نان تنها غذای استاندارد موجود در سفره ایرانی هاست

اکبری گفت: سفره ایرانی هم اکنون از غلات که برای بدن بسیار مفید هستند، خالی شده است و تنها غذای استاندارد موجود در سفره ایرانی ها نان می باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، محمد اسماعیل اکبری در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص برگزاری بسیج ملی سنجش فشار خون گفت: در این برنامه فشار خون چهل میلیون ایرانی مورد بررسی قرار می گیرد.

 

مشاور عالی وزیر بهداشت افزود: در ایران حدود 15 میلیون نفر مبتلا به فشار خون هستند که متاسفانه بسیاری از افرادی که از فشار خون خود آگاهی دارند در خصوص کنترل آن برنامه منظمی را دنبال نمی کنند.

 

وی با تاکید بر اینکه در سال 96 حدود 97 هزار نفر از ایرانی ها به دلیل ابتلا به فشار خون بالا فوت کردند، افزود: حدود چهار برابر این تعداد نیز دچار مشکلات حادی مانند سکته های قلبی، مغزی و بیماری های کلیوی شدند که این افراد نیز توان کار کردن را نخواهند داشت.

 

وی تاکید کرد: ایرانی ها باید در خصوص سلامت غذایی و سبک زندگی خود تغییر ایجاد نمایند چرا که ما از مصرف غلات که منبع مفید و مناسبی برای سلامتی بوده، جدا شده ایم و به سمت مصرف غذاهای مضر و بدون ارزش غذایی سوق پیدا کردیم.

 

اکبری افزود: مصرف غلات در دنیا یک ریز فاکتور برای بیماری های قلبی و فشار خون می باشد که از ابتلای به این بیماری ها جلوگیری می کند اما هم اکنون غذاهایی مانند آش و آبگوشت در خانواده ها کمتر مصرف می شود که غذاهای چرب و نامناسب جایگزین آنها شده است.

 

وی با بیان اینکه بعضی ها فکر می کنند سبوسی که بر روی نان ریخته شده و مانند ذغال می شود برای بدن مناسب است، گفت: این سبوس تبدیل به زغال می شود که برای بدن بسیار مضر خواهد بود و مردم بدانند هرچه سبوس نان بیشتر باشد برای بدن بسیار مفیدتر است.

 

اکبری با تاکید بر اینکه از لحاظ قانونی نمی توان غذایی مانند پفک را ممنوع کرد، افزود: پفک دارای نمک فراوانی است که برای کودکان و افرادی که استفاده می کنند بسیار مضر می باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: مردم باید در خصوص تغذیه مناسب آگاهی داشته باشند چرا که فقط با قانون نمی شود جلوی تخلفات و بیماری ها را گرفت.

 

وی با بیان اینکه ماش، نخود، عدس، پسته، بادام و گردو از حبوباتی هستند که مصرف آنها برای سلامتی بدن بسیار مفید است، گفت: 75 درصد سلامت مردم مربوط به بخش های غیر از وزارت بهداشت می باشد و نهایتا 25 درصد سلامت مردم به عهده وزارت بهداشت می باشد.

 

وی افزود: در بسیج ملی فشار خون ما به دنبال کنترل فشار خون چهل میلیون نفر از ایرانی ها هستیم تا منجر به شناسایی دو میلیون نفر از افرادی که دارای بیماری فشار خون هستند و از آن بی اطلاع هستند، شود.

 

وی با ابراز تأسف از اینکه بسیاری از افراد مبتلا به فشار خون که مطلع هم هستند در کنترل آن فعالیت چندانی ندارند و حتی داروهای خود را به موقع مصرف نمی کنند، افزود: تعداد افرادی که داروهای کنترل فشار خون مصرف نمی کنند حدود پنجاه درصد مبتلایان به بیماری فشار خون هست که ما می خواهیم تعداد افرادی که به موقع داروهای خود را مصرف نمی کنند به حدود 10 درصد کاهش پیدا کند.

 

مشاور عالی وزیر بهداشت با بیان اینکه مردم با خودشان مهربان باشند، گفت: ما در جامعه نیازمند ایجاد شادی و نشاط هستیم و امید دارم در آینده بتوانم برنامه هایی را برای ایجاد شادی و نشاط در جامعه در وزارت بهداشت اجرایی کنم.

 

اکبری با بیان اینکه ویتامین D در کاهش سرطان ها، افسردگی، بیماری های قلبی و عروقی تاثیر بسزایی دارد، گفت: وقتی وزارت بهداشت کمبود ویتامین D را در بین مردم جا انداخت متاسفانه شاهد تبلیغ روغن هایی غنی شده با ویتامین D بودیم در حالی که ویتامین D‌ موجود در روغن هایی که تبلیغ می شوند، بسیار پایین است و جوابگوی نیاز بدن نیست.

 

وی افزود: مالشعیرها برخلاف تبلیغات رایج آن از نمک بالا و مضر برای بدن برخوردار هستند و هم اکنون تعداد کارخانه های کمی هستند که نمک استاندارد را به جامعه عرضه می کنند.

 

 

کد خبر 798491

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha