به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «محمود عسگری آزاد» امروز در همایش دومین دوره آموزش تسهیل گران اقتصادی و اجتماعی بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) که در ساختمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، گفت: اقداماتی را برای توسعه مناطق محروم با تمرکز بر روستاها و محوریت توسعه روستاها آغاز کرده ایم.
رییس هیئت مدیره بنیاد برکت افزود: در امر اشتغال باید بدانیم با چه موانعی رو به رو هستیم. با وجود امکانات مالی، تجهیزاتی و فناوری هنوز در سطح متناسب این ملت نیستیم.
وی ادامه داد: در امر اشتغال اگر تحلیلی با کشور های هم سطح خود در در سطح منطقه، آسیا و جهان انجام دهیم با سه چالش اساسی برخورد می کنیم. تعداد افراد شاغل ما به نسبت کشور هایی هم تراز ما پایین است.
عسگری آزاد گفت: در تخصیص سطح کمی با مشکل رو به رو هستیم. تعداد افراد شاغل نسبت به افراد جمعیت در کل جهان به ازای ۲.۲ نفر یک نفر شاغل است. در برخی از کشورها به ۱.۷ دهم رسیده است. در چین بار تکفل ۱.۸ است یعنی ۸۰۰ میلیون نفر شاغل هستند. در کشور ما ۳.۳ دهم است. به ازای سه و سه دهم یک نفر شاغل است. باید به تعداد شاغلین کشور ۱۲ میلیون نفر اضافه شود. تا به استاندارد جهانی برسیم.
وی ادامه داد: مشکل دوم ما بهروری نیروی کار است که در این بحث نمی گنجد اما مشکل سوم ما مهاجرت است اشتغال در ایران موجب مهاجرت می شود. نظام اقتصادی ما در مناطق توسعه یافته است. نیروی کار دنبال کار می گردد از روستا مهاجرت می کند. جمعیت روستایی ما از ۷۵ درصد به ۲۵ درصد به دلیل مهاجرت کاهش یافته است.
رییس هیئت مدیره بنیاد برکت گفت: تنها کاری که برای اشتغال می شود تخصیص منابع مالی است. یک و نیم میلیون دلار از طریق سیستم بانکی اعتبار داده ایم.خوشبختانه بنیاد برکت اقدامی انجام داده که مهمتر از ایجاد اشتغال است.
وی ادامه داد: مطالعات زیادی انجام داده ایم که به مدل تبدیل شده است. طرح آسمان، مهتاب، سحاب ابعاد مختلف از مدلی است که پاسخگو توسعه اشتغال است.
عسگری آزاد تصریح کرد: مبنای مطالعه ما ایجاد توسعه و رفع محرومیت بر پایه استفاده از منابع انسانی، فیزیکی، طبیعی و مالی است.
وی تاکید کرد: اولین سرمایه مردم هستند، مردم توانمند هستند اما ظرفیت آن ها استفاده نشده است. طرح های ما این سرمایه ها را احیا می کند.
نظر شما