به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «مهدی هاشمی مقدم» امروز (5 تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه 200 هزار مشترک آب در استان وجود دارد، اظهار کرد: از این میزان 75 درصد مشترکین خانگی هستند که 77 درصد آنان مصرف کمتر از الگو و 21 درصد مشترکین خانگی در استان دو برابر الگوی مصرف، آب مصرف میکنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی گفت: الگوی مصرف در سال گذشته از 18 مترمکعب به ازای هر نفر متغیر بوده است که اکنون این رقم به 16 مترمکعب به ازای هر نفر تعیین شده است.
وی افزود: در مجموع مصرف سرانه هر نفر در شبانه روز از 183 لیتر به 177 لیتر کاهش یافته است.
هاشمی مقدم از اصلاح 42 کیلومتر از شبکههای اصلی توزیع آب شهرهای استان در سال گذشته خبر داد و گفت: برای تعیین نیازهای مشترکین جدید حدود 19.5 کیلومتر خطوط اصلی توزیع آب در سطح شهرها اجرایی کردیم و همچنین 360 دستگاه کنتور به صورت رایگان تعویض شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی با اشاره به نشت یابی از 274 کیلومتر و 31 انشعاب آبی در شهرهای استان، افزود: بیش از 3 هزار و 600 قطعه شیر کاهنده در مدارس و مساجد نیز نصب شده است.
وی ادامه داد: سال گذشته بالغ بر 10 حلقه چاه تجهیز و 20 کیلومتر شبکه اصلی فاضلاب در سطح شهرهای استان اجرایی شده است.
به گفته وی در سال گذشته 850 هزار مترمکعب هدر رفت آب در استان کاهش یافته که میزان هدررفت آب از 31.6 درصد به حدود 30.8 درصد کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه طرح تکمیل فاضلاب بیرجند بسیار پرهزینه است، تصریح کرد: این طرح در راستای سازگاری با کمآبی بوده و وظیفه جمعآوری فاضلاب خام و استفاده مجدد از پساب در دستور کار است.
هاشمی مقدم با بیان اینکه خط انتقال فاضلاب بیرجند به طول 9 کیلومتر کامل شده و تصفیه خانه با پیشرفت 71 درصد در حال اجرا است، یادآور شد: برای این پروژه 16.1میلیون یورو وام دریافت شده و با توجه به اینکه این رقم کفاف خط انتقال و تصفیه خانه فاضلاب بیرجند را نمیدهد دوباره 6.7 میلیون یورو دیگر برای تأمین اعتبار این طرح دریافت شده است.
وی از افتتاح تصفیه خانه فاضلاب بیرجند در ابتدای سال 99 خبر داد و گفت: طرح فاضلاب در سه شهرستان قاین، فردوس و سربیشه نیز فعال است.
هاشمی مقدم با تاکید بر اینکه شرکت آب و فاضلاب شهری استان پیگر ورود سرمایهگذار جدید برای طرحهای فاضلاب در استان بوده، افزود: با سرمایه گذار بخش خصوصی برای تکمیل باقی مانده فاضلاب شهر قاین و احداث مدول اول تصفیه خانه این شهرستان و همچنین مدول اول تصفیه خانه شهرستان سربیشه قراردادی منعقد شده که سهم سرمایهگذاران برای این طرحها 110 میلیارد تومان است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان جنوبی در پایان با اشاره به احداث سقاخانه توسط اداره اوقاف و امور خیریه استان، گفت: درخواست ما قانونمندی و نظامند بودن است و چون نگران سلامت شهروندان هستیم اداره کل اوقاف باید برای محل استقرار سقاخانه ها و دستگاهها تصفیه آب تاییدیه شبکه بهداشت را اخذ کنند.
نظر شما