به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «بهرام سرمست» امروز (18 خرداد) در بازدید از ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان قم با تبریک عید سعید فطر گفت: ماه رمضان بهار قرآن است و کانون های فرهنگی هنری مساجد قم برنامه های بسیار خوبی در این زمینه در ماه مبارک داشتند.
استاندار قم با اشاره به ارزیابی ارگان ها و سازمان های استان بر اساس برنامه های گذشته و آینده افزود: مساجد در قم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند زیرا مساجد و قم پایگاه انقلاب به شمار می آیند و در زمینه فرهنگی می توانند نقش بزرگی در کشور ایفا کنند.
وی تأکید کرد: در سخنان رهبری مشاهده می شود که بخش مهمی از انتظارات ایشان از قم معطوف به مساجد است و بر این اساس ما نیز از کانون های فرهنگی هنری مساجد استان انتظار داریم وظایف خود را به خوبی انجام دهند.
سرمست، برنامه محور بودن ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان قم را نمایان توصیف کرد و اظهار داشت: مساجد باید از وضع کنونی خارج شده و به سمت نهادینه شدن گام بردارد. جذب حداکثری مخاطبان با تمرکز بر نسل جوان از اهمیت فراوانی برخوردار است.
وی ادامه داد: جامعه هدف مساجد نباید به افراد مسنی اختصاص یابد که به صورت سنتی در مساجد حضور دارند بلکه باید بر روی نوجوانان و جوانانی مترکز شد که بتوانند مسائل فرهنگی را در فضای مجازی مدیریت کنند.
استاندار قم خواستار جذب حداکثری و متنوع مخاطب شد و خاطرنشان ساخت: تنوع در جذب مخاطب و جذب سلائق مختلف بسیار ضروری است. باید همه علائق و سلیقه ها را پوشش دهید و نقش پدرانه و فعالانه ای را برای همه این سلائق ایفا کنید.
وی جذب سلیقه ای را سبب دوری از جذب حداکثری دانست و تصریح کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد به هیچ وجه نباید از مساله هنر غافل شوند زیرا هنر در تبلیغ دین اهمیت دارد. همچنین برنامه های مساجد نباید به مناسک و مراسم ها منحصر شود بلکه اخلاق را باید در برنامه های اصلی خود قرار دهند.
سرمست یکی از مشکلات کنونی جامعه را خلأ اخلاقی توصیف کرد و گفت: توجه به عناصر فرهنگ و اخلاق و تقویت آنها در جامعه بسیار مهم است. البته این مساله فقط برعهده کانون های فرهنگی هنری مساجد نیست و متولیان فرهنگی نیز باید در کنار کانون ها به ادای وظیفه بپردازند.
وی با تأکید بر لزوم تعامل کانون های مساجد با سایر مجموعه های فرهنگی افزود: ایجاد هماهنگی و برطرف کردن ناهماهنگی ها وظیفه ما محسوب می شود و کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز باید با دستگاه ها تعامل و وحدت داشته باشند.
استاندار قم با اشاره به ماه های آتی به دلیل برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برنامه ریزی دشمن بر دلسرد کردن مردم در زمینه سیاسی و مسئولیت پذیری اجتماعی استوار است و باید دست به دست هم دهیم تا مشارکت حداکثری مردم رقم بخورد.
وی بیان داشت که کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز باید وظایف خود را در این زمینه به خوبی انجام دهد زیرا کلیت نظام در معرض تهدید قرار دارد و دشمنان می خواهند به کارهای نظام خدشه وارد کنند.
سرمست ادامه داد: کانون های مساجد باید جذب حداکثری برای روی آوردن جوانان به مساجد داشته باشند تا مساجد همچنان پایگاه محکم انقلاب باشند. مساجد قم ویژگی خاصی دارند و می توان برنامه های کانون های مساجد را در بقیه استان ها نیز گسترش داد. با توجه به ظرفیت حوزه علمیه قم و همچنین جامعه المصطفی العالمیه می توان برنامه های کانون های فرهنگی هنری مساجد را ملی و فراملی قلمداد کرد.
وی درباره اهمیت برنامه ریزی برای اوقات فراغت سخن گفت و اظهار داشت: استانداری توجه فراوانی به مسائل اجتماعی دارد و به نظر ما آسیب های اجتماعی از آسیب های امنیتی مهمتر است زیرا اگر مسائل را در حوزه اجتماعی مدیریت کنیم کار به مسائل امنیتی نمی رسد.
استاندار قم فعالیت مطلوب کانون های مساجد را در حل مشکلات امنیتی پررنگ دانست و تصریح کرد: اولویت ما مقابله با آسیب های اجتماعی است و کانون های فرهنگی هنری مساجد می توانند در این زمینه فعالیت کنند.
وی افزود: اوقات فراغت به معنای اوقات بیکاری نیست بلکه اوقات بین کار و بیکاری محسوب می شود و پلی برای آغاز کار است. مسجد محل عبادت است اما می توان بحث تفکر و تدبر را در اوقات بیکاری در مساجد پیگیری کنیم و در این صورت می توان گفت که از نماز جمعه مهمتر است.
نظر شما