به گزارش خبرگزاری شبستان، ناتالی گیبرت در سرمقالهای در روزنامه لوموند نوشت، بر پایه گزارش وزارت دفاع فرانسه، سفارشهایی معادل 35 میلیون یورو و تحویلهایی به ارزش 90 میلیون یورو در فهرست صادرات سلاح از سوی فرانسه به لیبی در سال 2010 میلادی قرار دارد.
وی افزود، در ماه ژانویه، یک ماه قبل از آغاز انقلاب لیبی، معمر قذافی دیکتاتور سابق این کشور، آخرین محموله از هزار موشک خریداری شده از فرانسه را دریافت کرد.
بر پایه این مقاله، کشور فرانسه چهارمین کشور صادرکننده تسلیحات نظامی به لیبی در سال 2010 میلادی بود و 5 میلیارد یورو از فروش سلاح درآمد کسب کرد.
گیبرت در ادامه به اظهارات لوران کوله-بیون نماینده امور تسلیحاتی فرانسه اشاره کرده که گفته بود، عملیات نظامی در لیبی حاکی از شرایط عالی در بازار برای قراردادهای تسلیحاتی است.
به گزارش پرس تی وی ، در ادامه این مقاله آمده است، ناوهای بالگرد بر پی سی بی ( که به روسیه فروخته شدند) جتهای جنگی رافال ( که دولت فرانسه امیدوار است در رابطه با آنها اولین قرارداد را با امارات امضا کند)، بالگردهای تایگر و موشکهای اسکالپ که اولین بار در لیبی مورد استفاده قرار گرفتند، این کشور را به ویترینی از سلاحهای نظامی تبدیل کردند.
گیبرت در ادامه خاطر نشان کرد که لیبی در میان کشورهایی که صحنه خیزشهای مردمی بودهاند، بیشترین سهم را در واردات سلاح از فرانسه داشته است.
وی افزود، ارزش صادرات سلاح به بحرین در سال 2010 به 9.8 میلیون یورو، به مصر حدود 40 میلیون یورو و تونس به یک میلیون یورو رسید.
این تحلیلگر فرانسوی در ادامه به این موضوع اشاره کرد که دولت این کشور در طول دو سال گذشته مجوز صادرات تسلیحات به رژیم سقوط کرده زین العابدین بن علی در تونس، به ارزش حدود 55 میلیون را اعطا کرد.
وی تاکید کرد که بیداری اسلامی در کشورهای عربی چالشی را برای صادرات تسلیحات نظامی در فرانسه به وجود آورده است.
انقلاب لیبی به صادرات سلاح از فرانسه به لیبی پایان داد اما دولت فرانسه اکنون به بازارهای پرسود عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای مقصد بعدی سلاحهای خود امید بسته است.
گیبرت در پایان نوشت، در حالی که سازمانهای غیر دولتی در فرانسه، سیاستهای این کشور را در صادرات تسلیحات نظامی به چالش کشیدهاند، آنچه این روزها بیش از هر چیزی پاریس را به خود مشغول کرده، حفظ وجهه بین المللی خود است.
نظر شما