به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «غلامرضا امینی» شب گذشته در گفتگوی 18 و 30 شبکه خبر سیما درباره اقدامات انجام شده برای تامین مواد غذایی با اشاره به اینکه تامین موادغذایی کافی و سالم از دغدغه دولت ها است، گفت: 3 حوزه کیفیت، ایمنی و اصالت مواد غذایی در حوزه استانداردها و سلامت مواد غذایی کشور قابل پیگیری است.
مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی با اشاره به جایگاه کشورمان در سازمان بین المللی تدوین کننده استاندارد گفت: ایران عضو سازمان بین المللی تدوین کننده استاندارد در رابطه با مواد غذایی و کشاورزی(کدکس) است. کشورمان در دو دوره مختلف رئیس کمیته کدکس خاور نزدیک بوده است.
وی با بیان اینکه ستانداردهای ما بر اساس استانداردهای بین المللی و شناخته شده در جهان است، گفت: مواد غذایی به صورت پی در پی با استاندارد ملی ایران، منابع بین المللی و دانش موجود در کشور تطبیق داده می شود.
مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی با بیان اینکه به صورت دوره ای محصولات بازار کنتزل و رصد می شود، افزود: با 5 هزار استاندارد ملی حدود 6 هزار واحد صنایع غذایی تحت پوشش واحدهای نظارتی سازمان استاندارد قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه مواد غذایی بر اساس نظام کنترلی مواد غذایی از بازار خریدار می شود تا چگونگی استاندارد آن بررسی شود، گفت: سازمان استاندارد در برابر منطبق نبودن کیفیت محصولات با استانداردهای ملی تا کنون واکنش های مختلفی انجام داده است.
مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی با اشاره به برخوردهای مقرراتی با واحد هایی که مواد غذایی آنها با استاندارها تطبیق ندارد، گفت: تا کنون حدود 3 تا 4 درصداز محصولات غذایی منطبق با استانداردها نبوده است.
امینی ادامه داد: با بیان اینکه مواد غذایی تولید شده به کیفیت مواد غذایی اهمیت به سزایی می دهد. در بازدید های دوره ای و ادواری، به چگونگی سیستم های کنترل کیفیت و تطبیق با استانداردها نگاه ویژه ای می شود.
وی ردباره نحوه برخورد با متخلفان با اشاره به ابزارهای تنبهی و تعلیقی جواز کار و پروانه کسب گفت و افزود: چنانچه در بازرسی های مختلف شاهد تخلفاتی باشیم در وهله اول اخطار داده می شود و در مراحل بعد به معدوم کردن محصول، نمره منفی به محصول تولیدی تا حذف پروانه کسب و تعطیلی تولید محصول نامرغوب ادامه خواهد یافت.
مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی، بهداشتی و حلال با اشاره به رتبه بیست و یکم استانداردسازی در بین کشورهای جهان اشاره کرد و گفت: سیستم ملی کنترل مواد غذایی در کشور محصولات تولید مواد غذایی را از تولید تا مصرف رصد می کند.
وی با تاکید بر اینکه مهمترین عامل ارتقا کیفیت غذایی مطالبه مردم است به مردم نیز توصیه کرد که مواد غذایی را بسته بندی و با علامت استاندارد خریداری کنند.
در ادامه این گفتگوی خبری مدیرکل امورغذایی سازمان غذا و دارو نیز با اشاره به اینکه این اداره موادغذایی را از منظر اینکه مخل سلامتی شهروندان نباشد بررسی می کند، گفت: ايمنی غذا وابسته به بروز مخاطرات بيماری زايی غذايی در هنگام مصرف است. کنترل کافي و مناسب در طول زنجيره غذايي امری ضروری است.
«وحید مفید» با اشاره به اینکه کنترل زنجيره غذايی از مزرعه تا سفره از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: رسيدن به ايمنی غذا بايستی با تلاش همه گير طرفهای زنجيره غذا صورت پذيرد.
وی با بیان اینکه بر اساس استاندارد ها مجموعه ترکیبی موثری را برای حصول اطمينان از ايمنی غذا در طول زنجيره غذايی ايجاد می کند، افزود: زنجیره کنترل باید از تولید تا مصرف باید نظارت شود. نگاه ما به مجموعه، نگاه زنجیره ای است.
مدیرکل امورغذایی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در تدوین استانداردها با سازمان استاندارد همکاری می کنیم، گفت: پروانه ساخت تولید مواد غذایی بر اساس ویژگی ها و شرایط بهداشتی صادر می شود. پس از اخذ پروانه بهداشتی ساخت، باید محصول تولیدی خود را در چارچوب استانداردها تولید کنند./
نظر شما