خبرگزاری شبستان، صومعهسرا_مائده فلاحتکارضیابری: همپای بهار، شالیزارهای دیار میرزاکوچکخان جنگلی نیز عطر برنج گرفت و فصلی تازه از کار و تلاش در مزارع صومعهسرا آغاز شد.
با شخم و شیار و آب تخت کردن مزارع، شالیزارهای صومعهسرا جان دوبارهای گرفت و کشت برنج در قطب تولید آن از سر گرفته شد و کشاورزان به امید اینکه امسال بارندگیهای زیادی داشتهایم و مسئولان هم از سر ریز شدن سد سفید رود و نداشتن کمآبی در فصل زراعی سخن گفتند، با تمام تلاش کارشان را ادامه دادند.
اما کمتر از 2 ماه از آن شدت بارندگی، سیل و سخنان مسئولان و کشت برنج کشاورزان در شالیزارها میگذرد که امروز شاهد بحران کمآبی در شالیزارهای شهرستان صومعهسرا هستیم به گونهای که زنگ خطر بیآبی در این شالیزارها به صدا در آمده است.
امروز کشاورزان صومعهسرایی که با امید به سخن مسئولان در عدم کمبود آب کشاورزی فصل زراعی خود را آغاز کردند حال نگران از ماحصل دسترنج خود، روزهای پر از اضطراب و نگرانی را سپری کرده و هر شب را به امید دیدن آب در مزارع خود به صبح میرسانند.
این در حالی است که «مصطفی سالاری» استاندار گیلان در جلسه کمیته آب استان به فرمانداران تاکید کرد: به بخشداران اعلام کنند که وظیفه اصلیشان این است که با مردم در تماس باشند و هر جا مشکلی پیش میآید رسیدگی و حل کنند و یا اینکه به موقع به مراجع بالاتر منعکس کنند.
استاندار گیلان از بخشداران خواست تا کنار مسئولین آب منطقهای و جهاد کشاورزی که دستگاههای تخصصی هستند حضور داشته تا به موقع مسائل مردم را رسیدگی کنند.
با آنکه نماینده عالی دولت در استان از مسئولان خواست تا به موقع و درست پاسخگوی مراجعات مردم در روز تعطیل و غیرتعطیل باشند اما درد و دل کشاورزان صومعه سرایی که بهشدت از بیآبی شالیزارهای خود نگران هستند، حکایت از چیز دیگری دارد.
*فراوانی آبی که مسئولان گفتند، کجاست؟
یکی از کشاورزان صومعهسرایی با بیان اینکه شالیزارم خشک شده است، اظهار کرد: این مزرعه محصول میدهد؟ این همه زحمت و گرفتاری کشیدیم که آخر به این روز در بیاید؟
وی با بیان اینکه از ابتدای سال مسئولان گفتند کشت کنید کمبود آب کشاورزی نداریم، اما اکنون این آب کجاست؟ افزود: مسئولان باید پاسخگوی ما کشاورزان باشند که حاصل آن همه رنج ما به جای برنج تبدیل به غم و غصه شده است.
یکی دیگر از جوانان کشاورز صومعهسرایی که سر زمین شالیزار خود بود، گفت: این حاصل زحمت، بیخوابی، تشنگی و گرسنگی ما جوانان در این شالیزار است که اکنون زمین ترک خورده و آب نداریم.
وی تصریح کرد: آقای مسئولی که در اداره خود نشسته و پا روی پا گذاشته در حالیکه از اراضی کشاورزی بازدید و وضعیت بحرانی ما را مشاهده کرده است، تا کنون چه کاری برایمان انجام داده است؟
پیرمرد کشاورز با در آوردن بوتههای برنج و نشان دادن آن تصریح کرد: این برنج دیگر به درد من نمیخورد.
وی با بیان اینکه هنوز کودی که به نشاء برنج زده بودیم روی زمین مانده است، خاطرنشان کرد: به قدری زمین خشک و بیآب است که بیل هم نمیتوان زد و هیچ اثری ندارد.
این پیرمرد کشاورز اظهار کرد: مسئولان بر سر مزارع حاضر میشوند و قول میدهند که چهار روز دیگر آب برای اراضی کشاورزی شما رها میشود ولی یک روز هم به قول خود عمل نمیکنند.
وی افزود: با ریش سفید در اتاق مسئول حاضر شدم و او را برای آب کشاورزی منت کردم اما با برخورد تند و زننده وی روبهرو شدم و با صدای بلند به من گفت:« از اتاقم برو بیرون».
این کشاورز روستایی گفت: کمیته آب شهرستان باید یک وقت 10 دقیقهای به نمایندگان کشاورزان هر منطقه دهد تا راهکارها و پیشنهادهای خود را ارائه دهیم تا با وضع موجود خیلی از مشکلات مردم را برطرف کنیم اما متاسفانه گوش شنوایی برای شنیدن پیشنهادات ما برای رفع معضل کمآبی و بیآبی وجود ندارد.
آری، شهرستان صومعهسرا که با دارا بودن بیش از 28 هزار هکتار شالیزار سهم مهمی در تولید برنج استان و کشور دارد حال چشم انتظار همدلی و همت مسئولان امر در به ثمر نشستن رنج کشاورزانش دارد.
نظر شما