به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، محمد شهنیدشتگلی، سرپرست مرکز هنرهای نمایشی کشور عصر امروز(11 آبان) در مراسم اختتامیه نوزدهمین جشنواره تئاتر استان اردبیل اظهار داشت: استان اردبیل از معدود استانهای کشور است که در تمام ادوار جشنوارههای منطقهای و ملی حضور داشته و توانسته است قابلیت هنری تئاتر را نشان دهد.
وی با بیان اینکه معدل حضور استان در کل جشنوارهها بالاتر از استانهای دیگر است، گفت: این استان در حد بضاعت خود توانسته آثاری زیبا و پرمحتوا تولید کرده و در سایه آن با حضور در جشنوارههای تئاتر منطقهای و ملی توانمندی خود را نشان دهد.
سرپرست مرکز هنرهای نمایشی کشور به حضور حمزهزاده و اتابک نادری در مجموعه انجمن هنرهای نمایشی کشور به عنوان نیروها و هنرمندان توانمند از این خطه اشاره کرد و بیان داشت: هنر نمایش و تئاتر این استان هنری برگرفته از معنویت و اعتقاد به اصول و ارزشهاست به طوری که آمیختگی نمایش اردبیل با مکتب تشیع و حسینی ویژگی و برجستگی به آن بخشیده است.
وی حضور 22 گروه نمایشی در این جشنواره و اجراهای عمومی آنها را خاطرنشان کرد و گفت: ما در تمام شهرستانها و استانها بحث اجرای عمومی را تقویت میکنیم به طوری که معتقدیم تئاتر شهرستانها با ویژگیهای بومی منطقهای باید تجلی واقعی پیدا کند.
این مسئول در ادامه سخنان خود اظهار داشت: تئاتر استان اردبیل از سابقه معنوی و باورها و اعتقادات مخاطبان بهره برده و با مخاطبشناسی دقیق توانسته است رسالت خود را به خوبی انجام دهد.
وی موضوع مخاطبشناسی را در هنر نمایش با توجه به ارتباط نزدیکتر مهم و موثر توصیف کرد و ابراز داشت: در هنر تئاتر و نمایش به دلیل آنکه هنرمند ارتباط تنگاتنگ و گسترده با مخاطبان دارد باید تلاش کند در سوژهای ناب هنر اصلی خود را منتقل کند.
سرپرست مرکز هنرهای نمایشی کشور ادامه داد: در سال جاری و همچنین سال آینده با حمایت از 600 گروه نمایشی در کشور و صدور پروانه موقت برای آنها سعی میکنیم تا از اجرای عمومی این گروهها حمایت کرده و مجوز فعالیت برای آنها صادر کنیم.
وی گفت: این گروههای هنری در سطح کشور حداقل با داشتن سه عضو میتوانند درآمدزایی خوبی نیز از محل اجراهای عمومی کسب کنند به طوری که ما نیز تلاش میکنیم پنج میلیون ریال به گروهها برای اجرای عمومی کمک کنیم.
این مسئول بیان داشت: در کنار آن تا سقف چهار میلیون تومان معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از اجراهای عمومی حمایت کرده و در این ارتباط حاضر به پرداخت مبالغ به گروههای نمایشی است.
سرپرست مرکز هنرهای نمایشی کشور تصریح کرد: اگر به این حرکت موثر دست بزنیم و با مخاطب ارتباط نزدیک و مستمر داشته باشیم هیچ عاملی نمیتواند بهانهای باشد تا نتوانیم ذائقه و خواسته مخاطب را برآورده کنیم.
این مسئول به ظرفیت خوب گروههای هنری اشاره کرد و افزود: ما علاوه بر نمایشهای عمومی در داخل کشور آماده هستیم تا در قالب هستههای هنری و نمایش توانمندیهای خود را در خارج از کشور نشان دهیم و به صورت مستمر در دیدارهای ملی و بینالمللی حضور پیدا کنیم.
وی گفت: برای سال آینده در تمام استانها برگزاری یک رویداد ملی و حتی منطقهای تئاتر را پیشبینی کردیم به طوری که مصمم هستیم به غیر از جشنواره فجر تمام رویدادهای حوزه نمایش را از مرکز کشور تمرکز زدایی کرده و به استانها منتقل کنیم.
سرپرست مرکز هنرهای نمایشی کشور حمایت جدی از گروههای نمایشی به ویژه گروههای اجرا کننده برنامههای عمومی را بسیار ضروری توصیف کرد و گفت: باید هنر تئاتر ما را به هم نزدیک کرده و دوستیها را تقویت کند تا با تبع بلند خود بتوانیم هنرمندی مردم را بیشتر در حمایت از هنرمندان شاهد و ناظر باشیم.
در ادامه این اختتامیه منصور شرفی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل اظهار داشت: فراخوان این جشنواره خرداد امسال به تمام شهرستانها ارسال شده بود که در مجموع 44 اثر از سوی گروههای هنری به دبیرخانه جشنواره تئاتر استان ارسال و بعد از بررسی و بازبینی آنها 34 اثر به عنوان آثار نهایی انتخاب شد.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه شیوه اجرای جشنواره نسبت به سال گذشته تغییر یافته بود، ابراز داشت: حضور در این جشنواره منوط به اجرای عمومی نمایشنامههای شرکتکننده بود. از بین 34 اثر در نهایت هشت اثر به عنوان آثار منتخب برای شرکت در مرحله نهایی انتخاب شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: جشنواره استانی تئاتر از هفتم تا دهم آبانماه در تالار بیضاء و فدک اردبیل با استقبال خوب تماشاگران مواجه و برگزار شد.
دبیر نوزدهمین جشنواره تئاتر استان اردبیل اظهار داشت: اجرای عمومی اکثر نمایشنامهها با استقبال خوب تماشاگران مواجه شد به طوری که در پایان این جشنواره از 22 نفر برگزیده تجلیل میشود.
وی ادامه داد: از هشت گروه برتر، شش گروه منتخب آثار خود را در بخشهای مسابقه و جنبی به نمایش گذاشتند به طوری که پنج اثر در بخش مسابقه و یک اثر در بخش جنبی به رقابت پرداختند.
وی به کیفیت مناسب برگزاری این جشنواره اشاره کرد و گفت: این جشنواره نسبت به سال گذشته با توجه به تغییر شیوه برگزاری مناسب بوده و ما توانستیم مخاطبان را با خود همراه داشته باشیم.
شرفی ادامه داد: نخستین بار بود که این شیوه نامه در استان اردبیل همچون سایر کشورها اجرایی میشد که به نظر میرسد با برطرف شدن برخی از ضعفهای گذشته در این حوزه گروههای هنری بتوانند با اجراهای عمومی رضایت مخاطبان را فراهم کنند.
این مسئول خاطرنشان کرد: با برنامهریزی دقیق، حمایت از گروههای هنری و در اختیار گذاشتن امکانات و برخی از ابزارهای لازم از جمله سالنهای نمایش سعی می کنیم این گروههای نمایشی که اقدام به کسب پروانه فعالیت و مجوز کنند حمایت کنیم تا تئاتر استان جان و روحی تازه پیدا کند.
پایان پیام/
نظر شما