رویای شیرین واگذاری سرخابی ها/وزارت ورزش:مجلس اصلاحات را انجام دهد / پارلمان: وزارتخانه بهانه می آورد

وااگذاری شرکت های فرهنگی – ورزشی استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی ماجرای دنباله داری شده است که همچنان در پیچ و خم مجلس شورای اسلامی، سازمان خصوصی سازی و وزارت ورزش و جوانان به سر می برد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، واگذاری شرکت های فرهنگی – ورزشی استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی بعد از 4 دوره مزایده ناموفق دوباره 25 آذر سال گذشته از سوی هیات دولت مطرح شد و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز 29 بهمن همان سال در بررسی بندهای درآمدی لایحه بودجه ۹۸ و در بندالحاقي۱ به تبصره ۲ مصوب کردند وزارت ورزش و جوانان مكلف است با همكاري سازمان بورس و اوراق بهادار و سازمان خصوصي سازي حداكثر تا پايان شهريور ماه 1398، شرايط پذيرش دو شركت فرهنگي- ورزشي پرسپوليس و استقلال را در بازار پايه فرابورس فراهم کند.

 

بنابراین گزارش، موضوع واگذاری سهام این دو باشگاه در حالی مطرح شد که 4 دوره مزایده برای واگذاری سهام سرخابی ها مطرح و با شکست مواجه شد. در مرحله اول مزایده در 27 بهمن 93 دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، هیچ شخصی حاضر نشد برای مزایده ۲۹۰ میلیارد تومانی پا پیش بگذارد. در دوره دوم مزایده در 19 اسفند 93 باز پیشنهادی نرسید و مزایده دوم لغو شد. سپس 9 اردیبهشت 94 برای بار سوم مزایده دو باشگاه با قیمت پایه ۲۹۰ میلیارد تومان مطرح شد اما برای اینکه سرانجام مشتریانی پیدا شود شرایط پرداخت فرق کرد. این بار شرط ورود به جای پرداخت ۴۰ درصد مبلغ مزایده ۲۵ درصد اعلام شد اما باز هم مزایده با مشکلاتی مواجه و لغو شد.

 

29 اردیبهشت 94 مزایده چهارم انجام شد. در این دوره استقلال یک مشتری و پرسپولیس ۳ مشتری داشت اما اهلیت متقاضیان از سوی سازمان خصوصی سازی تایید نشد و باز پرونده مزایده بسته و اعلام شد مزایده بعدی در کار نیست.

 

این گزارش می افزاید: پس از اعلام عزم جدی 2 قوه مبنی بر واگذاری سهام این دو باشگاه سازمان خصوصی سازی در پی انجام مقدمات این کار رفت و اعلام کرد که اسفند سال 97 این کار انجام می شود. اسفند گذشت و سازمان خصوصی سازی اعلام کرده قیمت گذاری این دو باشگاه انجام شده و هیات واگذاری بعد از بررسی این قیمت ها بعد از تعطیلات نوروز کار واگذاری ها را در پی می گیرد.

 

در حالی واگذاری سهام این دو باشگاه ورزشی در اسفند ماه انجام نشد که «مسعود سلطانی فر»، وزیر ورزش و جوانان اعلام کرده بود که دولت با روالی که مجلس برای واگذاری سرخابی‌ها در نظر گرفته موافق نیست به دلیل اینکه مراحل اجرایی کار باید سهلتر و به‌صورت کامل انجام گیرد بنابراین واگذاری به‌صورت بلوکی از طریق فرابورس کار را سخت می‌کند؛ به هر روی باید روی شکل کار با مجلس به تعامل خوبی با برگزاری جلسات دست یابیم.» شاید این دلیل را می توان به عنوان دلیل عدم انجام واگذاری عنوان کرد اما تعطیلات نوروز تمام شد و به دنبال آن ماه های اردیبهشت و خرداد نیز گذشت و همچنان خبری از واگذاری شرکت های فرهنگی – ورزشی استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی نیست. با طولانی شدن این روند اتاق تعاون ایران وارد میدان شد و نایب رییس آن جزییات جدیدی از واگذاری سرخابی‌ها را اعلام و تاکید کند که این دو باشگاه می‌تواند در قالب سهامی عام واگذار شوند.

بنا به گفته «اسماعیل خلیل زاده» اگر مردم در این دو باشگاه سهامدار شوند، مجامع باشگاه‌ها هیات مدیره و مدیر عامل را انتخاب خواهد کرد و این به عدالت نزدیک‌تر است. در حال حاضر به دلیل بدهی بالای این دو باشگاه امکان قیمت‌گذاری وجود ندارد و باید وضعیت تراز مالی و بدهی‌های سنگین مالیاتی مشخص شود. اتاق تعاون به شدت به دنبال واگذاری این دو باشگاه به صورت تعاونی سهامی عام است.

 

به دنبال آن وزیر ورزش گفته است که وزارت ورزش خود را موظف می‌دانند امسال به هر شکل ممکن استقلال و پرسپولیس را به بخش خصوصی واگذار کنند. «مسعود سلطانی‌فر» اما همچنان بر نحوه واگذاری سهام انتقاداتی داشت و در این باره به خانه ملت گفته بود: «معتقدیم اجرای مصوبه قانونی مجلس به شکل کنونی در فرایند خصوصی‌سازی مقداری سخت است؛ بنابراین ما تقاضا داشیم برای سرعت‌دهی به کار، دوستان مرتبط در مجلس اصلاحیه‌ای ارائه کنند تا بتوانیم سریع‌تر فرایند خصوصی‌سازی این دو باشگاه را انجام دهیم. نمایندگان در قالب طرح، اصلاحیه این قانون را پیگیری خواهند کرد تا فرایند خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس تسهیل و تسریع شود.»

 

 پس از صحبت های وزیر؛ مدیر کل دفترامور مجلس وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد که زمینه عرضه واگذاری سهام دوباشگاه پرسپولیس و استقلال در بورس فراهم شده است. «داود عزیزی» در مورد اجرایی شدن بندی از قانون بودجه 98 در مورد واگذاری دو باشگاه پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی به شبستان گفته بود: «یکی از عمده ایرادهای که قبلا به این دو باشگاه وارد بود حساب های نامشخص، صورت وضعیت های مالی غیرشفاف آنها بود که این موارد مورد بررسی قرار گیرد و روند واگذاری این دو باشگاه در حال شکل گیری است و فکر می کنم در آینده نزدیک بتواند وارد سهام بورس شود. دولت و شخص وزیر ورزش بارها تاکید کردند که به شدت به دنبال واگذاری این دو باشگاه به بخش خصوصی هستند که خوشبختانه این اتفاق با مصوبه مجلس در حال اجرایی شدن است.»

 

اما سخنگوی فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی اعتقاد دیگری دارد و با اشاره به نگران بودن هواداران دو باشگاه استقلال و پرسپولیس معتقد است: وزارت ورزش برای واگذاری سرخآبی‌ها بهانه می‌آورد.

«سید فرید موسوی» درباره اظهارات وزیر ورزش مبنی بر لزوم اصلاح بند قانونی قانون بودجه در خصوص واگذاری استقلال و پرسپولیس به خانه ملت گفته است: «وزارت ورزش موظف به اجرای قانون است و در صورتی که استدلال کافی برای لزوم اصلاح قانون دارند، لایحه‌ای تنظیم و به مجلس تقدیم کنند. وزیر ورزش از همان روز ابتدا اعلام می‌کرد که واگذاری استقلال و پرسپولیس با ساز و کار پیش‌بینی‌شده قابل اجرا نیست؛ اگر وزارت ورزش همچنان مُصر به این موضوع است، لایحه‌ای به مجلس ارائه کند.»

 

سخنگوی فراکسیون ورزش مجلس با بیان اینکه وزارت ورزش بهانه می‌آورد، اضافه کرده است: «متاسفانه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس هیچ وضعیت مناسبی ندارند و هواداران آنها نگران هستند؛ ضمن آنکه بحران‌هایی که در فوتبال مشاهده شد و قرار گرفتن در آستانه لیگ نیز به حساسیت این موضوع اضافه می‌کند.»

 

وی با اشاره به اینکه نماینده دولت همواره در زمان بررسی لایحه بودجه سنواتی در کمیسیون تلفیق حضور دارد، ادامه داده است: «وزیر ورزش می‌توانسته از طریق این نماینده دولت، مطالب مورد نظر را در خصوص واگذاری استقلال و پرسپولیس مطرح کند.»

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سوال که آیا با حکم قانونی کنونی امکان واگذاری استقلال و پرسپولیس وجود دارد، توضیح داده است: «قانون باید اجرا شود؛ اگر دولت معذوریت‌هایی در اجرای قانون دارد، هر چه سریعتر لایحه اصلاحی ارائه کند.»

 

بنابرگزارش شبستان، با توجه به روند در پیش گرفته شده برای واگذاری سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس و علی رغم خواسته دولت برای انجام این کار و ب دنبال آن اصرار و تاکیدات نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر انجام آن با مجموعه اتفاقات رخ داده در این زمینه بعید به نظر می رسد در سال جاری نیز شاهد موفقیت واگذاری سهام این دو باشگاه ورزشی به بخش خصوصی باشیم. با این حال جریانات و اتفاقات اقتصادی در کشور هر لحظه نوسان دارد و شرایط جدیدی را در پیش می گیرد از این رو باید امیدوار بود که دولت در راستای اجرای اصل 44 قانون اساسی گام های جدی تری بردارد و با انجام پروژه ئاگذاری سهام سرخابی ها که چندین سال به تعویق افتاده عزم جدی خود را برای اجرای این اصل نشان دهد./

 

کد خبر 804048

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha