به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «نازنین بدری» شامگاه (2 تیر) در شورای معادن خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی از فعالیتهای سازمان زمین شناسی در خصوص ژئو پارک و ژئوتوریسم است، اظهار کرد: با توجه به جامعه صنعتی و مشکلات امروز در بحث زندگی شهری میل و گرایش افراد به سمت نوعی از گردشگری طبیعتمحور رشد داشته است.
مدیر گروه میراث زمینشناختی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: ژئوتوریسم گونهای از گردشگری طبیعتمحور است که هدف آن مطالعه و شناخت پدیدههای زمین شناسی است.
بدری با اشاره به اینکه ژئوپارکها ابتکاری نوین در زمینه گردشگری طبیعتمحور هستند، عنوان کرد: ژئوپارک باید راهبرد مدون برای آموزش و حفاظت و بهرهبرداری و برنامهریزی برای خودکفایی اقتصادی داشته باشد.
به گفته وی هدف اصلی ژئوپارکها توانمند کردن مردم محلی از نظر اقتصادی و احیای فرهنگ و سنت است و شبکه ژئوپارکهای جهانی با پشتیبانی یونسکو در سال 2004 میلادی با عضویت 17 ژئوپارک از اروپا به همراه هشت ژئوپارک از چین شکل گرفت و اکنون در سطح جهان 140 ژئوپارک در 38 کشور وجود دارد و در ایران تنها یک ژئوپارک جهانی تحت عنوان ژئوپارک قشم وجود دارد.
مدیر گروه میراث زمینشناختی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه تمام برنامه ها و اهداف ژئوپارکها با اصول آمایش سرزمینی همخوانی دارد، افزود: 30 منطقه اولویتدار ژئوپارک در کشوربرای ثبت جهانی شناسایی شده اما باید به درخواست استانها مطالعات تفصیلی آن انجام شود تا محدودهیابیها تعیین شوند.
بدری با تاکید بر اینکه ژئوپارک طبس ثبت ملی شده است و ثبت جهانی آن در دست اقدام است، افزود: ژئوپارکها در دنیا بهعنوان برند مقصد گردشگری هستند.
نظر شما