«حسن محمدی» در گفت و گو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، درباره مطالبه مقام معظم رهبری در ماه رمضان امسال و در جمع قرآنیان کشور درباره ضرورت تبدیل مساجد به پایگاه فعالیت های قرآنی، اظهار کرد: اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور نماینده مجموعه ها و موسسات مردم نهاد است نه متولی اصلی مجالس قرآنی؛ از این رو درباره کمیت و کیفیت جلسات قرآنی در مساجد یا سایر مراکز به عنوان یک مسئول نمی تواند صحبت کند.
مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت(ع) کشور گفت: ما مسئول مدیریت موسسات قرآنی هستیم که به صورت ساختارمند در حال فعالیت هستند و صریح بگویم ما چندان کار مدون درباره مجالس قرآنی انجام نداده ایم.
وی یادآور شد: موسسات قرآنی وابسته به اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت(ع) کشور در زمینه اجرای برنامه ها و مجالس قرآنی در این زمینه درگیر هستند و فعالیت های مختلفی انجام می دهند. در واقع هدف قطعی ما حمایت از موسسات قرآنی است.
محمدی درباره اظهارنظر عده ای از فعالان قرآنی و فرهنگی کشور درباره نقش موسسات قرآنی در کاهش جلسات قرآنی مساجد و محافل قرآنی، بیان کرد: هر مجموعه قرآنی کارکرد مجزای خود را دارد و اصلاً نمی توان گفت اهداف موسسات قرآنی با اهداف مجالس و محافل قرآنی همپوشانی دارد یا می تواند به آنها ضربه بزند.
وی تاکید کرد: ما تحقیقی انجام داده ایم که بر اساس آن اگر تمام مساجد کشور و نیز همه موسسات اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور فعال شوند و تعداد آنها افزایش یابد نیز ما تا چشم انداز فعال کردن همه افراد در حوزه آموزش قرآن فاصله داریم. بنابراین این طور نیست اگر محافل مسجدی فعال شوند و افزایش یابند نیازی به موسسات قرآنی نباشد یا اگر موسسات فعال شوند، از حجم محافل قرآنی مساجد کاسته می شود.
مدیرعامل اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور در پایان یادآور شد: اگر همه مساجد کشورمان نیز فعال شوند باز هم نیازمند مجموعه هدفمند و فارغ از فضاهای سنتی هستیم. موسسات به روزتر، مدون تر و مشخص تر در حوزه آموزش قرآن فعالیت دارند و بعضا در کلاس ها از ابزارهای نوین استفاده می کنند، البته کارکردهای سنتی مساجد نیز مفید است و نباید از آنها چشم پوشید.
نظر شما