به گزارش خبرگزاری شبستان از ملایر، شهرستان ملایر به عنوان دومین شهرستان بزرگ استان همدان بوده که به دلیل داشتن پتانسیلها، توانمندیها و ظرفیتهای بالقوه و بالفعل مختلف امروز جایگاه ویژه ای را در استان به خود اختصاص داده است.
آلبالو و گیلاس ملایر یکی از مهمترین محصولات کشاورزی و باغی این شهرستان است
شهرستان ملایر در تولید آلبالو و گیلاس رتبه برتر استان را به خود اختصاص داده که تولید این محصول علاوه بر تامین استان به دیگر استانهای کشور نیز صادر میشود.
علاوه بر تازه خوری این محصول تولید انواع کمپوت، لواشک، مربا و شربت آلبالو و گیلاس از جمله مشتقات این محصول است.
بخش زند ملایر یکی ازچهار بخش این شهرستان است که با داشتن 46 روستای دارای سکنه و حدود 10 هزار جمعیت با برخورداری از امکانات مختلف ، از جمله کارخانههای مختلف به ویژه معادن سرمک، کارخانه کیان کرد و ذوب آهن ، وجود سد کلان، و باغات زیبا یکی از بخشهای مهم این شهرستان محسوب میشود.
یکی از مهمترین و زیباترین پتانسیل های بخش زند ملایر وجود درختان گیلاس و آلبالو در ایم منطقه است که عطر شکوفههای آن در فصل بهار مشام هر رهگذری را معطر میکند.
زیبایی باغات آلبالو و گیلاس در باغات بخش زند یکی ازجاذبههای گردشگری است که باعث جذب مسافران و گردشگران به این منطقه به ویژه در فصل بهار شده و از شهر زیبای زنگه در بخش زند به عنوان شهر شکوفههای گیلاس نام برده میشود.
بخشدار زند در گفت وگو با خبرنگار شبستان ابا اشاره به اینکه 450 هکتار از اراضی این بخش زیر کشت درختان آلبالو است گفت: شهرستان ملایر در تولید آلبالو در استان همدان رتبه برتر را دارد و بیشترین آلبالوی این شهرستلن مختص بخش زند است.
حمید امیدی با بیان اینکه سالانه بیش از 3 هزار و 500 تن محصول آلبالو از باغات این بخش برداشت میشود اظهار کرد: امسال نیز برداشت آلبلو از باغات ابن بهش آغاز شده و تا اواسط مرداد ماه ادامه دارد.
وی با بیان ابنکه وی با بیان اینکه پیش بینی برداشن آلبالو از باغات بخش زند امسال نسبت به سال گذشته بیشتر است گفت: این محصول علاومه بر تامین شهرستان و استان و سایر استانهای کشور صادر میشود
وی همچنین از برگزاری دومین جشنواره آلبالوی ملایر در بخش زند در اواخر تیر ماه خبر داد و گفت: ابن جشنواره با حضور پر شور مردم، مسئولان امسال نیز برگزار میشود.
بخشدار زند هدف از برگزاری ابن جشنواره را معرفی بیشتر بخش زند و توانمندیهای ابن بخش و همچنین محصول آلبالو دانست و گفت: در تلاش هستیم تا بتونیم با پیگیری مسئولان ابن جشنواره را به صورت ملی برگزار کنیم
وی یکی از مهمترین مشکل باغداران را در بخش زند برای فروش محصول وجود دلالان و واسطه ها دانست و افزود: برای سود کشاورزان به دنبال جذب سرمایه گذاران برای فرآوری محصول در شهرستان هستیم.
امیدی با بیان اینکه محصول آلبالو و گیلاس قابلیت بالایی برای صنایع تبدیلی و فرآوری دازد تصریح کزد:با ایجاد صنایع تبدیلی دراین بخش علاوه برتوسعه شهرستان میتوان اشتغال زیادی را نیز در ابن بخش ایجاد کرد که این امر بسیارز به نفع یاغداران است.
وی همچنین با بیان اینکه آلبالو یکی از میوهای حساس به سرما است گفت: بیمه محصول و باغات از توصیهایی ما به باغداران است که در هنگام سرما زدگی با مشکل مواجه نشوند.
وی جذب توریست و گردشگر را از اهداف برگزاری جشنواره آلبالو دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه بخش زند میتواند یه یک منطقه توریستی و گردشگری تبدیل شود که در ابن زمینه باید زیر ساختهای لازم فراهم شود که امیدواریم مسئولان حمایت لازم را در این زمینه داشته باشند.
مسئول باغبانی اداره جهاد کشاورزی ملایر نیز گفت: 500 هکتار از اراضی شهرستان ملایر زیر کشت آلبالو است که از این میزان ۹۰ درصد آن بارور است.
مصطفی باقر زاده بیان کرد: پیش بینی میشود امسال یک هزار و ۸۰۰ تن آلبالو از حدود ۴۵۰ هکتار باغ های این شهرستان برداشت شود.
باقرزاده با اشاره به اینکه متوسط تولید آلبالو در ملایر چهار تن در هر هکتار است افزود: بیشترین میزان تولید آلبالو را در بخش زند و اراضی روستاهای کمازان، کَساوند، گوشه کساوند، میشن، سیاه چغا، پیروز، احمدیه و زنگنه عنوان کرد.
مسئول باغبانی اداره جهاد کشاورزی ملایر بیشترین مصرف آلبالو را برای تهیه شربت، ترشی، لواشک و آلبالو خشک دانست و افزود: با توجه به کیفیت بالای آلبالوی ملایر مصرف تازه خوری آن بیشتر در بازار تهران به فروش میرسد.
باقرزاده ادامه داد: هر سال حدود پنج تا ۱۰ درصد به سطح زیر کشت مزارع آلبالو در شهرستان ملایر اضافه میشود که درصد رشد آن بستگی به شرایط بازار و نرخ قیمت محصول دارد.
وی گفت: برداشت آلبالو هم اکنون در مرحله آغاز است و از روزهای آینده برداشت شدت میگیرد.
وی همچنین سطح زیر کشت گیلاس در این شهرستان را ۲۰۰ هکتار عنوان کرد و افزود: از این میزان حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ هکتار آن بارور است.
باقرزاده با بیان اینکه بیشترین میزان تولید گیلاس نیز در بخش زند است بیان کرد: میانگین تولید گیلاس در این شهرستان سه هزار و ۲۰۰ کیلوگرم در هر هکتار است.
وی ملایر را یکی از شهرستانهای عمده در تولید گیلاس دانست و خاطرنشان کرد: پیش بینی میشود امسال حدود ۵۰۰ تن گیلاس در ملایر تولید شود.
نظر شما