به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، حسن بابایی، معاون حفاظت و پیشگیری دادگستری استان کردستان در کمیته حقوق شهروندی استان کردستان، اظهار داشت: نظام مقدس اسلامی ایران مترقی ترین نظام جهان بوده و هیچ نظامی در دنیا به اندازه نظام اسلامی ایران به مقوله حقوق شهروندی نپرداخته است.
وی افزود: هم اکنون از 177 اصل قانون اساسی جمهوری اسلامی 24 اصل به صورت کامل به مباحث حقوق بشر پرداخته است که در مجموع 14درصد کل قانون اساسی را به خود اختصاص داده است.
معاون حفاظت و پیشگیری از جرم دادگستری کردستان به محوری بودن آموزه های دینی و مباحث خداشناسی و خدامحوری در تدوین قوانین کشور اشاره کرد و افزود: بر عکس کشورهای غربی که انسان محوری و دوری از مبانی دینی را برای اجرای قوانین حقوق بشری در نظر می گیرند در نظام اسلامی ایران تدوین و اجرای قوانین این حوزه بدون در نظر گرفتن مبانی دینی و آموزه های اسلامی امکان پذیر نیست.
بابایی افزود: جامعه ما یک جامعه اسلامی و معتقد و پایبند به مسائل دینی و مذهبی است، لذا نمی توانیم از نسخه های انسان محورانه غربی برای اجرای قوانین در کشور بهره ببریم.
وی خاطر نشان کرد: حقوق شهروندی یک امر نسبی است و بسته به قوانین و شرایط فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی در یک جامعه متغیر است لذا نمی توان برای همه جوامع یک نسخه واحد را برای اجرای مبانی حقوق شهروندی پیچید و این امر خود دلیلی واضح بر مواضع اسلام و قوانین دینی ما در خصوص حقوق شهروندی است.
پایان پیام/
نظر شما