به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «علی محمد شاعری» شب گذشته (دوشنبه ۲۷ خرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما با اشاره به ضربه زدن و سنگسار یک توله خرس در طبیعت اینکار را باعث جریحه دارشدن احساسات مردم عنوان کرد و گفت: فرهنگ غلط موجب سنگسار شدن این توله خرس بود چون شناخت ما از محیط زیست کافی نبوده است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رابطه انسان و محیط زیست در جامعه به خوبی تعریف نشده است، گفت: رابطه انسان، حیوان و طبیعت نیز به خوبی تعریف نشده است. زمانی می توانیم زندگی خوب و پیشرفته داشته باشیم که رابطه ها با آب، هوا، خاک، گیاهان و حیوانات به خوبی تعریف شده باشد.
وی با بیان اینکه خداوند در قران کریم زمین و طبیعت را مهد و گهواره ما تعریف کرده و به درختان قسم می خورد، افزود: همچنان که پیامبر شکستن یک شاخه درختان را به منزله شکستن بال فرشتگان می داند و ائمه اطهار کاشتن درختان را صدقات جاریه می دانند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب درباره حفظ محیط زیست گفت: رهبر انقلاب نیز نسبت به حفظ طبیعت، درختان، جنگل و حیات وحش توصیه کرده اند بنابراین ما باید حفاظت از محیط زیست و درختان، حیات وحش و آب و خاک را حفاظت از زندگی خود تلقی کنیم.
شاعری با اشاره به اینکه این فاجعه در گذشته نیز اتفاق افتاده و بازهم اتفاق می افتد، گفت: نیاز به اصلاح فرهنگ عمومی محیط زیست داریم و قوانین باید سختگیرانه تر باشد تا کسی جرات تجاوز به محیط زیست نداشته باشد.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه حال محیط زیست ایران خراب است و باید به این وضعیت اقرار کرد، افزود: محیط زیست باید درباره قتل عام هزاران پرنده یا سنگسار یک خرس پاسخگو باشد. وقتی خرس به وسیله یک قاچاقچی کشته می شود باید سختگیرانه برخورد شود و مجازات شود چون مجازات در این زمینه در کشور ما هنوز بازدارنده نیست.
وی با بیان اینکه فرهنگ همیشه بوده اما قانون به درستی اجرا نمی شود که اینگونه اتفاقات پیش می آید، گفت: تدوین برنامه عمل به عهده محیط زیست بوده تا به دولت ارائه و در مجلس به قانون تبدیل شود که هنوز انجام نشده است.
شاعری با اشاره به اینکه قانون شکار به محیط زیست اجازه شکار داده اما نه به این معنی که شکار افزایش داشته باشد، گفت: علت اینگونه اتفاقات این است که قوانین ما اشکال دارد به طور مثال، انتقال آب خزر به سمنان نیز یکی از اشکالات و ضرر جبران ناپذیر به محیط زیست است چراکه محیط زیست بستر حیات است و نمی توان از آن استفاده شخصی کرد.
شاعری با تاکید بر اینکه محیط زیست در ایران اقتدار ندارد و ضعیف ترین سازمان است، خاطرنشان کرد: این سازمان اعتبارات لازم ندارد و با کمترین نیروی انسانی و تجهیزات اداره می شود وی کی از فقیرترین سازمان هاست./
نظر شما