میامی اولین شهرستان استان سمنان در اجرای طرح سفیران اجتماعی شد

سعادتی گفت: شهرستانمیامی یکی از هزارو۳۰۰ شهر و ۵۰۰ شهرستانی است که برای اجرای طرح سفیران اجتماعی انتخاب شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان درسمنان، « سعیدسعادتی» در نشست با مدیر کل اموراجتماعی استانداری سمنان، در راستای اجرای طرح سفیران اجتماعی اظهار کرد: طلاق، اعتیاد، رفتارهای نابهنجار و گرایش به فرهنگ غرب و ... از آسیب های اجتماعی جامعه شمرده می شود.

 

معاون فرهنگی وهنری ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، با بیان اینکه آسیب های اجتماعی جدی گرفته شود گفت: با بی توجهی به معضلات جامعه ضربات جبران ناپذیری را متحمل خواهیم شد.

 

وی با اشاره به اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند و مقام معظم رهبری در جلسه رسمی از چند دستگاه در حوزه آسیب های اجتماعی نام بردند که از جمله این دستگاه ها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود اظهارداشت: بر این اساس وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دستور تشکیل شورای اجتماعی را در وزارتخانه دادند و این شورا همراه با نشست های مشترکی با وزارت کشور تشکیل شد که طرح هایی در این جلسات ارائه شد که پنج طرح به تصویب رسید که یکی از این طرح ها، طرح ملی سفیران اجتماعی است.

 

سعادتی تصریح کرد: این طرح با محوریت کانون های فرهنگی هنری مساجد و مشارکت  12 دستگاه اجرایی عملیاتی می شود که محیط عملیاتی اجرای این طرح هم پنج شهر کشوربوده که شهرستان میامی از جمله این شهرستان های انتخابی است.

 

معاون فرهنگی وهنری ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: طرح سفیران اجتماعی برای نخستین بار با هدف شناسایی و کاهش آسیب های اجتماعی در پنج استان کشور به صورت پایلوت اجرایی می شود.

 

وی اذعان کرد: در مرحله نخست دوهزار خانوار کشور تحت پوشش این طرح قرار می گیرند.

 

سعادتی افزود: این طرح با  بهره گیری از نیروهای فعال و توانمند هر منطقه به صورت مشارکتی و مشاوره‌ای  اجرا می شود.

 

وی با اشاره به ویژگی های طرح سفیران اجتماعی و همکاری انجمن علمی روانشناسان حوزه و اساتید جامعه شناسی دانشگاه ها در این طرح اظهار کرد: 40 نفر سفیران دختر و 40 نفر پسر و 400 خانوار زیرپوشش طرح ملی سفیران اجتماعی در شهرستان میامی قرار می گیرند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مدیرکل دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری سمنان، نیز دراین نشست،آموزش در کاهش آسیب‌ها موثر است گفت: قطعا توجه به آموزش در مناطق آسیب پذیر می‌تواند در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی نقشی موثر ایفا می کند.

 

«امیر بینایی» ضمن بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی با آموزش می‌تواند قابل‌پیشگیری باشد، افزود: با درک این مطلب می‌توان این نکته را دریافت که مناطق با فقر فرهنگی، مالی و امکاناتی شناسایی و بر اساس منطقه مورد نظر برای آموزش  افراد آن نواحی برنامه‌ریزی‌های مناسبی اتخاذ کرد.

 

وی با بیان اینکه مشارکت جوامع محلی امروز یک ضرورت در حوزه توسعه فرهنگی و اجتماعی محسوب می‌شود، ابراز کرد: تشکل‌های مردمی با عنوان انجمن همیاران توسعه محله می‌توانند به عنوان مجموعه‌های ثبت شده در فرمانداری‌ها مشکلات و ظرفیت‌های محله‌ها را برای برنامه‌ریزی درست، به نهادهای دولتی منعکس کنند.

 

بینایی، با تاکید بر اینکه توسعه و رشد در کشور بر محوریت قدرت، مرکزیت، منابع شکل می‌گیرد، ابراز کرد: در فرآیند توسعه و رشد، نقش دولت و حاکمیت به طور کلی و عام و کالبد پررنگ‌تر از مردم و انسان محسوب می‌شود.

 

مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری سمنان گفت: مناطقی از شهرها به دلیل کم‌تر توسعه یافتگی و کم برخورداری دچار سه نوع فقر شدند که این انواع شامل فقر امکانات، فقر مالی و فقر فرهنگی و آسیب‌های اجتماعی در مناطق کم برخوردار هستند که برای مدیریت آسیب‌های اجتماعی نیازمند یک مدل مدیریتی جدید، جامع و واحد هستیم.

 

وی تصریح کرد: اصلاح رفتار در جامعه می‌تواند زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه را فراهم کند لذا آموزش مهارت‌های اجتماعی در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.

 

بینایی با بیان اینکه نمی‌ توان از یک نسخه واحد برای حل آسیب ‌های اجتماعی همه مناطق استفاده کرد اضافه کرد:  بنابراین باید آسیب هر منطقه و هر محله شناخته ‌شده و راهکارها و تدابیر لازم برای آن اتخاذ شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 805372

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha