به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی برنامه پرسشگر، «جبار کوچکینژاد» در برنامه تلویزیونی پرسشگر که با موضوع «چالشهای پیشروی وزیر جدید آموزش و پرورش» از شبکه آموزش سیما پخش شد، آموزش و پرورش را دستگاهی مهم در همه دولتهای دنیا دانست و درباره اولویتهای آموزش و پرورش و انتظارات از آن گفت: در قانون اساسی به این مورد اشاره شده است، در سند تحول بنیادین، سیاستهای راهبردی رهبری، سند برنامه ششم توسعه و دیگر اسناد بالادستی تکلیف آموزش و پرورش و توقع مردم از این دستگاه مشخص شده است، اسنادی که حاصل تفکر نخبگان است.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: انتخابات مجلس حدود شش ماه دیگر برگزار میشود. فرهنگیان، اولیا و دانشآموزان صاحب نفوذاند و مورد گرایش احزاب سیاسی قرار دارند. دولت باید تلاش کند آموزش و پرورش را در جهت خواستهها و مطالبات بهحق موجود و اسناد بالادستی حرکت دهد.
وی افزود:تا نگاهها به معلمان و آموزش و پرورش تغییر نکند اوضاع بهبود نمییابد. سال 97 مجلس معافیت مدارس از پرداخت بهای آب و برق و گاز را مصوب کرد، اما یک قید "تا 100 میلیارد تومان" جلوی آن گذاشته شد. امسال اما مدارس کاملا از پرداخت هزینهها معاف شدند.
کوچکینژاد گفت: چندسال پیش پیشنهاد کردیم یک درصد هزینه شرکتها کسر و به آموزش و پرورش داده شود، اما امسال ردیفی که حق آموزش و پرورش بود و 7000 میلیارد تومان میشد، به ردیفهای دیگر اختصاص پیدا کرد.
وی به قانون قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و تخصیص مالیات نهادها به آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت:بیش از 50 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم، از این قانون چقدر مالیات در میآید؟ قوانین روشن است. 5 درصد عوارض شهرداریها باید طبق قانون شوراهای آموزش و پرورش به آموزش و پرورش تخصیص یابد اما آن هم اجرا نمیشود.
نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:امروز در وسط شهر تهران خرید خدمات آموزشی انجام میشود که خلاف قانون است. شب عید امسال سازمان برنامه و بودجه قول 1800 میلیارد تومان برای مطالبات داد اما 300 میلیارد تومان پرداخت شد. قانونگذار راهکار مشخص کرده و راهکار عملیاتی، اجرای قوانین است. دستگاههای مربوط از جمله قوه قضائیه باید کمک کنند آن نهادهایی که نسبت به پرداخت حقوق قانونی آموزش و پرورش از قانون تخطی میکنند جوابگو شوند.
نظر شما