به گزارش خبرنگار شبستان نشست سیاست از منظر فرهنگ و رسانه در سرای روزنامه نگاران هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها با حضور علی اکبر اشعری مشاور سابق فرهنگی رئیس جمهور و مرتضی نبوی مدیر مسئول روزنامه رسالت و علی مطهری نماینده مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
اشعری با بیان اینکه وقتی در یک منظومه اسلامی درباره رسانه صحبت می کنیم باید اصول و قواعد آنرا از همان نظام کسب نماییم، اظهار داشت: نمی توان جامعه ای اسلامی زندگی کرد: اما اصول حاکم بر رسانه را از جای دیگری اخذ کنیم.
وی در این باره افزود: اگر ما در یک نظام توحیدی باشیم، بنابراین مصادیقی مانند سو استفاده و غرض ورزی از رسانه معنایی نخواهد داشت و اگر نگاهمان توحیدی باشد در اینصورت اشکالی ندارد که در روزنامه حزبی بر اساس اهداف حزب حرکت کنیم.
اشعری بر این باور بود که رسانه ها می توانند فرصتی را فراهم کنند تا مخاطب بتواند از میان همه نظرات، دیدگاهی را که می پسندد انتخاب نماید. وی در همین باره افزود: نشریات اگر بخواهند مخاطب بیشتری را جذب کرده و تاثیر بیشتری داشته باشند باید بدینوسیله مخاطبین خود را افزایش دهند.
در ادامه این نشست مرتضی نبوی با بیان اینکه ارتباط تنگاتنگی بین رسانه و سیاست در جامعه ما در جریان است اظهار داشت: هرچند ممکن است رسانه هایی جنبه تجاری داشته باشند، اما عموماً روزنامه های ما از سیاست فارغ نمی باشند چرا که سیاست بخشی از زندگی بشر بوده و طبیعتا روزنامه ها به طور جدی به این مسئله می پردازند.
وی با انتقاد از اینکه در کشور ما احزاب سراسری و تاثیرگذار وجود ندارد ادامه داد: به جای وجود این احزاب تا حدودی روزنامه ها و رسانه ها نقش آنها را اجرا می کنند. در صورتیکه هر حزبی باید روزنامه خود را داشته باشد و تکلیف آن از روزنامه های عمومی جداست.
نبوی که اعتقاد داشت روزنامه ها در جریان سازی سیاسی کشور بسیار تاثیرگذارند ادامه داد بعنوان مثال روزنامه رسالت تلاش می کند تا ضمن بیان آرا و نظریات خود نظریات مخالف خود را نیز در این روزنامه منعکس کند و این بهترین اسلوب برای روزنامه حرفه ای می تواند باشد.
پایان پیام/
نظر شما