تلاش دولت برای رفاه حال ایثارگران/قطر هم به جمع میانجی گران پیوست

افزایش سقف تسهیلات مسکن ایثارگران، قطر هم به جمع میانجی گران پیوست، ورود وزارت کشور در بازسازی ها، نوسازی و طرح های مسکن، بازدید جهانگیری از کارخانه واگن‌سازی تهران از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۲۰ خرداد است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، افزایش سقف تسهیلات مسکن ایثارگران، قطر هم به جمع میانجی گران پیوست، ورود وزارت کشور در بازسازی ها، نوسازی و طرح های مسکن، بازدید جهانگیری از کارخانه واگن‌سازی تهران از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۲۰ خرداد است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

نباید به حوزه مسکن جزیره ای نگاه کرد

شب گذشته (یکشنبه 19 خرداد) برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما به بررسی جزئیات طرح اقدام ملی مسکن می پرداخت و در این برنامه کارشناسان اقتصادی در حوزه های وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور و بانک مرکزی به بررسی این طرح پرداختند.

 

بنابراین گزارش، «فرید موسوی»، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این برنامه خبری با اشاره به اینکه عرضه 400 هزار مسکن عدد قابل توجهی است اما همه مشکل ما این تعداد مسکن نیست، گفت: تاکید می شود در این بخش اصلاح ابزارهای مالیات بر واحدهای خالی مسکن و مالیات بر عایدی مسکن نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

 

وی تصریح کرد: وقتی طرح ضربتی انجام می شود لایحه ها نیز باید متناسب با آن ارائه شود.

 

نبود تعادل میان تولید و نیاز جامعه را عامل گرانی قیمت مسکن است

«محمدرضا رضایی کوچی» شب گذشته (یکشنبه 19 خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره ه اقدامات انجام شده برای بهبود بازار مسکن با بیان اینکه سال گذشته در نامه ای به رئیس جمهور شرایط عمومی بخش مسکن را پیش بینی کرده بودیم، گفت: در سال های گذشته با رکود تولید مسکن تورم بسیار زیاد قیمت مسکن را می بینیم.

 

کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نبود تعادل میان تولید و نیاز جامعه را عامل گرانی قیمت مسکن است، ادامه داد: در دنیا 30 درصد اقتصاد به بخش مسکن اختصاص می یابد اما در کشور ما از تسهیلات پرداخت شده فقط 8 درصد مربوط به بخش مسکن است.

 

وی با بیان اینکه 5 میلیون خانوار در جامعه، نیازمند مسکن هستند، افزود: با فعال شدن تولید در این بخش 500 هزار مهندس مشغول به کار می شوند.

 

رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه تسهیلات بانکی را به سمت تولید سوق نداده ایم، گفت: اکنون تسهیلات خرید مسکن در تهران 160 میلیون تومان برای زوج های جوان است اما این تسهیلات 20 تا 25 درصد قیمت مسکن را تأمین می کند.

 

رضایی با اشاره به اینکه باید سالانه 700 هزار واحد مسکونی ساخته شود، افزود: این در حالی است که بیشترین تعداد مسکن که در سال های اخیر ساخته شده 300 هزار واحد در سال بوده است.

 

وزارت کشور در بازسازی ها، نوسازی و طرح های مسکن ورود کرده است

«مهدی جمالی‌نژاد» شب گذشته (یکشنبه 19 خرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که به بررسی جزئیات طرح اقدام ملی مسکن می پرداخت، گفت: اختیارارت و ظرفیت های خوبی به شهرداری ها داده شده است.

 

معاون عمرانی وزیر کشور با بیان اینکه وقتی آیین نامه اجرایی ساماندهی مسکن صادر شد شهرداری ها موظف شدند کاربری ها را مشخص کنند، گفت: بر این اساس قرار شد در محلات و شهرها زمین ها را احصا کنند. میزان زمین که می توان احصا کرد بیش از یک میلیون هکتار است.

 

وی با اشاره به اینکه بازآفرینی تمرین و اقدام مشترک خوبی بود، افزود: این اقدام حرکت ریشه ای و ارزشمند بود.  بازآفرینی شهرهایی مثل اصفهان و یزد که بافت تاریخی دارند و به تدریج خالی از سکنه می شوند انجام می شود و در آینده تسریع خواهد شد.

 

قطر هم به جمع میانجی گران پیوست

قطر به عنوان کشوری که روابط نسبتا خوبی هم با ایران و هم با آمریکا دارد خواستار مذاکره بین دو کشور شد.

 

وزیر امور خارجه قطر با تاکید بر لزوم مذاکره میان ایران و آمریکا، خواهان کاهش تنش‌های حاکم میان دو کشور شد.

 

طبق ترجمه ایسنا از یورونیوز، شیخ «محمد بن عبدالرحمان الثانی»، وزیر امور خارجه قطر روز یکشنبه در جمع خبرنگاران در لندن گفت: باور داریم که در یک بازه زمانی دو کشور باید به تعامل بپردازند. چنین وضعیتی نمی‌تواند تا ابد دوام پیدا کند. از آنجایی که این دو کشور خواهان افزایش تنش‌ها نیستند، باید راهی برای باز کردن درهای تعامل بیابند.

 

این در حالی است که پیش از قطر نیز چندین کشور به منظور میانجی گری بین ایران و آمریکا قدم جلو گذاشته اند.

 

در این میان می توان از عراق نام برد که تاکید داشته هم با مقامات ایرانی و هم با مقامات آمریکایی دیدار و گفت و گو داشته و تنش میان دو کشور ختم به خیر خواهد شد.

 

ژاپن هم یکی دیگر از گزینه های میانجی گری است که آخر هفته نخست وزیر خود را پس از ۴۱ سال راهی تهران می کند تا با مقامات ایرانی در خصوص کاهش تنش با آمریکا سخن بگوید.

 

وزیر جدید آموزش و پرورش باید اهل ارتباط با دولت و رییس جمهور باشد

«قاسم احمدی لاشکی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به استعفای وزیر آموزش و پرورش گفت: وزیری باید در راس وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد که مطالبات فرهنگیان را که از گذشته مانده است، برآورده کند و در واقع وزیری باید به مجلس معرفی شود که لابی اش در دولت قوی باشد و بتواند خواسته های فرهنگیان را در دولت مورد پیگیری قرار دهد.

 

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بیش از 10 هزار و 500 میلیارد تومان از معوقات فرهنگیان هنوز پرداخت نشده است و فردی که در راس این وزارتخانه قرار می گیرد باید این موضوع را مورد پیگیری قرار دهد و آن را پرداخت کند و در کنار آن نظام رتبه بندی معلمان را عملیاتی کند. امسال دولت در بودجه 98 برای نظام رتبه بندی معلمان بودجه ای در نظر نگرفت اما ما در مجلس مبلغی را به این منظور اختصاص دادیم ولی هنوز اجرایی نشده است و وزیری که می آید باید بحث نظام رتبه بندی را عملیاتی کند.

 

وی تصریح کرد: در سالی که گذشت 75 هزار نفر در وزارت آموزش و پرورش بازنشسته شدند. آیا ما برای این افراد نیروی جایگزین داریم؟ وزارت آموزش و پرورش یک اداره نیست که بگوییم اشکالی ندارد به جای اینکه در این اتاق دو نفر کار کنند یک نفر کار کند، بحث تعداد دانش آموزان است و نمی شود بگوییم به جای 30 نفر در یک کلاس با یک معلم 60 نفر در آن کلاس باشند، اگر این گونه باشد کیفیت آموزش فدای کمیت و نیروی انسانی می شود.

 

مشکلی برای فروش محصولات پتروشیمی مان نداریم/ هدف آمریکا از تحریم ها انسداد صادرات است

«سید علی ادیان راد» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به تحریم بخشی از محصولات پتروشیمی ایران توسط آمریکا گفت: دشمن به دلیل انگیزه و عداوتی که با جمهوری اسلامی ایران دارد، طبیعی است که بخواهد مجموعه ظرفیت ها و نقاط قوت اقتصاد کشور را مشمول اعمال تحریم قرار دهد.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: دشمن از این موضوع غافل است که مجموعه شرکت هایی که در قالب هلدینگ خلیج فارس و مجموعه شرکت های پتروشیمی هستند، مربوط به بخش خصوصی هستند و بخش خصوصی به خوبی بلد است که چگونه کارهایش را پیش ببرد هم بازاریابی داشته باشد و هم تولید کند.

 

وی تصریح کرد: البته ما مشتریان ثابت سنتی در بحث خرید محصولات پتروشیمی در مجموعه اروپا و چهار قاره دنیا داریم، شاید تحریم زحمت حداقلی را برای ما داشته باشد اما این گونه نیست که صادرات ما را دچار مشکل کند.

 

ادیانی راد بیان کرد: هدف آمریکا در تحریم انسداد صادرات است و چنین چیزی اتفاق نمی افتاد چرا که بازار بین المللی گسترده است و به راحتی می توان کالاها را با یک دیپلماسی قوی اقتصادی فروخت البته بازاریابی جدید نیز می توان داشت و قطعا با این عملکرد تیر دشمن همانند قبل به سنگ می خورد.

 

تلاش دولت برای رفاه حال ایثارگران/افزایش سقف تسهیلات مسکن در سال ۹۸

سال 95 معاون اول رئیس جمهوری تصویبنامه هیات وزیران در خصوص آیین نامه تسهیلات خرید یا ساخت مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا را برای اجرا به دستگاه های ذیربط ابلاغ کرد. اسحاق جهانگیری، این مصوبه را برای اجرا به بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان برنامه و بودجه کشور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابلاغ کرد.

 

بنابراین گزارش، دولت از سال ابلاغ این آیین نامه تاکنون هر ساله برای رفاه حال ایثارگران سقف تسهیلات ساخت یا خرید مسکن ایثارگران را افزایش داده است به طوری که

 

هیئت وزیران در سال 97 سقف تسهیلات مسکن ایثارگران به ازای هر واحد مسکونی در شهرهای با بیش از ۱ میلیون نفر را ۱۰۰ میلیون تومان، مراکز استان ها را ۷۷ میلیون تومان، سایر شهرها را ۶۶ میلیون تومان و روستاها را ۳۸ میلیون تومان تعیین کرد. همچنین بر اساس این مصوبه تسهیلات ساخت یا خرید مسکن ایثارگران در شهرهای جدید، معادل سقف تسهیلات مرکز همان استان (۷۷ یا ۱۰۰ میلیون تومان) محاسبه می شد.

 

این مصوبه هیئت دولت، نرخ سود تسهیلات مسکن ایثارگران را ۴ درصد و مدت زمان بازپرداخت آن را ۲۰ ساله و بدون رعایت الگوی مصرف و نوساز بودن مسکن تعیین کرده بود.

 

 حالا در همین راستا هیات وزیران در جلسه دیروز خود (یکشنبه 19 خرداد) به ریاست حجت الاسلام حسن روحانی، رییس جمهوری با افزایش سقف تسهیلات مسکن ایثارگران در سال ۱۳۹۸ موافقت کرد. سقف تسهیلات فوق به ازای هر واحد مسکونی در شهرهای با جمعیت بیش از یک میلیون نفر یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال، مراکز استان ها یک میلیارد ریال، سایر شهرستان ها ۸۵۰ میلیون ریال و روستاها ۵۰۰ میلیون ریال تعیین شد.

 

بازدید جهانگیری از کارخانه واگن‌سازی تهران

اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری صبح امروز (دوشنبه ۲۰ خرداد) با حضور در کارخانه واگن‌سازی تهران از بخش‌های مختلف این مجموعه صنعتی بازدید کرد و با توضیحات مسئولان شهرداری تهران و مدیران کارخانه، از جزئیات فعالیت‌های این کارخانه مطلع شد.

 

«رضا رحمانی»  وزیر صنعت، معدن و تجارت، انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران، محسن هاشمی رئیس شورای‌ اسلامی شهر تهران و پیروز حناچی شهردار تهران در این بازدید حضور داشتند.

 

نماینده مجلس شورای اسلامی باید با درد مردم آشنا باشد

«حسن غفوری فرد» در گفتگو با خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان در مورد انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی گفت: انتخابات مجلس شورای اسلامی یک اقدام دموکراتیک و عمومی است و هر فردی که حائز شرایط باشد می تواند در این انتخابات شرکت کند.

 

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی اظهار کرد: شرکت کنندگان در این انتخابات می توانند از ادوار گذشته مجلس شورای اسلامی یا از قشر جوان و متخصص جامعه باشد و هیچ مانعی برای حضور افراد در سطوح مختلف جامعه وجود ندارد.

 

رئیس هیئت بازرسی و نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه حداکثر سن نمایندگی 75 سال عنوان شده است، افزود: اگر مردم به نمایندگان ادوار گذشته اقبال داشته ون مایندگان سابقه خوب کاری را در ادوار گذشته ارائه کرده باشند قطعا مردم علاقمند به انتخاب آنها در دوره جدید مجلس شورای اسلامی هستند. طبیعی است در صورت ریزش رای  ممکن است برخی مورد اقبال کمتری از دوره گذشته قرار بگیرند.

 

رییس سابق خانه احزاب با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در مورد جوان گرایی و به کارگیری جوانان در مسئولیت های مختلف در جامعه ادامه داد: رهبر انقلاب با توجه به این اصل در بسیاری از مناصب تحت نظرشان از انتصاب جوانان در مسئولیت های گوناگون بهره بردند و پیرو همین اقدام رهبر انقلاب جو جوان گرایی در کشور رونق خوبی دارد.

 

غفوری فرد در مورد مشخصات یک نماینده کارآمد در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: کار اصلی مجلس در کمسیون های مختلف مجلس شورای اسلامی است که در یک شورای تخصصی تصمیم های مهم اتخاذ و بررسی طرح های مختلف صورت می گیرد و در نهایت یک نماینده مجلس باید در یکی از کمسیون ها و شوراهای مجلس دارای تخصص باشد./

 

 

کد خبر 798389

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha