عناوین نمایش های بخش «بازتولید»جشنواره تئاتر مقاومت معرفی شدند

عناوین نمایش های بخش بازتولید سیزدهمین جشنواره بین المللی تئاترمقاومت معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در بخش باز تولید  آثار هنرمندانی چون: حسین مسافرآستانه، کوروش زارعی، یعقوب صدیق جمالی، محمدمهدی خاتمی، علیرضا حنیفی، زری اماد و سیدصادق فاضلی به روی صحنه می روند.

 

" نمایش های تمام صبح های زمین" به کارگردانی حسین مسافرآستانه، "کانال کمیل" به کارگردانی کوروش زارعی، "محرم زنده است" به کارگردانی یعقوب صدیق جمالی، "گلایه" به کارگردانی محمدمهدی خاتمی، "بوی هزار پیراهن یوسف" به کارگردانی علیرضا حنیفی، "پوکه های برنجی" به کارگردانی زری اماد و "یزرا "به کارگردانی سیدصادق فاضلی در بخش بازتولید آثار دفاع مقدس همزمان با جشنواره از 28 آبان تا 3 آذر به روی صحنه خواهند رفت.

 

آرش عباسی: به ذهن های خلاق اجازه تجربه های نو نمی دهند


آرش عباسی نویسنده نمایشنامه و کارگردان تئاتر که با نمایش در بخش نمایش های صحنه ای سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت حضور دارد،گفت: درحوزه دفاع مقدس ما نمایشنامه های خوب بسیار داریم ولی معتقدم نگارش نمایشنامه سفارشی هیچ کاربردی جز تخریب ذهنیت مخاطب ندارد. 
 

وی ادامه داد: به نظرم این محدودیت های موجود در این حوزه است که باعث می شود کارهای خوب نوشته نشوند و یا بیشتر تکراری و کلیشه ای باشند. بیشتر این محدودیت ها نگاه خامی است که به این مقوله وجود دارد و ما هراس داریم به جزئیات مقوله جنگ وارد شویم و این هراس ناشی از نظارت است.

 

این نمایشنامه نویس عقیده دارد باید مقوله جنگ را به بدنه کلی تئاتر پیوند دهیم و بپذیریم که این افراد (شخصیت های نمایش های این حوزه) در جامعه ما زندگی می کنند.
 

وی افزود: برگزاری جشنواره های مختلف خیلی به رشد این مقوله از تئاتر کمک می کند. جشنواره ها انگیزه برای کار کردن ایجاد می کند، ولی جشنواره هایی که مستقیم توسط دولت برگزار می شود و اهداف مسئولین را دنبال می کند چندان بازدهی و خروجی ندارد.


وی با بیان اینکه شکوفایی تئاتر دفاع مقدس در گرو نگاه های واقع بینانه است عنوان کرد: مقوله جنگ در همه کشورها و در بین تمام مردم جهان یک واقعیت انکارناپذیر است و به همان اندازه که واقعیت دارد باید نگاه واقع بینانه ای به آن داشته باشیم.


عباسی اضافه کرد: دفاع مقدس عنوان با قداستی است که بر دوش هنر تئاترسنگینی می کند. این عنوان محدودیت هایی را برای تئاتر به وجود می آورد که فعالیت دراین عرصه را دشوار می نماید. به نظر من تئاتر مقاومت عنوان مناسبتری برای این گونه ی نمایشی است.


وی اشاره کرد: در حال حاضر تئاتر دفاع مقدس مملو از قهرمانان اسطوره ای و انسان های خارق العاده ای است که گناه نمی کنند و خصوصیات یک انسان کامل را دارند، این نوع نگاه فرا زمینی و آرمانی را که از حماسه سازان جنگ تحمیلی ارایه داده می شود برقراری ارتباط با آنان را ناممکن می کند و ورود انسان های معمولی به عرصه ی تئاتر دفاع مقدس که دوران جنگ را با تمام وجود درک کردند، زخم خورده جنگ اند اما دیده نشدند، حرکتی خلاقانه در جهت شکوفایی تئاتر مقاومت و ایثار است.


وی ادامه داد: امروز با نگاهی خلاقانه به موضوعات پیش پاافتاده و روزمره ای که در دوران جنگ اهمیتی نداشتند، می توان با بیانی نو و خلاقانه به موضوع جنگ و دفاع مقدس پرداخت.


این کارگردان تئاتر گفت: مسوولان تئاتر نقش بسیار پررنگی در جهت ارتقای سطح کیفی آثار تولیدی در این عرصه دارند. اما متاسفانه مسوولان و دست اندرکاران تئاتر کشور کم حوصله اند و روحیه ی نقدپذیری ندارند. آنان به دلایلی ریسک نمی کنند و به ذهن های خلاق اجازه تجربه های نو نمی دهند. بحث جنگ و دفاع مقدس قابل احترام و ارزشمند است اما با حساسیت هایی که برای فعالیت در این عرصه ایجاد شده فرصت تفکر و خلاقیت را از هنرمند گرفته می شود.


وی بیان داشت: دفاع مقدس دغدغه هر هنرمندی است اما چگونگی فعالیت در این عرصه بستگی به برخورد مسوولان دارد وقتی با پیشنهادات مبتکرانه ذهن های خلاق و جوان مخالفت می شود، آنان سرخورده و بی انگیزه دست از این حوزه می کشند و به موضوعات قابل توجه مسولان می پردازند. البته در همه موارد کوتاهی تنها از سوی مسوولان نیست گاه هنرمندانی با تولید آثار ضعیف و درحد سفارشی موجب لطمه زدن به این هنر می شوند.

 

سعید صبوری: کار تئاتر دفاع مقدس نوعی ادای دین است


سعید صبوری، کارگردان تئاتر معتقد است تئاتر دفاع مقدس یک نوع تئاتر آرمانی است که شکل‌گیری آن مربوط به برداشت‌های ذهنی کارگردان از معانی و مفاهیم والای دفاع مقدس است.

 

وی افزود: برداشت‌هایی که من از تئاتر دفاع مقدس دارم مربوط به خود جنگ نیست، بلکه آسیب‌هایی را مورد توجه قرار می‌دهم که بعد از دفاع مقدس نیز، نسل فعلی به انحای مختلف با آن درگیر است.

 

صبوری یادآور شد: در نمایش «قطار جنوب» زندگی زنی روایت می‌شود که 20 سال است ازهمسر رزمنده‌اش خبر ندارد، اما یک شب همسرش به خوابش می‌آید و این زن از سختی‌هایی که در این مدت به وی رفته است، سخن می‌گوید.

 

وی اضافه کرد: درکارهایم سعی می‌کنم به بخش‌هایی از دفاع مقدس بپردازم که تا به حال کمتر به آن پرداخته شده یا این‌ که گرایش به سمت آن گونه مضامین کمتر بوده است، چون نمی‌خواهم کپی‌برداری ازآثار رایج در این سبک کرده باشم.

 

این کارگردان تئاتر تصریح کرد: می‌خواهم به واسطه نمایش‌های دفاع مقدس نسبت به شهیدان و همه کسانی که از خود گذشتند تا ما امروز بتوانیم به راحتی زندگی کنیم، ادای دین کنم. رسیدن به این خواسته نیز برای من از طریق پرداختن به خانواده شهیدان حاصل شده است.

 

صبوری ضمن اشاره به لزوم تقویت جایگاه جشنواره تئاتر دفاع مقدس افزود: انتظارمی رود در جشنواره‌های دفاع مقدس به معنا و آرما‌ن‌های جنگ بیشتر پرداخته شده و حاشیه‌های آن کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

 

وی به عنوان یک تئاتری جوان از مسئولان حوزه تئاتر درخواست کرد: به تفکرات جوانان بیشتر بها دهند، و با محدودسازی و توصیه های کلیشه ای خلاقیت را از این گونه تئاتری دورنکنند.

 

گفتنی است، سیزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت، انقلاب و دفاع مقدس در بخش­های مسابقه صحنه ای، بین الملل، مسابقه آثارعروسکی و کودک و نوجوان وخیابانی و تولید نمایشنامه و نمایشنامه خوانی به همت بنیاد فرهنگی روایت و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مشارکت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و مرکز هنرهای نمایشی به دبیری حسین پارسایی از 28 آبان تا 3 آذر همزمان با هفته بسیج برگزار می­شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 79586

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha