لزوم اخلاص در قلم طنزپردازان/ استفاده از واژه‌های سخیف بدتر از تهاجم فرهنگی است

در سومین جشنواره طنزپهلو۳، در راستای لزوم اخلاص در قلم و گفتار طنازان وپرهیز از واژه‌های سخیف در طنزپردازی صحبت شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از فومن، سومین جشنواره ملی نگاهی به طنز معاصر(طنزپهلو) و بزرگداشت طنزپرداز برجسته کشور مرحوم کیومرث صابری فومنی(گل‌اقا) با حضور جمعی از طنازان کشوری و استانی و شهرستانی در سالن شهدای خدمتگزار اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فومن برگزار شد.

 

* طنزپردازان بازوان مسئولان باشند

«حجت‌الاسلام محمدمهدی افتخاری» اظهار کرد: ظرفیت مسئولان بالاست و اگر مشکلات و معضلات در قالب طنز گفته شود بسیار ارزشمند است.

 

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طنزپردازان می‌توانند بازوان مسئولان باشند، افزود: طنزپرداز و کسی که در این مقوله قدم می‌زند و اندیشه دارد با هرزه نویسان فرق دارد.

 

وی با بیان اینکه یک طنزنویس در کمال ادب و احترام دغدغه جامعه و مشکلات آن‌را به گونه‌ای بیان می‌کند که خود مسئول هم بیدار شود، گفت: مرحوم کیومرث صابری با این اندیشه و تفکرش یک صحنه‌ای را برای کشور باز کرد که آن مسئول هم مورد طنز قرار می‌گرفت و از موضوعی که می‌دید می‌خندید.

 

 

حجت‌الاسلام افتخاری تصریح کرد: متاسفانه امروزه در جامعه ما که این بار رسالت بر دوش طنازان است، جای کیومرث صابری تا کنون پر نشده و از آن روزی که «گل آقا» بسته شده کسی نتوانست آن مجله و یا شبیه آن را احیا کند و دردهای جامعه را به شکل طنز بیان کند.

 

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در جامعه باید فرهنگی ایجاد کند تا حرمت‌هایی که دارد از بین می‌رود دوباره احیا شود، خاطرنشان کرد: اخلاص در گفتار از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

وی با بیان اینکه اخلاص کیومرث صابری او را بر سر زبان‌ها انداخت، اظهار کرد: آنچه که امروز باید برای طنزپردازان مهم باشد  اخلاص در قلم و گفتارشان است.

 

*ارسال 700 اثر به جشنواره طنزپهلوی 3

«یوسف نیک‌انجام» با بیان اینکه امسال برای سومین سال پیاپی جشنواره طنزپهلو به میزبانی فومن در این شهرستان برگزار شد، افزود: با توجه به اینکه شهرستان فومن زادگاه استاد کیومرث صابری فومنی بوده، این جشنواره از سه سال گذشته توسط رضا رفیع و و فرامرز ریحان‌صفت شکل گرفت.

 

رییس فرهنگ و ارشاد اسلامی فومن با بیان اینکه با برگزاری این جشنواره تا جایی که امکان دارد وظیفه خود را به استاد صابری ادا می‌کنیم، گفت: استاد رضا بنفشه‌خواه از پیشکسوتان عرصه هنر برای دومین سال پیاپی در این جشنواره حضور پیدا کرد.

 

وی با بیان اینکه از بین 700 اثر ارسالی از سراسر کشور اعم از نثر و نظم به جشنواره 11 تن متخب شدند، تصریح کرد: آثار ارسالی توسط سه تن از داوران سرشناس کشور در حوزه نویسندگی داوری شد.

 

نیک‌انجام با بیان اینکه امیدواریم وظیفه خود را در قبال هنرمندان ادا کرده باشیم، خاطرنشان کرد: ادارات و نهادها باید در برگزاری برنامه‌های فرهنگی کمک کنند تا در راستای ارتقای کمی و کیفی برنامه‌ها بیش از پیش موفق باشیم.

 

 

* استفاده از واژه‌های سخیف توسط برخی از طنزپردازان بدتر از تهاجم فرهنگی

«داریوش کاردان» با بیان اینکه طنز باید به بیان معضلات و مشکلات بپردازد و به بیراهه نرود، اظهار کرد: امیدواریم به همت جوانان در حوزه طنز هر چه زودتر طنز ایران به مسیر اصلی خود برگردد.

 

طنزپرداز مطرح کشور با بیان اینکه متاسفانه امروزه در طنزپردازی از واژگان نادرست استفاده می‌شود و بی‌ارزشی‌ها در کشور ارج نهاده می‎شود، افزود: طنزپردازان باید درنگاه و میان مردم محبوب باشند و در مسیر درست طنز قرار بگیرند.

 

وی، استفاده از واژه‌های سخیف توسط برخی از طنزپردازان را بدتر از تهاجم فرهنگی دشمنان دانست و گفت: متاسفانه امروز تحمل برخی از مسئولان نسبت به انتقاد کم شده و نسبت به هر نقدی واکنش نشان می‌دهند.

 

کاردان با بیان اینکه مرحوم کیومرث صابری زمانی که هیچکس جرأت انتقاد نداشت با زبان طناز اقدام به بیان مشکلات و معضلات جامعه خود کرد، تصریح کرد: گل آقا با توجه به شناخت کاملی که از جامعه زمان خود داشت با ظرافت کامل از طنز برای انتقاد از مسئولان استفاده می‌کرد.

 

گفتنی است، در این جشنواره رضا بنفشه‌خواه و دیگر طنازان به سخنرانی پرداختند و در پایان از ۱۱ نفر برگزیده این جشنواره تجلیل و تقدیر به عمل آمد.

 

 

کد خبر 808446

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha