به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام «ابوالحسن نواب» در نخستین کنفرانس بین المللی «ظرفیت های راهبردی آموزه های اسلام در تحقق همزیستی مسالمت آمیز» که از سوی دانشکده الهیات دانشگاه تهران صبح امروز (چهارشنبه، پنجم تیر ماه) در محل کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد با اشاره به داستان گوساله پرست شدن گروهی از بنی اسراییل در زمان حضرت موسی (ع)، اظهار کرد: نکته ای که در مورد این داستان باید به آن توجه کرد، این است که هارون برادر حضرت موسی (ع) پس از آنکه آن حضرت به نزد قوم خود می آید به وی می گوید که من ترسیدم که اگر بخواهم مقابله ای با افراد گوساله پرست بکنم میان قوم خود اختلاف ایجاد شود.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب ادامه داد: ما باید بدانیم که اختلاف چیز کمی نیست و عذاب و اختلاف مانند هم هستند و بر اساس داستانی که از آن یاد شد، متوجه می شویم که هارون (ع) بر این تصور بود که شاید بتوان گوساله پرستی را معالجه کرد ولی در مورد اختلاف کار به راحتی آن نیست.
وی تصریح کرد: ما باید بدانیم 25 درصد جمعیت جهان را مسلمانان تشکیل می دهند و بر این اساس میزان باقیمانده را جمعیتی تشکیل می دهند که با ما هم عقیده نیستند اما این میزان جمعیت را کسانی تشکیل می دهند که به قول امیرالمومنین امام علی (ع) که خطاب به مالک اشتر می فرمایند: افراد یا در دین با ما اشتراک دارند و یا مانند ما هستند و انسان اند.
حجت الاسلام نواب افزود: بر این اساس می توانم بگویم با تجربه سال ها حضور در دانشگاه ادیان و مذاهب من به این نتیجه رسیدم که ما در تعامل با غیرمسلمانان چهار راه بیشتر نداریم یا باید با آنها بجنگیم که این راه نه مقبول است و نه کمکی به ما می کند، راه دیگر این است که تسلیم گروه مقابل شویم که بر این اساس نیز دیگر از ما و هویت ما نشانی باقی نمی نماند، راه سوم نیز این است که با آنان قطع رابطه کنیم که به دلیل پراکندگی و تنوعی که در میان جمعیت جهان وجود دارد این راه نیز ثمربخش نخواهد بود و نمی توان با دیگران قطع ارتباط کرد و راه چهارم همانی است که قرآن پیشنهاد داده است که با هم زندگی کنید و با هم مجادله احسن داشته باشید.
وی تاکید کرد: ما ایرانیان مفتخر به همزیستی مسالمت آمیز با اقوام، ادیان و مذاهب مختلف در طول تاریخ خود هستیم . ایرانیان در طول تاریخ خود نشان داده اند که با اقوام مختلف چه ارتباطات مسالمت آمیزی برقرار کرده اند.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب خاطرنشان کرد: ما با پیروان هیچ دینی مشکلی نداشته و نداریم و زندگی مسالمت آمیز با آنها دستور دینی ما است.
نظر شما