به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «امیر شریفی» عصر دیروز (دوشنبه 20 خرداد) در نشست بررسی ابعاد و پیامدهای قانون جدید اجرای کنسرت در کلان شهرها که در سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: چرا کمیسیون فرهنگی مجلس نباید اطمینان حاصل کند که جامعه هنری و موسیقی در جریان قانون جدید اجرای کنسرت ها در کلان شهرها هستند یا نه؟ چرا کمیسیون تلفیق باید چیزی را تصویب کند که کمیسیون فرهنگی آن را رد کرده است؟
عضو شورای سیاست گزاری جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی با بیان اینکه خانه موسیقی به عنوان یک صنف کارآمد نبوده است، عنوان کرد: جریانی به نام منتقدان خانه سینما دو سال قبل راه اندازی شد و دو سه نفر سردمدار این موضوع بودند. در حوزه موسیقی در چهل سال گذشته کسانی می توانند نظر دهند که به لحاظ امنیتی بالاترین مراتب را طی کرده باشند. به نظر می رسد موسیقی در کشورمان نمی خواهد به خاطر منع شرعی که سال ها پیش پشت آن بوده است، روی خوش ببیند. محل تجلی اخلاق ایرانی اسلامی موسیقی بوده است.
وی با اشاره به اینکه جامعه موسیقی بسیار درون گراست، بیان کرد: هنوز باید نگران بود و نبود موسیقی باشیم، هنوز در مورد بود و نبود موسیقی محل اختلاف شک و تردید است، ای کاش مراجع تقلید یک نظر بسیار شفاف در مورد موسیقی بدهند که آرام آرام بتوانیم بدنه صنف موسیقی را ترمیم کنیم. اگر مسئله ای مانند قانون جدید اجرای کنسرت ها برای جامعه تئاتر پیش می آمد آنها یک تابوت به نام تابوت تئاتر جلوی تئاتر شهر می گذاشتند و می گفتند تئاتر مرده است اما هنرمندان موسیقی این جور نیستند، آنها به شدت درون گرا هستند.
عضو هیئت علمی دانشکده موسیقی دانشگاه هنر خاطرنشان کرد: 10 سال است که در زمینه موسیقی کار مستقل انجام می دهم و با گروه ام سالی یک بار کنسرت می دهیم. من سرپرست و آهنگساز گروه هستم، حدود هشت نوازنده و یک خواننده داریم. برای اینکه 60 دقیقه موسیقی بسازیم شش ماه هفته ای دو روز با تیم مجرب باید تمرین شود. این هنرمندان ممر درآمد دیگری ندارند. تالار رودکی پنج میلیون تومان پول سالن می گیرد، دو میلیون صرف تبلیغات اعم از ساخت پوستر، چاپ و تیزر تبلیغاتی در حد کم می شود. سالن رودکی 200 صندلی دارد که اگر قیمت بلیت را 50 هزار تومان حساب کنیم، درآمد یک کنسرت 10 میلیون تومان می شود. هفت میلیون تومان نیز هزینه کنسرت شده است و می ماند سه میلیون تومان که باید به هشت نفر بابت کار شش ماهه برسد یعنی نفری 300 هزار تومان باید به این هنرمندان و نخبگان داد.
شریفی اظهار داشت: طرح حمایت از موسیقی کلاسیک ایرانی مطرح شد که بعد از 17-18 ساعت جلسه به این ختم شد که فستیوال خاصی برای موسیقی کلاسیک ایرانی ترتیب داده شود که کسانی که گرایش های هنری خاصی در موسیقی دستگاهی دارند، فعالیت کنند و سالی 3-4 شب در یک جایی با انضباط هنری کارشان را انجام دهند. این طرح دو سال حمایت شد و با وجود درخشش زیادی که داشت، رها شد.
عضو شورای سیاست گزاری جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی با بیان اینکه در حوزه موسیقی تدبیر به خرج داده نشده است، گفت: پیامد قانون جدید اجرای کنسرت ها این است که امثال من که سال هاست در این حوزه کار می کنیم حتی نمی توانیم سالی یک کنسرت نیز برگزار کنیم و کسانی هم که می خواهند کارشان را در این عرصه شروع کنند با وجود این قانون نمی توانند این کار را کنند.
نظر شما