به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، مهرداد لاهوتی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 2 تیر با اشاره به قرائت گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات در مورد حادثه واژگونی اتوبوس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در گزارش کمیسیون آموزش اشاره شده بود که با توجه به کوهستانی بودن منطقه دانشگاه علوم و تحقیقات و پیچ های تند جاده شرایط فیزیکی معابر باید اصلاح شود. معلوم نیست که چرا اتوبوسی که معاینه فنی نداشته و شش سال از آن می گذرد چرا باید همچنان در این مسیر تردد داشته باشد.
وی ادامه داد: در قرارداد دانشگاه آزاد با پیمانکار به 24 دستگاه اتوبوس اسکانیا اشاره شده بود در صورتی که اتوبوسی که در حادثه مذکور واژگون شده بود، شهاب بود و در این میان قصور پیمانکار محرز است و باید پاسخگو باشد.
همچنین، سید کاظم دلخوش، نماینده صومعه سرا نیز در این زمینه گفت: متاسفانه با توجه به بازدید به عمل آمده بعد از سانحه واژگونی باید بگوییم همچنان شرایط همانند قبل ادامه دارد به گونه ای که نسبت به ایجاد گارد ریل اقدامی نشده و امکاناتی نیز برای دانشجویان تعبیه نشده است.
وی بیان کرد: دانشگاه آزاد بیشترین هزینه را از دانشجویان می گیرد و پرداختی دانشجو و درآمد دانشگاه نیز مشخص نیست، بنابراین انتظار این است که در این شرایط از اتوبوس های فرسوده و با مشکل بیمه و قطعات استفاده نشود. امکانات فعلی درخور و شان دانشگاه آزاد نیست و این گونه برخورد کردن حق دانشجو نیست.
نماینده مردم صومعه سرا تصریح کرد: مسئولان دانشگاه آزاد باید در مورد انتخاب مکان و فضای تحصیلی و شرایط تردد دانشجویان مسئولیت پذیر باشند و ایرادات و اشکالات فعلی در این حوزه را رفع کنند.
همچنین، مصطفی کواکبیان، نماینده مردم تهران در این زمینه گفت: البته برخی شبهه درست کردند که مدیریت فعلی دانشگاه آزاد در حال رفسنجانی زدایی از این دانشگاه هاست اما ما امیدواریم که این روند را محقق شده نبینیم و مدیریت دانشگاه در این خصوص شبهه زدایی کند و با اساتید فعلی این دانشگاه به صورت عادلانه برخورد شود.
وی بیان کرد: از آقای ولایتی که چندین شغل دارند، درخواست کردیم کارها را به جوان ترها واگذار کنند تا این کانون علمی مهد پرورش دانشجویان نخبه، فرهیخته و عالم باشد.
وی بیان کرد: گزارشی که در مورد حادثه واژگونی اتوبوس در واحد علوم تحقیقات ارایه شد، جامع بود و به مواردی چون فرسوده بودن اتوبوس، نداشتن معاینه فنی و قصور پیمانکار اشاره کرده بود که مسئولان دانشگاه آزاد باید در این زمینه پاسخگو باشند.
وی خاطرنشان کرد: مجلس در این زمینه گزارش داده است اما برخورد با متخلفان و پیگیری های بعد متوجه قوه قضاییه است.
همچنین، محمدعلی وکیلی، نماینده مردم تهران نیز در این زمینه تصریح کرد: ما در برخورد با چنین حوادثی همواره به دنبال مقصر هستیم، به طور مثال بعد از سقوط هواپیما می گوییم خلبان مقصر است یا شرایط آب و هوایی نامساعد بوده است. در این گزارش نیز به همین شیوه عمل شده و خرابی ترمز ماشین و شیب مسیر را علت این حادثه مطرح کردند. آیا این گزارش می تواند جان هفت دانشجو را بازگرداند؟ چه کسی باید پاسخگوی مصدومیت 27 دانشجو باشد؟
وی بیان کرد: در گزارش کمیسیون آموزش باید به این نکته اشاره می شد که باید جلوی چنین حوادثی را گرفت چرا که مردم چنین رفتاری را از ما نمی پذیرند و قطعا از ما خواهند پرسید که برای جلوگیری از بروز مجدد چنین حوادثی چه اقدامات پیشگیرانه ای باید انجام شود؟
وکیلی خاطرنشان کرد: تا ساختار پاسخگو نباشد، این گزارشات تشریفاتی است و با خیال راحت بایگانی می شود. قطعا ساختار دانشگاه آزاد باید پاسخگو باشد. این ساختار متاسفانه معیوب است و تا زمانی که با چنین ساختارهای غیر پاسخگویی روبرو هستیم، حوادث اینچنینی تکرار می شود.
همچنین، سید حسین نقوی حسینی، نماینده ورامین نیز در این رابطه گفت: بنده 10 سال در دانشگاه آزاد، واحد علوم تحقیقات تدریس کردم؛ مسیر دانشگاه مسیری ویژه و قابل تامل است همه می دانیم دانشگاه آزاد با پول مردم اداره می شود و بسیاری از دانشجویان و خانواده های آنها برای تهیه هزینه تحصیل با سختی و مشقت زیادی مواجه هستند.
وی بیان کرد: بدون شک نقاط حادثه خیز در این دانشگاه باید اصلاح شود، در غیر این صورت مسئولان مربوطه کوتاهی کرده اند البته نبود نظارت کافی بر پیمانکار نیز یکی از ضعف های اصلی امور اجرایی، عمرانی و خدماتی در تمامی دستگاه های اجرایی است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم دستگاه ها به ویژه نهادهایی که با آموزش عالی سر و کار دارند، نسبت به وظایف پیمانکاران در بخش هایی چون حمل و نقل دانشگاهی نظارت کافی داشته باشند.
نظر شما