« علی مهرگان فر» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت اعلام کرد: امسال چهل وسومین سال شناسایی و معرفی گل کم یاب «سوسن چلچراغ» است که هفتمین جشنواره سوسن چلچراغ در روستای داماش، یعنی رویشگاه این گل، برگزار میشود.
عضو شورای روستای داماش بابیان اینکه گل دهی سوسن چلچراغ امسال دیرهنگام شد، ابراز کرد: هرساله دوره گلدهی سوسن چلچراغ یا با نام علمی لیلیوم بوری، نیمه خردادماه بود ولی امسال به دلیل سرمای طولانی مدت دیرتر به گل نشسته و دوره گلدهی نیز تنها 10 روز است.
وی با بیان اینکه اهالی داماش این گل را از قدیم در منازل خود داشتند، بیان کرد: این گل کم یاب بعنوان اثر طبیعی ملی در یک فضای محصور شده، از سوی اداره کل محیط زیست در بالاترین سطح حفاظت میشود.
مهرگان فر با اشاره به دیگر جاذبههای طبیعی روستای داماش از جمله چشمه داماش بیان کرد: امسال با حضور علیرضا جهانبخش، عضو تیم ملی فوتبال کشور در زادگاهش، ویژه برنامههای جشنواره سوسن چلچراغ برگزار میشود.
وی ضمن تقدیر از حمایتهای مادی و معنوی اداره کل میراث فرهنگی و محیط زیست استان در برگزاری این جشنواره اظهار کرد: جمعیت ساکن در منطقه فصلی است و در فصول سرد سال به سمت شهرستانهای دیگر و بویژه قزوین مهاجرت میکنند، بنابراین برگزاری چنین جشنوارههایی علاوه بر معرفی شهرستان و قابلیتهای گردشگری آن میتواند رونق اقتصادی منطقه را افزایش دهد.
گفتنی است، لدر بوری، گیاهشناس فرانسوی در سال 1354خورشیدی، گل سوسن چلچراغ را در منطقه داماش شناسایی کرد و توسط همین فرد نیز این گونه لیلیوم در موزه لوور پاریس معرفی شد.
گلهای لیلیوم بوری، قامت بلندی داشته و گلهای آن به صورت واژگون شکفته میشود، شکوفههای این گل با رنگ سفید و لکههای متعدد بنفش تیره و معطر، به صورت واژگون باز شده و انتهای گلبرگهای آن پوشیده از دانههای برجسته و پرچمهای بسیار بلند است.
در بالاترین حالت، 15غنچه بر روی یک پایه رشد میکند و به تدریج طبقه طبقه باز میشود و از ابتدای گلدهی تا خشک شدن گلها تقریبا 15 روز طول میکشد. به دلیل شکل قرارگیری گلها و واژگون بودن آن اهالی داماش این گل را سوسن چلچراغ نامگذاری کردهاند.
نظر شما