تحریم های  آمریکا باعث ایجاد مانع در برنامه های بشردوستانه ایران  شد

رحمانی فضلی با اشاره به کمک های جمهوری اسلامی ایران در طول چهار دهه گذشته به پناهندگان گفت: تحریم های ظالمانه و جنگ اقتصادی تحمیلی آمریکا علیه مردم ایران موانع عدیده ای را در مورد برنامه های بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران به پناه جویان ایجاد کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «عبدالرضا رحمانی فضلی» در همایش روز پناهنده با عنوان «چهل سال میزبانی سخاوتمندانه برای پناهندگان در ایران» که امروز دوشنبه 10 تیر در تالار غدیر وزارت کشور برگزار شد، گفت: روز جهانی پناهنده اعتبار فرهنگی و بین المللی که مجمع ملل متحد در توافق نامه که همه کشورها آن را امضا کرده اند برای بیان همدردی و عزت و کرامت پناهندگان نامگذاری کرد. این روز از یک سو بیانگر زجر انسان ها، تغییر رژیم، بی ثبات سازی دولت ها، اشغالگری و تروریسم و در برخی موارد بلایای طبیعی است و از سویی دیگر میدانی برای راستی آزمایی، فرهنگ ایثار و کرامت انسانی است.

 

وزیر کشور اظهار داشت: جا به جایی های گسترده پناهندگان دارای آثاری فراتر از مرزهای یک کشور است و حل مشکلات آنها از توان یک شکور خارج است و نیازمند همکاری های بین المللی است.

 

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران طی چهار دهه گذشته با امواج گسترده و میلیونی پناهندگان و آوارگان از کشورهای همسایه مواجه بوده است و در این مدت نه تنها از تعداد زیاد پناهندگان استقبال کرده است بلکه بر اساس اعتقادات دینی و سایر موارد آنها را نیز پذیرفته است و علیرغم مشکلات زیادی نظیر جنگ و تحریم با اتکا به منابع داخلی به عنوان بزرگترین حامی پناهندگان در حوزه های آموزش، بهداشت و درمان و معیشت همانند ایرانیان و بدون هیچ گونه تبعیضی به این گروه ها پرداخته است.

 

وی با اشاره به خدمات جمهوری اسلامی ایران در طول چند دهه گذشته به پناهندگان گفت: ثبت نام رایگان 480 هزار نفر از فرزندان لازم التعلیم پناهندگان فاقد مدرک حسب فرمان رهبری در سال های 97 و 98 در مدارس دولتی، صدور مدارک شناسایی برای تمامی پناهندگان، برگزاری دوره های سوادآموزی برای یک میلیون پناهنده، ارایه خدمات بهداشتی رایگان برای تمامی پناهندگان از قبیل واکسیناسیون، مراقبت از زنان باردار و گسترش بهداشت محیطی و فردی، برگزاری کلاس های آموزش فنی و حرفه ای در راستای توانمندسازی و حمایت از معیشت پناهندگان، توانمندسازی زنان پناهنده و صدور پروانه کار موقت از جمله خدماتی است که جمهوری اسلامی ایران به پناهندگان ارایه داده است.

 

وزیر کشور تصریح کرد: اقدامات فوق تنها گوشه ای از خدمات گسترده جمهوری اسلامی ایران در قبال پناهندگان است، چهار دهه بار پناهندگان بر دوش جمهوری اسلامی ایران بوده است و کل کمک های بین المللی که ما دریافت کردیم، هفت درصد هزینه هایی بوده است که انجام داده ایم.

 

رحمانی فضلی بیان کرد: ما به صورت مستقیم در این مسیر هزینه هایی را متحمل شده ایم و این در حالی است که تلاش های دیگر کشورها در افغانستان نتوانسته است زمینه بازگشت پناهندگان را فراهم کند. انتظار می رود جامعه بین الملل علاوه بر حمایت از کشور مبدأ در چهارچوب کنوانسیون بین المللی و بر اساس راه حل های راهبردی کمیسیاری عالی پناهندگان زمینه بازگشت داوطلبانه مهاجران را فراهم کند و به تعهدات خود در قبال کشورهای مهاجرپذیر نیز عمل کند.

 

وزیر کشور تصریح کرد: تحریم های ظالمانه و جنگ اقتصادی تحمیلی آمریکا علیه مردم ایران موانع عدیده ای را در مورد برنامه های بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده است و تاثیر منفی در روند قاچاق انسان و مواد مخدر و جلوگیری از سیل مهاجران به غرب خواهد داشت و خطر سوء استفاده باندهای مافیایی و گروه های تروریستی از گروه های مهاجر زنگ خطری برای کشورهای منطقه است.

 

وی گفت: کمک به کشور مبدأ برای ثبات و امنیت و تامین معیشت با هدف بازگشت پناه جویان، کمک به کشور میزبان، کمک به کشورهای مسیر به منظور جلوگیری از مهاجرت های غیر قانونی از جمله مواردی است که باید مورد توجه جامعه بین الملل باشد.

 

رحمانی فضلی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم همه با عشق و محبت و انگیزه و علاقه کار کنیم که موضوع پناهندگان عینیت خارجی نداشته باشد و این ممکن نیست مگر اینکه همه جهانیان دست به دست هم بدهند که برای صلح و امنیت تلاش کنند./

کد خبر 804569

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha