به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کاشی، سرامیک و چینی بهداشتی ایران 9 تیر با مشارکت کشورهایی از جمله ایتالیا، اسپانیا و چین در فضایی بیش از ۱۶ هزار متر مربع در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برپا می شود.
بنابراین گزارش در این نمایشگاه که به مدت چهار روز برای عموم بازدید کنندگان دایر است و ۱۲ تیر ماه به کار خود پایان میدهد ۱۶۰ شرکت داخلی در این نمایشگاه حضور دارند و آخرین دستاوردهای صنعت کاشی و سرامیک کشورمان را در معرض ارزیابی و سنجش بازدیدکنندگان داخلی و بازرگانان خارجی قرار می دهند.
بنابراین گزارش، این نمایشگاه با نام CERAFAIR یکی از سه نمایشگاه بزرگ و معتبر این حوزه در منطقه است که با بیش از ۲۰ سال سابقه، شرکت های معتبر داخلی و خارجی را دور هم جمع می کند.
در دوره های قبلی نمایندگان مختلفی از ایران و کشورهایی نظیر ایتالیا، آلمان، هلند، اسپانیا، بلغارستان، جمهوری چک، چین و کره جنوبی در این رویداد بزرگ صنعت ساختمان شرکت کردند. در این نمایشگاه، جدیدترین تولیدات، تجهیزات و صنایع مرتبط به این صنعت ارائه می شود و همچنین نشست های تخصصی و کارگاه علمی با حضور استادان، کارشناسان و صنعتگران حوزه کاشی و سرامیک و حضور چند هیئت اقتصادی و بازرگانی از کشورهای منطقه خاورمیانه برگزار می شود.
بنا به گفته رئیس انجمن صنفی کاشی و سرامیک ایران «نمایشگاه بین المللی کاشی و سرامیک ایران بستر عرضه با کیفیت ترین محصولات داخلی با مشخصه گرید A است و پیش بینی می شود شماری از قراردادها با طرف های خارجی در نمایشگاه امضا شود.
«محمد روشنفکر» گفته است: «امروز کاشی و سرامیک ایران با کیفیت و استاندارد روز جهان تولید می شود و قادر است به بازارهای اروپا، استرالیا، کانادا و نیز مکزیک که از بزرگترین تولیدکنندگان است، به دلیل مزیت قیمت رقابتی راه یابد.»
بنابراین گزارش، تولیدکنندگان ایرانی سال گذشته نزدیک به ۴۰۰ میلیون متر مربع تولید کاشی و سرامیک داشتند که ظرفیت نصب شده واحد های تولیدی ۳۵ تا ۴۰ درصد بیش از میزان عرضه محصولات است.
سالهای ابتدایی دهه ۹۰، ایران بین پنج کشور تولیدکننده و صادرکننده کاشی و سرامیک جای داشت اما اکنون ضمن حفظ جایگاه خود در بین تولیدکنندگان، از لحاظ صادرات براثر شرایط بین المللی در رده های نهم یا دهم جای گرفته است.
یادآور می شود: آمار تولید، مصرف، صادرات و واردات کاشی و سرامیک در سالهای ۹۶- ۱۳۹۲ گویای آن است که میزان متوسط تولید در دوره مورد بررسی بالغ بر ۳۸۰ میلیون متر مربع است و مصرف هم در این مدت بطور متوسط ۲۳۰ میلیون متر مربع، در زمینه صادرات هم سال ۹۲ در حالی که رقم ۱۱۴ میلیون متر مربع بود، با افت اندکی در سالهای ۹۳ و ۹۴ روبرو شد، سپس در سالهای ۹۵ و ۹۶ به رقمهای ۱۲۶ و ۱۴۸ میلیون متر مربع رسید.
همچنین میزان واردات در سالهای مورد بررسی کاهشی بود و از ۳.۵ میلیون متر مربع در سال ۹۳ که بیشترین واردات بود، در سال ۹۶ به ۲.۳ میلیون متر مربع رسید./
نظر شما