به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیروان؛ احمد ریواده ظهر امروز شنبه یکم تیرماه در جلسه شورای اداری شیروان با بیان اینکه اولویت اول آسیب های اجتماعی مبارزه با مواد مخدر است، گفت: سال گذشته 15 میلیارد ریال اعتبار برای طرح توانمندسازی دانش آموزی و دوره های پشگیری در این راستا برای استان اختصاص یافت.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر گفت: 65 درصد جرایم کیفری جمعیت مربوط به اعتیاد، 25 درصد طلاق ها و 23 درصد خشونت ها ناشی از اعتیاد است که نیازمند خرد جمعی و تعامل دستگاه ها برای کاهش این آسیب ها هستیم.
فرماندار شیروان هم با اشاره به سفر هیات دولت به این استان اظهار داشت: باید آماده میزبانی به بهترین نحو باشیم چرا که بخش عمده موفقیت های امروز ما حاصل سفر مقام معظم رهبری است که با توجه به سفر هیات دولت باید درخواست های خوبی صورت گیرد تا مصوبات خوبی انجام شود.
امین رضا مرآتی با بیان اینکه برنامه اقتصادی شهرستان از روند رو به جلو و خوبی برخوردار است، گفت: سال گذشته 520 میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی در این شهرستان جذب شد که هم اکنون طرح های مجتمع دامپروری قلعه چه، مجتمع توریستی بیگان و احداث گلخانه ها روند خوبی داشته است و همکاری ادارات در روند مجوزها خوب بوده است.
۳.۵ میلیارد ریال اعتبار برای احداث پلاتوی شیروان هزینه شد
تماشاخانه مجتمع فرهنگی و هنری شهید امانی شیروان (پلاتو) با حضور جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی با ۲۰۰ متر مربع زیربنا، ظرفیت ۹۸ صندلی و سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیروان؛ فرماندار این شهرستان در این آیین گفت: هم اینک شهرستان به اوج هنری خود می رسد و اگر موسیقی، نمایش، خط و نویسندگان نباشند زیبایی خاص در زندگی معنا ندارد.
امین رضا مرآتی با بیان اینکه سال آینده اعتباری برای احداث نگارخانه در این شهرستان در نظر گرفته خواهد شد، اظهار داشت: اگر سالی یک قدم مثبت برای هنر برداریم شاهد رونق بیشتر آن و مکان های بهتر خواهیم بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی هم با بیان اینکه در جشنواره های استانی هنرمندان شهرستان خوش درخشیده اند، اظهار داشت: امکانات حوزه هنری رشد و توسعه هنر شهرستان را ورق می زند که برای فعالیت های هنری باید مکان خوبی در نظر گرفت که اگر اعتبارات شهرستان نبود قادر به احداث فضای پلاتوی شیروان نبودیم.
حسین فرخنده افزود: هم اینک این شهرستان فاقد سینمای تخصصی است که با توجه به فعالیت و میزان مصرف فرهنگی این شهرستان ظرفیت سینمای تخصصی دارد که به دنبال احداث آن هستیم.
وی گفت: سرانه فضای فرهنگی که نقش بسیار مهمی دارد به ازای هر هزار نفر در این استان 37 متر مربع است.
اعضای هیئت بازبین جشنواره فیلم:
تداوم جشنواره فیلم کوتاه روستا و عشایر فرصتی برای کشف فیلم سازان جوان است
هیئت هفت نفره انتخاب آثار نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه روستا و عشایر، خواستار تداوم برگزاری این جشنواره شدند و جشنواره را فرصتی برای کشف فیلم سازان جوان و یادآوری آداب و رسوم فراموش شده دانستند.
خبرگزاری شبستان _ خراسان شمالی؛ نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه روستا و عشایر قرار است 14 تا 17 تیرماه امسال به میزبانی استان خراسان شمالی برگزار شود که طی اعلام فراخوان آثار، 251 اثر به دبیرخانه این جشنواره رسیده بود و هیئت هفت نفره انتخاب آثار متشکل از رضا غلامی مطلق، محمد رضا علی آبادی، محمدتقی علی آبادی، فرهاد سلیمانی، مهران رحمانی، رضا خدادادی و ابراهیم مسبوق از بیستم خرداد ماه، بازبینی آثار را آغاز کردند.
ستاد خبری نخستین جشنواره ملی فیلم کوتاه روستا و عشایر، نقطه نظرات داوران بازبین را به صورت مجزا در خصوص کم و کیف جشنواره و همچنین آثار رسیده جویا شده که در این مجال، مجموع نظرات هفت داور بازبین به سمع و نظر مخاطبان می رسد.
جشنواره فیلم کوتاه روستا و عشایر فرصتی برای یادآوری آداب و رسوم فراموش شده است
سید ابراهیم مسبوق، که از سال ۸۰ وارد حوزه تئاتر و مستند شده و با تحصیل در رشته کارشناسی کارگردانی و کارشناسی ارشد مستندسازی، هم اینک ۱۳ سال است که به شکل حرفه ای در حوزه مستندسازی فعالیت دارد، با بیان اینکه فیلم های رسیده به جشنواره از لحاظ فنی قابل تحسین است، گفت: برای تولید یک اثر خوب باید تحقیق گسترده ای نسبت به موضوع شکل بگیرد تا در فیلم به خوبی نمود پیدا کند.
این هنرمند فیلم ساز اظهارداشت: جشنواره فیلم روستا و عشایر از یک سو فرصتی مناسب برای فیلم سازانی است که در این حوزه کار می کنند و از سویی چون موضوع جشنواره بیشتر به آداب و سنن زندگی روستایی تاکید دارد، فرصتی برای یادآوری این آداب فراموش شده است.
مسبوق یادآور شد: این جشنواره فرصتی فراهم کرده تا فیلم های انتخاب شده را خود روستاییان ببینند و بنابراین باید فرصت نمایش آن در فضای روستا فراهم شود.
این عضو هیئت بازبین جشنواره به برگزاری جشنواره به صورت سالانه در خراسان شمالی تاکید کرد تا با گسترش موضوعات به تداوم آن کمک شود و ادامه داد: این جشنواره می تواند به بخش های مختلفی از قبیل مردم شناسی و پژوهش بسط داده شود تا با تبلیغات درست، آثار خوبی را شاهد باشیم............
۱۳ تا ۲۳ تیرماه؛
مساجد، میزبان جشن های دهه کرامت/ حضور خادمان حرم رضوی در شهرستان ها
دبیر اجرایی شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت خراسان شمالی، از میزبانی مساجد در اجرای جشن های دهه کرامت خبر داد و از همه اعضا خواست در اجرای برنامه های جشن در مساجد مشارکت داشته باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ هاشم شیرازیان، دبیر اجرایی شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت خراسان شمالی امروز یک شنبه (دوم تیرماه) در نخستین نشست اعضای این شورا با بیان اینکه شعار محوری دهه کرامت «خدمت کریمانه» و شعار اختصاصی دهه کرامت سال 98 «مهربانی به رسم اهل بیت علیهم السلام» نام گرفته است، افزود: از همه دستگاه ها و ادارات عضو این شورا انتظار می رود در جهت اجرای برنامه های محتوایی و کیفی هم افزایی داشته باشند.
وی از جمله سیاست ها و اهداف این شورا را تأکید بر گسترش گفتمان خدمت کریمانه در عرصه های مختلف، جهت دهی شادی و نشاط عمومی با تأکید بر نشاط و شادی مومنانه، تعمیق باورهای آحاد جامعه نسبت به معارف اهل بیت علیهم السلام و توجه مضاعف به عملیاتی شدن شعار سال و عناوین روزهای دهه کرامت اعلام کرد.
مسئول ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی، بیان کرد: محوریت مساجد و بقاع متبرکه در برگزاری آیین های بزرگداشت دهه کرامت، تعیین برنامه ها با رویکرد جریان سازی اجتماعی و استفاده از همه ظرفیت های دستگاه های عضو با تقسیم وظایف در قالب کارگروه های کاربردی و انجام برنامه های مشترک با هدف هم افزایی و ارتقای سطح کمی و کیفی فعالیت ها از جمله رویکردهای اجرایی این شورا به شمار می رود.
شیرازیان، یکی از مهم ترین برنامه های اجرایی در ایام دهه کرامت که هرساله در همه استان ها اجرایی می شود را جشن های زیرسایه خورشید نام برد و افزود: این برنامه با همکاری کانون خادمیاری و همت دفتر آستان قدس در استان برنامه ریزی شده که در ایام دهه کرامت شاهد حضور کاروان خدام حرم رضوی خواهیم بود.
همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)؛
۱۰ لاله گمنام دفاع مقدس مهمان مردم خراسان شمالی میشوند
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان شمالی گفت: همزمان با ایام شهادت رئیس مذهب جعفری، ۱۰ لاله گمنام دفاع مقدس، مهمان مردم خراسان شمالی میشوند.
احیاء محمد امیری، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان شمالی به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: مراسم استقبال از این شهدای والا مقام هشتم تیرماه همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) از شهرستان فاروج ساعت 9 صبح و بعد از آن در شیروان ساعت 11 صبح اجرایی می شود و بعد از آن پیکر 10 شهید گمنام راهی بجنورد می شود.
وی آیین استقبال از شهدای گمنام در مرکز خراسان شمالی را ساعت 18 از مسیر میدان آزادگان تا مسجد انقلاب اعلام کرد و افزود: مراسم وداع با شهدا همان شب همزمان با شب شام غریبان امام جعفر صادق (ع) در مسجد انقلاب بجنورد برگزار میشود.
امیری، مراسم تشییع شهدای گمنام را ساعت 8 صبح روز یک شنبه نهم تیرماه از محل مسجد انقلاب تا میدان کارگر اعلام کرد و افزود: پس از تشییع، پیکر مطهر شهدا جهت تدفین به محل های تعیین شده منتقل می شود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان شمالی اظهارکرد: پیکر دوتن از شهدای گمنام در شهر شوقان، دو شهید در تیتکانلو، دو شهید در باغ موزه دفاع مقدس در پارک دوبرار، دو شهید در سپاه جوادالائمه و دو شهید در دانشگاه دولتی بجنورد تدفین می شود.
گفتنی است؛ پیکرهای ۱۵۰ شهید دوران دفاعمقدس که تازه تفحص شده و متعلق به عملیاتهای کربلای ۵، والفجر ۸، رمضان، محرم، مسلم بن عقیل، والفجر یک در فکه، تک دشمن در زبیدات، والفجر ۲ در پنجوین و تک دشمن در عملیات بیتالمقدس است، همزمان با ایام سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در استانهای اصفهان، قم، مرکزی، اردبیل، قزوین، گیلان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، هرمزگان، تهران، خوزستان، بوشهر و سمنان تشییع می شود.
همزمان به شروع فصل گرما؛
استمداد اداره کل منابع طبیعی از جوامع محلی برای پیشگیری از آتش سوزی
فرمانده یگان حفاظتی اداره کل منابع طبیعی خراسان شمالی گفت: جوامع محلی، دامداران و کشاورزان در امداد و نجات و پیشگیری از آتش سوزی، ما را در حفظ منابع طبیعی یاری کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اسفراین؛ سرهنگ موسی الرضا حیاتی، یک شنبه در کارگروه پیشگیری و اطفاء حریق در شهرستان اسفراین اظهار کرد: همکاری مردم برای حفاظت و کاهش آسیب به منابع طبیعی سبب کاهش آسیب به بهره برداران این حوزه نیز می شود.
فرمانده یگان حفاظتی اداره کل منابع طبیعی خراسان شمالی، افزود: بارش های خوب و پوشش گیاهی فراوان امسال خطر جدی برای آتش سوزی در مراتع و منابع طبیعی را فراهم کرده است.
حیاتی گفت: منابع طبیعی به تنهایی قادر به حفاظت از این مواهب الهی نیست و نیازمند مشارکت و همراهی مردم در حفاظت از منابع طبیعی و پیشگیری از آسیب و خسارت به آن است.
وی افزود: بر اساس بررسی های انجام شده 100درصد عامل آتش سوزی ها مراتع و منابع طبیعی خراسان شمالی ، انسانی است که 99 درصد آن غیر عمد است.
فرماندار اسفراین نیز در این کارگروه بر ضرورت حفظ و نگهداری از منابع طبیعی شهرستان تاکید کرد و گفت: باید با آموزش و فرهنگ سازی در حوزه منابع طبیعی از خسارت به این حوزه پیشگیری کرد.
طاهر رستمی با اشاره به بارندگی های خوب امسال و پوشش گیاهی خوب در مراتع و امکان وقوع آتش سوزی بر آمادگی و آموزش دهیاران و افراد بومی برای اطفاء حریق تاکید کرد و گفت: دهیاران، مدیران بحران در روستاها هستند و باید در زمان بحران و مدیریت لحظه ای آمادگی داشته باشند.
رستمی افزود: جامعه نیازمند محیط زیست و منابع طبیعی مطلوب است و تمامی دستگاههای اجرایی و مردم در حفاظت از منابع طبیعی مسئول هستند.
وی گفت: منابع طبیعی نعمتی ارزشمند و با ارزش برای زندگی مردم است و بهترین محافظان آن خود مردم هستند.
اختصاصی شبستان؛
وقتی نیت، کار خیر باشد، زمینه خدمت فراهم می شود/ سعادت خدمت، به برکت امام رضا(ع) نصیبم شده است
یکی از خادمان فعال حرم رضوی می گوید: در حوزه خدمت رسانی، زمینه خدمت فرقی نمی کند و در هر برهه و موقعیتی که بتوانم وارد میدان می شوم و این سعادتی است که به برکت وجود امام رضا علیه السلام نصیب بنده شده است.
خبرگزاری شبستان _ خراسان شمالی؛ به تازگی از سفر مشهد مقدس و زیارت امام رضا علیه السلام به زادگاهش بجنورد برگشته و احساس رضایت از این زیارت کاملا مشهود و ملموس است. هرچند زیارت ثامن الحجج علیه السلام دل ها را قرار بخشیده و چشمان را منور می کند ولی شور و شعف «علی اکبر مهدیانی» بیشتر از این بابت است که کاروانی را به زیارت امام رضا (ع) برده که شاید سالیان سال آرزوی زیارت حرم داشته اند ولی قسمت آنان نشده است.
«علی اکبر مهدیانی» بازنشسته سازمان جهاد کشاورزی است که به گفته خود از سالیان دور در حوزه خدمت رسانی به مردم نیازمند و محروم در فعالیت های مسجدی و محله ای فعالیت داشته و از وقتی هم که افتخار خادمیاری رضوی نصیبش شده، مصمم تر از قبل در پی گره گشایی از مشکلات خلق الله است.
وی با بیان اینکه در حوزه خدمت رسانی، زمینه خدمت فرقی نمی کند و در هر برهه و موقعیتی که بتوانم وارد میدان می شوم، می گوید: این سعادتی است که به برکت وجود امام رضا علیه السلام نصیب بنده شده و از امام رئوف می خواهم این توفیق را همچنان برای من برقرار داشته باشد.
وقتی این خادمیار میانسال از خاطرات سفر چند روز گذشته خود به مشهد مقدس که در قالب کاروان زیارتی برای افراد بالای 40 سال که مدت هاست در انتظار زیارت بارگاه ملکوتی امام هشتم بوده اند، سخن می گوید، گویی در این سفر معنوی به واسطه دعاهای خیر زائران، به اندازه یک عمر انرژی مثبت گرفته و همه حوائج خود را در دعای همین زائران جستجو می کند.
مهدیانی در حوزه کمک به ترک اعتیاد سرپرستان خانواده هم دستی بر آتش دارد و تا کنون زمینه ترک سه معتاد را فراهم آورده و امید دارد روزی برس که هیچ فرد معتادی در جامعه وجود نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه برای موفقیت در این کار، خواست و اراده فرد معتاد بسیار حائز اهمیت است، بیان می کند: وقتی فرد معتادی را به من معرفی می کنند اول با خود شخص صحبت می کنم و از او می خواهم خودش برای ترک اعتیاد تصمیم بگیرد و وقتی به تصمیم نهایی و قطعیت برای ترک اعتیاد رسید، مراحل کار را دنبال می کنم...........
نظر شما