خبرگزاری شبستان – خراسان جنوبی؛ امروزه سبک زندگی اسلامی مهمترین موضوعی است که اگر به آن بی توجهی شود فرهنگ غربی بر فرهنگ اسلامی احاطه پیدا خواهد کرد، لذا با توجه به اهمیت سبک زندگی دینی و نفوذ فرهنگی دشمن که هر روز با کدهای مختلف بدنبال تغییر فرهنگ دینی و مذهبی مردم به ویژه جوانان و نوجوانان است، خبرنگار شبستان گفتگویی را با «معصومه آبدار» یکی از کارشناسان علوم قرآنی در این خصوص انجام داده است.
آبدار با اشاره به اهمیت سبک زندگی اسلامی در جامعه امروزی، اظهارداشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در23 مهرماه ۹۱ در جمع جوانان استان خراسان شمالي 29 مورد از مصادیق و مولفه های سبک زندگی را معرفی کردند که هر کدام به نوبه خود مهم و با اهمیت است؛ خانواده، ازدواج، نوع مسکن، نوع پوشش، الگوی مصرف، خوراک، مسائلی مانند خط، زبان، کسب وکار، انواع رفتارهای اجتماعی انسانها و فرهنگهای رفتاری از مهمترین تاکیدات رهبر معظم انقلاب در سبک زندگی اسلامی است.
وی با بیان اینکه از آنجایی که سبک زندگی هر فرد معرف تفکر و ایدئولوژی آن فرد است، ادامه داد: مسلما سبک زندگی غالب در جامعه معرف راهی است که جامعه به آن سمت حرکت می کند، بنابراین رسیدن به اهداف یک جامعه و یا برگشتن از هدف با انتخاب سبک زندگی افراد آن جامعه رابطه مستقیم دارد و افراد یک جامعه اسلامی لازم است برای رسیدن به کمال و سعادت انسانها که بزرگترین هدف اسلام است، سبک زندگی اسلامی را جزء اهداف و برنامه های خود، مد نظر بگیرند.
این مربی قرآنی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در جمع جوانان خراسان شمالی به نمونه هایی از رفتارهای فردی در قالب پرسمان اشاره کردند، بیان داشت: ایشان در طول چند سال بعد نیز هر چند مدت، بنا به ضرورت مفصل به مصادیق پرداخته و راهکارهای جالبی نیز ارائه فرمودند.
آبدار با اشاره به افزایش معضلات در سطح جامعه نسبت به گذشته، گفت: افزایش دروغ، پرخاشگری، طلاق، کمرنگ شدن صله رحم، تعطیل شدن فرهنگ کار دسته جمعی، بی توجهی به نظریات خوب، اهمیت ندادن به طرحهای خوب و بی توجهی به فرزندآوری در سطح جامعه را از مطالبات رهبری دانست که ایشان سالهاست براین نکات تاکید دارند اما متاسفانه از سوی مسئولان و مردم مورد توجه قرار نمی گیرد.
وعدههای مسئولان تنها در حد شعار باقی میماند
وی یادآورشد: رهبر معظم انقلاب حتی نامگذاری سال را نیز متناسب با آسیب مصرف گرایی و عدم توجه به مقوله اقتصاد اسلامی انتخاب می کنند اما متاسفانه برای برخی مسئولین در حد شعار باقی می ماند و اقدامی نمی کنند.
این بانوی فعال در عرصه فرهنگی با اشاره به الگوگیری از سیره گفتاری و رفتاری ائمه اطهار علیهم السلام گفت: وقتی سیره ائمه اطهار علیهم السلام را مطالعه و بررسی می کنیم روح ایمان، تقوی، ساده زیستی، صداقت، ایثار، فداکاری، خدمت به هم نوع در آن موج میزند اما این مولفهها متاسفانه در جوامع امروزی ما کمیاب است.
آبدار با تاکید براینکه بزرگترین بحرانی که زندگی جوامع امروزی را به مخاطره می اندازد ضعف اعتقادی است، گفت: ایمان راسخ و عمل صالح اولین پایه اعتقادی و شکل دهنده زندگی اسلامی، رفتار اسلامی و نهایتا خانواده اسلامی و جامعه دینی میباشد که متاسفانه امروزه کم رنگ شده است.
فضای مجازی میتواند ابزاری برای تبلیغ آموزههای دینی باشد
وی با اشاره به نقش فضای مجازی و تاثیر آن بر سبک زندگی اسلامی عنوان کرد: فضای مجازی فرصت و ابزار خوبی برای تبلیغ آموزه های دینی است، البته ورود به این فضا نیاز به شناخت کامل و یا همان اصطلاح سواد مجازی دارد.
این کارشناس قرآنی تاکید کرد: اگر شخصی با هدف تبلیغ دین در این فضا سیر کند، خواهد توانست این «اسب سرکش» را مهار و به اختیار در بیاورد و در غیر این صورت اگر بی هدف و بدون شناخت یا بدون سواد مجازی باشد به زمین خواهد خورد و زخمهای اخلاقی و رفتاری برداشته یا احیانا دچار مرگ اخلاقی خواهد شد.
تقویت باورهای دینی؛ سدی در برابر فرهنگ بیگانه
آبدار متذکر شد: مهمترین راه برای برون رفت از مشکلاتی که امروزه به واسطه فرهنگ غربی که وارد زندگی فردی، اجتماعی ما شده است تقویت باورهای دینی در بین افراد جامعه بویژه زنان و دخترانی که نوک پیکان حملات فرهنگی دشمن به سمت آنها نشانه رفته، است که احساس میشود باید به سرعت به آن پرداخته شود.
وی تحکیم پیوندهای عاطفی بین اعضای خانواده نیاز امروز جوامع وخانواده دانست و افزود: مبارزه تمام عیار با روحیه تجملگرایی، احیای عزت نفس در نسل نوجوان که نیاز مبرم امروزی است، جایگزین کردن ساده زیستی، قناعت، مقاوم کردن خانواده در برابر هجمه های دشمن داخلی و خارجی مهمترین موضوعی است که باید در جامعه و خانواده به آن توجه شود.
وی با تاکید براینکه متاسفانه دولتمردان و مسئولان فرهنگی ما به سبک زندگی اسلامی توجه خاصی ندارند، ادامه داد: دولتمردان و مسئولین فرهنگی ما انتخاب همین افراد جامعه هستند وقتی برای اکثریت آرای یک جامعه مسائل فرهنگی و دینی کم اهمیت باشد مسلما مسئولینی انتخاب می کنند که توجه خاصی به سبک زندگی اسلامی و دینی نداشته باشند.
این کارشناس ارشد علوم قرآنی تاکید کرد: اگر در زمان انتخاب مسئولان اجرایی یک جامعه به جای اینکه اصلح تر را با شاخصه های دینی و اسلامی تشخیص بدهیم به خواسته های فردی و یا سلیقه ای و یا حزبی توجه بیشتر کنیم همین نتیجه را خواهد داد.
وی ادامه داد: بیش از 90 درصد مسئولان اجرایی منتخب مردم هستند بنابراین همانطور که رهبر معظم انقلاب در ابلاغ طرح الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت که در واقع نقشه 50 سال آینده پیشرفت ایران است، فرمودند «پیشرفت جامعه مستلزم تحول مطلوب نفوس انسانی و هنجارها و ساز وکارهای اجتماعی است و امری تدریجی وطولانی هم می باشد»؛ نباید مقطعی تصمیم گیری شود.
این کارشناس فرهنگی گفت: هرگاه مبانی انتخاب افراد در یک جامعه خدامحوری و توحیدی باشد مسئولینی انتخاب می کنند که به سبک زندگی دینی و اسلامی بپردازند و در غیر این صورت نسبت به این مقوله کماکان بی توجه خواهند بود
نظر شما