به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، پس از آنکه رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنان خود در ابتدای سال جاری این سال را با عنوان «رونق تولید» نامگذاری کردند. مجموعه اقدامات و برنامه ریزی های دستگاه های مختلف برای تحقق این هدف که با توجه به اولویت قرار دادن موضوع اقتصاد اعلام شده بود، آغاز شد.
بانک مرکزی به عنوان نهاد متولی در حوزه پولی و مالی کشور بلافاصه پس از سخنان رهبر معظم انقلاب عزم خود را برای حرکت در مسیر رونق تولید اعلام کرد و اول فروزدین رییس کل بانک مرکزی در یادداشتی در اینستاگرام نوشت: «نامگذاری سال 98 با عنوان رونق تولید از سوی مقام معظم رهبری ، مسئولیت بانک مرکزی و نظام بانکی کشور را مضاعف کرد.
توجه به تأمین مالی پروژههای تولیدی و تأمین سرمایه درگردش واحدهای تولیدی از طرف سیستم بانکی کشور، همراه با تمرکز بانک مرکزی بر تأمین ارز مواد اولیه و واسطهای تولید و مقابله جدی با روشها و تصمیماتی که ارز حاصل از صادرات نفتی و غیرنفتی کشور را صرف واردات غیرضرور و ضدتولید میکند. رونق تولید و تقویت ارزش پول ملی در گروی چند نکته است؛
1 ــ کاستن از وامهای تکلیفی کاهنده توان بانکها.
2 ــ تلاش برای کاستن از فشار ناترازی بودجه جاری دولت بر سیستم بانکی و بانک مرکزی.
3 ــ کاهش معوقات بانکی و فروش اموال مازاد بانکها.
4 ــ پیگیری باقدرت اصلاح ناترازی بانکهای کشور.
5 ــ برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد.
6 ــ اصلاح نقشه تجاری کشور و مبادی وارداتی و مقاصد صادراتی و طریق کاهش نیاز کشور به ارزهای مورد هدف تحریمهای آمریکا.»
بنابراین گزارش در مدت زمان 3 ماهه گذشته از ابتدای سال تاکنون بانک مرکزی در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب اقداماتی را برای کمک به واحدهای تولیدی انجام داده است و به تازگی نیز طرح جدیدی را برای تأمین مالی واحدهای تولیدی ارائه داده است.
«عبدالناصر همتی» از این طرح با عنوان «تأمین مالی مولد» برای تأمین مالی فعالیتهای تولیدی نام برده و در اینستاگرام خود درباره آن اینگونه توضیح داده است: «بر اساس این طرح با کمترین نیاز به انبساط اعتباری و اثر تورمی، نیاز زنجیره تولید صنعت به سرمایه در گردش پاسخ داده میشود.»
در یادداشت رییس کل بانک مرکزی آمده است: «افزایش هزینههای تولید درطول یک سال گذشته، نیاز به سرمایه درگردش تولید را بهشدت افزایش داده و این تأمین مالی را دشوارتر نموده است. بانک مرکزی با درک این وضعیت، بهدنبال طرحهایی جهت حل این دشواری است. اصل اساسی در نگاه بانک مرکزی آن است که هرگونه طرحی، اولاً: به تأمین مالی فعالیتهای تولیدی منجر شود و نیاز افزایشیافته سرمایه درگردش آنها را برآورده نماید، ثانیاً: منجر به انحراف در منابع نظام بانکی و تشدید فشارهای تورمی و قیمتی نشود.
بر این اساس، در کمیتههای مشورتی نقدینگی و اعتباری بانک مرکزی طرحهای متعددی مورد بحث قرار گرفته است. یکی از این طرحها، طرح «تأمین مالی مولد» است، بهنحوی که با کمترین نیاز به انبساط اعتباری و اثر تورمی، نیاز زنجیره تولید صنعت به سرمایه در گردش پاسخ داده شود و از انحراف منابع بهسمت فعالیتهای غیرمولد بهخوبی جلوگیری شود.
این طرح پس از نظرخواهی از متخصصین پولی و بانکی جمعبندی و در کنار تلاشهای جاری بانکهای کشور برای تأمین مالی تولید، در جهت جلوگیری از رکود و اعاده رونق تولید بهکار گرفته میشود.»/
نظر شما