به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، گفتگوی ویژه خبری شب گذشته (پنجشنبه 30 خرداد) شبکه دو سیما به بررسی آخرین اقدامات انجام شده برای بازسازی در مناطق سیل زده کشور اختصاص داشت که در این برنامه خبری رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی حضر داشت و با اشاره به اینکه مجموعه اقدامات خوبی تاکنون برای بازسازی مناطق سیل زده انجام شده اما نسبت به عملکرد بانکها انتقاد داشت و گفت که عقد قرارداد به شکل کافی از سوی بانکها صورت نگرفت و از ۶۰ هزار واحد ارجاعی به بانکها ۱۲ هزار واحد عقدقرارداد شده است البته از هفته گذشته مقداری امور بانکی تسهیل یافته است.
علیرضا تابش بر این نکته تاکید داشت که بازسازی مناطق سیل زده کشور نیازمند یک حرکت جهادی است و بنیاد مسکن، سپاه و خیرین به صورت فعال مشغول کار هستند.
در بخش دیگری از این برنامه خبری مدیرکل دفتر مدیریت بحران وزارت جهاد کشاورزی درباره وضعیت زمین های کشاورزی که در سیل ابتدای سال به آنها آسیب رسیده است، گفت: ۳۱۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی زیر آب بود و در خوزستان ۲۱۳ هزار اراضی کشاورزی به زیر آب رفت، اما اکنون بالغ بر ۹۵ درصد اراضی از آب خارج شده است.
«سید محمد موسوی» با اشاره به اینکه اقدامات لازم برای تجهیز، احیا و رسوب گیری برای کشت دوم انجام شده است، گفت: ۸۶ هزار هکتار اراضی کشاورزی را آماده کشت دوم کردهایم.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: به صورت جداگانه در استانهای گلستان و خوزستان ۱۵، ۱۶ هزار هکتار از اراضی به زیر کشت دوم رفتند.
موسوی با اشاره به اینکه براساس برآوردها حدود ١٣ میلیارد و ٧٠٠ هزار تومان خسارت در بخش کشاورزی داشتهایم، گفت: ارزیابی خسارت ها را براساس مصوبه ها انجام میدهیم.
مدیر کل دفتر بحران وزارت جهاد و کشاورزی با اشاره به اینکه پس از سیل اسکان موقت یک میلیون راس دام، تامین 30 هزار تن علوفه، دفن بهداشتی 30 هزار دام تلف شده، دفن یک میلیون و 200 هزار قطعه مرغ و ضد عفونی یک میلیون متر مربع اماکن دامداری و مرغداری انجام شد، گفت: بر اساس آخرین گزارش 13 هزار و 700 میلیارد تومان که 52 درصد از آن به زیر بخش زراعت، هشت درصد به زیر بخش باغبانی، 14 درصد به دام و طیور و آبزیان و 26 درصد به زیرساخت ها و امور آب و خاک اختصاص دارد بر اثر سیل به بخش کشاورزی خسارت وارد شد.
موسوی با بیان اینکه دولت 2 هزار و 691 میلیارد تومان کمک بلاعوض به بخش کشاورزی تصویب کرد و پرداخت 50 درصد از این مبلغ به خزانه ابلاغ شد، گفت: تاکنون به جز استان گلستان و مازندران از طرف خزانه هیچ نقدینگی در اختیار استان های دیگر قرار نگرفته است. در این دو استان پنج هزار پرونده به مبلغ 50 میلیارد تومان به مرحله پرداخت رسیده اما به دلیل تخصیص 50 درصد ما، 50 درصد نیز در اختیار بهره برداران قرار گرفته است.
مدیر کل دفتر بحران وزارت جهاد و کشاورزی گفت: تاکنون 116 هزار پرونده بررسی اولیه شده و 72 هزار پرونده را کمیته های تخصصی شهرستان ها بازدید و تایید کرده اند که به 425 میلیارد تومان منابع نیاز دارد.
وی گفت: کمتر از پنج هکتار از انجیرستان های استان لرستان زیر رسوب است که آن نیز در حال پاکسازی است. بیش از 98 درصد مشکل آبیاری باغات لرستان نیز حل شده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش مخاطرات کشاورزی خاطرنشان کرد: یک کمیته متشکل از ٨ نفر تشکیل شده است تا کم و کیف خسارت ها را روشن کنند./
نظر شما