به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی کمیته امداد استان قزوین، حجت الاسلام «سید قریش موسوی» در نشست زکات که در مسجد روستای رحیم آباد شهرستان بوئین زهرا برگزار شد، بیان کرد: زکات از واجبات مالی در دین اسلام است که بر اساس آن، مسلمانان باید مقدار معینی از ۹ قلم کالا را برای مصرف در زندگی فقرا و سایر امور عمومی اجتماعی بپردازند.
مدیر ستاد اقامه نماز استان قزوین ادامه داد: این ۹ قلم کالا عبارتند از طلا، نقره، گاو، گوسفند و شتر، گندم، جو، کشمش و خرما که مقدار پرداختی هر یک از این کالاها متفاوت بوده و در فقه تعیین شده است.
وی اضافه کرد: پرداخت زکات شاید در ظاهر عمل فردی باشد ولی تأثیر اجرای این دستور الهی در ابعاد مختلف زندگی فردی و اجتماعی ظاهر شده و انکار اثرگذاری آن براساس تجربه بشری و آیات و روایات عاقلانه نیست.
مدیر ستاد اقامه نماز استان قزوین تصریح کرد: بنابراین زکات دستوری اجتماعی و اقتصادی است که باید به خوبی به آن عمل شود تا ثمرات آن در ابعاد مختلف مشاهده کنیم.
وی افزود: زکات از جمله مهمترین واجبات است و تأکید بسیاری بر آن شده است، زکات از فروع دین شمرده شده و در منابع دینی در کنار نماز و جهاد قرار گرفته و یکی از پنج ستون دین است به طوری که در ۵۹ آیه قرآن کریم و حدود 2 هزار روایت به زکات اشاره شده است، البته در بسیاری از موارد از واژه صدقه برای اشاره به زکات استفاده شده است بنابراین در فقه، زکات را صدقه واجب می خوانند.
حجت الاسلام موسوی عنوان کرد: زکات 2 نوع دارد؛ زکات بدن که همان زکات فطره است و در عید فطر پرداخت می شود و زکات مال که همان موارد 9 گانه است و با شرایط خاصی تعلق می گیرد.
وی توضیح داد: در خصوص آثار زکات باید گفت که این دستور الهی براساس روایات مایۀ تطهیر و تزکیۀ روح انسان، یکی از پنج ستون دین اسلام، فرو نشاندن خشم خدا و شرط پذیرش نمازاست، پرداخت زکات عامل محبوب شدن نزد خداوند رحمان بوده و سخت ترین واجب، عامل خیر و صلاح جامعه، حافظ اموال، عامل آمرزش گناهان، موجب زیاد شدن روزی است.
مدیر ستاد اقامه نماز استان قزوین تأکید کرد: زکات دادن هرگز باعث کم شدن مال کسی نمی شود، موجب تزکیه نفس و زیاد شدن مال، موجب درمان بیماران، دفع بلا از خود شخص و دیگران، زکات آزمایشی برای مال داران و کمکی برای فقر، راهکاری برای درمان بخل، سبب گشایش برای مردگان و عامل فقر زدایی است.
وی اظهار کرد: ترک کردن زکات آثار زیانباری برای تارک آن دارد که می توان به مواردی همچون تلف شدن اموال، خسارت 2 برابر، هزینه کردن در راه اشرار و گناه، محروم شدن از رحمت الهی، یکی از اقسام دزدی، محتاج شدن، عدم پذیرش نماز، مال زکات داده نشده آتش روز قیامت می شود و زکات ندادن باعث بی برکتی زمین می شود.
حجت الاسلام موسوی یادآورشد: همانطور که آثار پرداخت زکات در زندگی فردی و اجتماعی افراد ظهور و بروز دارد، عواقب عدم اجرای این دستور الهی هم در زندگی فردی و اجتماعی انسان ها تأثیرگذار است.
نظر شما