و محرم و... خدا، حاضر و دین، حاضر است اما در مجالس عروسی و میهمانی های خانوادگی خدا، غایب و دین، پرپر است.
این خطیب برجسته با بیان تفاوت دینداری با دین مداری گفت: منظور از دین مداری کسی است که خدا را نقطه مرکزی زندگی اش قرار دهد و گرد این مهم بچرخد زیرا این دایره هیچ زاویه ای ندارد و انسانی که بر مدار آن حرکت کند هرگز به بن بست نمی رسد و زندگی اش دچار آسیب نمی شود.
وی ضمن ابراز تأسف از این موضوع که امروز با وجود پیشرفت تکنولوژی و پدید آمدن تلفن های همراه، فاصله ای جدی میان روابط عاطفی انسان ها ایجاد شده است، بیان داشت: تکنولوژی قرار است به انسان بودن ما کمک کند نه اینکه از انسان ها ماشین بسازد.
وی با بیان اینکه امروز زندگی های زناشوئی در کوچکترین ارتباطات لغزنده شده اند؛ آن را پیامد کم رنگ شدن حس وفاداری همسران خواند و افزود: این حس امروز تبدیل به یک معامله شده است.
دکتر نیلچی زاده ادامه داد: امروز یک دروغ بزرگ را که انواع فیلم های فارسی وان، زمزمه و... تلقین کردند، همه باور کرده اند و آن اینکه باید "عاشقی" را هدف قرار دهی و به همین دلیل است که 50 درصد زندگی های اینچنینی، عمر مفید پایداری شان 5 سال است؛ در حالیکه افراد، نخست باید با هم همسر شوند سپس یکدیگر را دوست داشته باشند.
وی اخلاق، ایمان و امانتداری را از مهمترین ویژگی هایی دانست که در مکتب اهل بیت سفارش شده است تا بر اساس آن به مردان، زن بدهند؛ زیرا زن هنگامی که در قانون زوجیت قرار می گیرد همه وجودش را تابع همسرش قرار می دهد پس مرد باید با اقتداری مملو از محبت از این امانت خدایی محافظت کند زیرا مرد ی که زن را امانت خداوند بداند به او ظلم نمی کند، حتی اگر او را دوست نداشته باشد.
استاد حوزه و دانشگاه، سپس با اشاره به اهمیت دانستن مهارت های قهر و آشتی در زندگی مشترک گفت: قهر و سکوت باید خلاقانه و نه منفعل باشد.
وی تصریح کرد: سه گروه از زنان در قیامت با حضرت زهرا(س)محشور می شوند که یکی از آنان زنانی هستند که بر بداخلاقی همسرشان صبر می کند.
دکتر نیلچی زاده در بخش دیگری از سخنانش اختصاص وقت هایی مشترک برای تلاوت قرآن، خواندن شعر، مناجات های ائمه به ویژه مناجات خمس عشر، خواندن داستان و مروری خاطرات کودکی میان همسران را در سالم سازی روابط آنان مهم خواند.
گفتنی است، سخنرانی دکتر نیلچی زاده در جمع دانشگاهیان شهید باهنر کرمان در تالار وحدت این دانشگاه و نیز دانشجویان دانشگاه علوم پزکشی در تالار فارابی از دیگر برنامه های سفر یک روزه وی به کرمان است.
پایان پیام/
نظر شما