به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «پیروز ارجمند» عصر دیروز در نشست بررسی ابعاد و پیامدهای قانون جدید اجرای کنسرت در کلان شهرها که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: دهه 30 تا 40 درآمد صنعت موسیقی از طریق آلبوم ها بود. درآمد این صنعت از دهه 70 به بعد از طریق کنسرت صورت گرفت و در دهه 80 به اوج خود رسید. در دهه 60 کل کنسرت ها پنج کنسرت بود که در سال 92 و 93 به پنج هزار سانس در سال رسید. در دهه های قبل تولید آلبوم ها در سال 700 هزار تا یک میلیون بود که الان به زیر پنج هزار رسیده است. در حقیقت تغییری در درآمد موسیقی رخ داده است.
این مدرس، آهنگساز و پژوهشگر موسیقی اظهار داشت: در سال 93 بودجه ای که به موسیقی اختصاص دادند، معادل بودجه ای بود که در سال 76 بود. در سال 93 سه میلیارد تومان بودجه به موسیقی دادند در حالی که بودجه مصوب 15 میلیارد تومان بود. متاسفانه به سرفصل ها که یکی از آنها حمایت از موسیقی محلی است، عمل نمی شود. یکی از مشکلات در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که قدرت مطلق در مورد بودجه به معاونت ها داده شده است. در شرایط فعلی موسیقی محلی به عنوان میراث فرهنگی ما در معرض نابودی است و موسیقی ملی نیز رونق چندانی ندارد. قرار بود بنیاد رودکی در اختیار هنرمندان قرار گیرد نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه هزینه سالن ها افزایش یافت.
وی بیان کرد: در سال اولی که بنده مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد بودم صدور مجوزها را از شش ماه به یک روز رساندم. سامانه ای را راه اندازی کردیم و یک جریان مالی خوبی ایجاد شد. فکر کردیم چگونه از درآمد موسیقی پاپ برای موسیقی کلاسیک، ملی و محلی صرف کنیم. به این نتیجه رسیدیم که 10 درصد درآمد خالص کنسرت ها از موسیقی پاپ را در صندوق واریز کنیم. در خانه موسیقی این طرح را مطرح کردم و در وزارت ارشاد نیز از این طرح استقبال شد. این طرح خوبی بود که هنوز از آن دفاع می کنم. این طرح در سال 1980 در بریتانیا ایجاد شد. این طرح به نفع وزارت ارشاد مصادره شده است. به نظرم بدون جراحی و با این شاکله موجود نمی توان به نقطه آرمانی در حوزه موسیقی رسید و شاهد تحول در این عرصه بود.
ارجمند با اشاره به اینکه سه اصل نظارت، سیاست گزاری و ارزشیابی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، تصریح کرد: نیروی انتظامی از هر کنسرت پول می گیرد. در برخی از شهرها، شهرداری ها تقریبا 10 درصد از پول کنسرت ها را می گیرند. باید در زمینه کنسرت ها سوال هایی مطرح شود، ما چقدر سالن های استاندارد ساختیم، به جز سالن رودکی کدام سالن برای موسیقی استاندارد است؟ تالار وحدت نیز مختص اپرا ساخته شده است. متاسفانه در بحث زیرساخت ها کاری نکردیم و سالن های امروزه چند منظوره هستند.
نظر شما