ورود سالانه یک میلیون پرونده به دادگستری خوزستان/ اقدامات انجام شده در حوزه پیشگیری از وقوع جرم

حجت الاسلام امانت بهبهانی، از ورود سالانه یک میلیون پرونده به دادگستری خوزستان خبر داد و گفت: در این راستا اقدامات خوبی در قالب اجرای طرح ها و برگزاری کارگاه های آموزشی در حوزه پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی صورت گرفته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «حجت الاسلام عبدالحمید امانت بهبهانی»، امروز (شنبه 18 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه به اقدامات انجام شده در حوزه پیشگیری از وقوع جرم و آسیب های اجتماعی پرداخت و اظهار کرد: پیشگیری از وقوع جرم امروزه به یک امر ضروری تبدیل شده که مقام معظم رهبری و رئیس قوه قضائیه بر توجه به این امر تاکید دارند.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خوزستان، با بیان اینکه باید بتوانیم با تحقق پیشگیری از حجم ورودی پرونده ها به دادگستری جلوگیری کنیم، افزود: در سطح کشور سالیانه 15 هزار پرونده وارد دادگستری می شود که این میزان در استان خوزستان یک میلیون پرونده در سال است.

 

وی با اشاره به اینکه حجم زیاد پرونده ها رسیدگی به آنها را با مشکل مواجه می کند که در این راستا بحث پیشگیری امری لازم و ضروری تلقی می شود، اضافه کرد: در این زمینه در سال 97، بیش از 240 کارگاه آموزشی و 40 جلسه رسمی در حوزستان برگزار شد.

 

حجت الاسلام امانت بهبهانی، تصریح کرد: این کارگاه ها در خصوص مهارت تربیت فرزندان برای والدین دارای فرزند 7 تا 12 سال، نهادینه سازی آموزش های پیش از ازدواج، پیشگیری از خشونت، مربیان مهد و پیش دبستانی، سبک زندگی اسلامی ایرانی ویژه سربازان و ... است.

 

وی به فعالیت مراکز مشاوره خانواده در سطح استان اشاره کرد و اذعان داشت: در این زمینه ابتدا بانک اطلاعات مشاورین خانواده تشکیل و اطلاعات مراکز مشاوره جمع آوری شد و سپس با رصد این مراکز پرونده های مربوط به حوزه خانواده به ویژه در بحث طلاق را به مراکزی که دارای صلاحیت بیشتری هستند، ارجاع داده می شود.

 

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خوزستان، با بیان اینکه از میان مراکز مشاوره 10 مرکز انتخاب و به دادگاه های خانواده استان معرفی شدند تا با ارجاع پرونده های طلاق به این مراکز بتوانیم آمار طلاق را کاهش دهیم، عنوان کرد: همچنین 6 مرکز ملاقات فرزندان طلاق تحت عنوان «مراکز مهر خانواده» در خوزستان وجود دارد.

 

وی با اشاره به اینکه در این مراکز جایگزین ملاقات والدین و فرزندان در کلانتری شده و در حال افزایش این مراکز در استان هستیم، اذعان داشت: از دیگر اقدامات ما برگزاری کارگاه های ویژه معتادان بهبود یافته و ارتقای مهارت ارتباطی زوجین متقاضی طلاق است.

 

حجت الاسلام امانت بهبهانی، از تدوین پروژه ای به نام نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان در مدارس خبر داد و خاطر نشان کرد: این پروژه 2 هزار و 300 مربی در 127 مدرسه در اهواز، آبادان و بندرامام اجرا شده است.

 

وی به راه اندازی سامانه «سجام» جهت رسیدگی به شکایات مردم اشاره کرد و ادامه داد: این سامانه در زمینه رسیدگی به مشکلات اراضی ملی، محیط زیست، قاچاق کالا و ارز، احتکار، مشکلات جامعه، کوه خواری، زمین‌ خواری، دریاخواری، فسادهای مالی یا بانکی و ... است که تاکنون 70 هزار نفر در از سطح کشور در این سامانه ثبت نام کردند که از این تعداد حدود 30 هزار نفر از آنها خوزستانی هستند.

 

وی به اجرای قانون پیش فروش ساختمان و صدور شناسنامه فنی با هدف کاهش ورود رونده به دستگاه قضایی و پیشگیری از کلاه برداری و ... اشاره کرد و یاد آور شد: این اقدام با همکاری شهرداری اهواز در حال انجام است و تاکنون حدود یک هزار فقره شناسنامه فنی صادر شده است.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خوزستان، تاکید کرد: خریداران باید توجه داشته باشند هنگام خرید ساحتمان باید شناسنامه فنی آن را نیز از فروشنده دریافت کنند تا از کلاهبرداری و فروش چند باره ملک جلوگیری شود.

 

وی به برنامه های سال جاری اشاره کرد و گفت: در سال جاری 49 برنامه در دست اجراست که در حوزه قضایی، مؤسسات داوری، پیشگیری از تغییر کاربری باغ ها، صیانت از منابع آب، شناسایی و دستگیری محکومین، ناامن سازی محیط های تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی، ارتقای مداخلات امنیتی انتظامی در کاهش جرائم خشن و پیشگیری از جرائم حوزه امنیت اخلاقی است.

 

وی پیشگیری و کنترل تجمعات غیرقانونی و تحصن ها و ارتقای سطح همکاری دستگاه های مرتبط در راستای پیشگیری از فعالیت گروهک های تکفیری را از دیگر اقدامات دادگستری در سال جاری دانست و بیان کرد: از دستگاه‌های دیگر نیز می‌خواهیم که وظایف خود در حوزه پیشگیری را انجام دهند تا بتوانیم در این زمینه نتایج اثرگذارتری داشته باشیم.

 

کد خبر 797878

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha