به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (۲۱ تیر ماه) به شرح زیر است:
۱۹ میلیون نفر در کشور در بافت های فرسوده زندگی می کنند
«مجید روستا» در گفتگوی 18 و 30 دقیقه (پنجشنبه 20 تیر) شبکه خبر سیما درباره روند بازسازی بافت های فرسوده با اشاره به اینکه طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی حدود ۳.۵ میلیون مسکن در کشور نیاز به بازسازی دارد، گفت: در بازسازی بافت های فرسوده از برنامه عقب هستیم.
عضو هیئت مدیره شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران به گفته های رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور درباره امضای تفاهم نامه با وزارت راه و شهرسازی در خصوص بازآفرینی بافت فرسوده و ناکارآمد شهری اشاره کرد و گفت: بر اساس این توافق اختیارات بازآفرینی شهری به استانها واگذار می شود.
وی با اشاره به اینکه 19 میلیون نفر در کشور در بافت های فرسوده زندگی می کنند، گفت: در سال 96 برنامه بازآفرینی شهری به تصویب رسید و دولت موظف شد بافت های فرسوده را بازسازی کند.
عضو هیئت مدیره شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران با تاکید بر اینکه طبق برنامه چهارم روند بازسازی بافت فرسوده خوب پیش نرفت و از برنامه عقب هستیم، گفت: ابزارهای تشویقی مثل تخفیفات نظام مهندسی در نظر گرفته شده و قرار است 25 درصد از هزینه های مهندسی را کاهش دهیم.
بروزرسانی فهرست دریافت کنندگان ارز نیمایی و دولتی
فهرست انتشار یافته حاوی دریافت کنندگان ارز دولتی و نیمایی طی بازه زمانی فروردین ۱۳۹۷ تا تاریخ ۶ تیر ماه ۱۳۹۸ است.
گفتنی است این فهرست شامل اسامی اشخاص حقیقی و حقوقی به همراه میزان و نرخ ارز دریافتی است که از طریق سامانه نیما ارز دریافت کرده اند.
ایران خودرو و سایپا بهار ۹۸ را کاهشی به پایان بردند
بررسی آمارهای منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از افت تولید دو خودروساز بزرگ کشور در سه ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال است، به طوری که ایران خودرویی ها بهار ۹۸ را با کاهش ۳۸.۷ درصدی و سایپایی ها با کاهش ۳۱.۸ درصدی به پایان بردند.
برپایه این گزارش، گروه صنعتی ایران خودرو در مدت یاد شده ۸۸ هزار و ۶۸۳ دستگاه خودروی سواری تولید کرد که در مقایسه با پارسال ۳۸.۳ درصد کاهش نشان می دهد.
همچنین تولید ۲۴۵ دستگاه وانت، حاصل کار آبی پوشان جاده مخصوص در بهار ۹۸ بود که در مقایسه با مدت مشابه پارسال افت ۸۳ درصدی نشان می دهد.
گروه یاد شده در این مدت موفق به تولید ون نشد و عدد صفر در مقابل آن قرار گرفت.
با این حال، در سه ماهه نخست امسال ۴۷ دستگاه مینی بوس، میدل باس و اتوبوس و ۳۴۴ دستگاه کامیونت، کامیون و کشنده در ایران خودرو تولید شد که به ترتیب رشد ۱۴.۶ درصدی و افزایش ۲.۱ درصدی داشته است.
دیدار وزیر صمت با فعالان اقتصادی عمان
«رضا رحمانی»، وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه سفر خود به عمان پنجشنبه ۲۰ تیر از شهرک صنعتی الرسیل بازدیدکرد. وی با حضور در جمع مدیران ارشد شهرک الرسیل و فعالان اقتصادی عمانی در محل اتاق بازرگانی و صنایع عمان، سخنرانی کرد و پس از آن به پرسشهای مطرح شده پاسخ داد.
در این نشست همچنین ظرفیتها و امکانات و مسائل و مشکلات موجود برای تداوم همکاریهای بین طرفین مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وزیر صمت چهارشنبه شب نیز نشست صمیمانه سه ساعته ای را با فعالان اقتصادی ایرانی مقیم عمان در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران برگزار کرد. در این نشست نیز پس از طرح ظرفیتهای همکاری، طرح مشکلات و درخواستها، رحمانی به پرسشهای مطرح شده پاسخ داد.
حجت الاسلام نوری شاهرودی سفیر جمهوری اسلامی ایران در عمان و هیأت همراه وزیر، در این نشست و دیدار حاضر بودند.
ذخیره ۴.۲ میلیون تُن کالای اساسی در بنادر کشور
«فرهاد دژپسند» در نشست با فعالان اقتصادی استان هرمزگان با تاکید بر اینکه وظیفه حاکمیت و دستگاه های مسئول، تسهیل و روان سازی تجارت خارجی کشور در راستای رونق تولید داخلی است، اظهار داشت: فلسفه این سفر با هیاتی متشکل از نمایندگان دستگاه های مرتبط، رفع موانعی است که فعالان اقتصادیِ درگیر تجارت خارجی و به ویژه حوزه واردات با آن روبرو هستند.
وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به افزایش میزان واردات کشور در چند ماهه ابتدای امسال، افزود: در شرایطی که دشمن با انواع ترفندها تلاش می کند واردات کشور کم شود این موضوع را باید به فال نیک گرفت.
دژپسند با بیان اینکه مسئولان بنادر استان هرمزگان در تلاش اند، انتقال کالا از بنادر به اقصی نقاط کشور با سهولت هر چه بیشتر صورت گیرد، گفت: روند تخلیه و ترخیص کالا با حرکتی شتابان در حال انجام است.
وی ادامه داد: برخی موارد که در مورد کالاهای اساسی، تحت عنوان رسوب کالا مورد اشاره قرار می گیرد، مربوط به رعایت مسائل ایمنی و زیستی است که باید با استانداردهای تعیین شده، مطابق باشد تا سلامت مردم در خطر نیافتد.
دژپسند با بیان اینکه در این شرایط سخت تحریم، تلاش ها باید به گونه ای باشد که مشکلات به حداقل برسند، اظهار داشت: سیاست گذاری ها از موضع حاکمیت باید به گونه ای باشد که فعالان اقتصادی به عنوان بازیگر اصلی اقتصاد، بدون دغدغه های جانبی، بدنه اقتصاد را به نقطه تعالی برسانند.
رشد ۷۰ هزار واحدی شاخص بورس در ۷۰ روز معاملاتی
از ابتدای امسال تاکنون در مدت ۷۰روز معاملاتی تعداد ۳۰۴میلیارد و ۲۲۸میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۸۹۴هزار و ۷۹۰میلیارد ریال در ۲۲میلیون و ۷۵هزار و ۹۴۲دفعه مورد در بورس اوراق بهادار معامله قرار گرفته است.
پژوهشکده پولی بانکی اعلام کرده که بررسی معاملات بازار سهام به تفکیک بازار نشان می دهد در این مدت ۲۱۳میلیارد و ۸۰۲میلیون سهم به ارزش ۴۹۰هزار و ۱۹۹میلیارد ریال در ۱۱میلیون و ۱۷۷هزار و ۷۱۰نوبت در بازار اول؛ ۸۵میلیارد و ۹۱۳میلیون سهم به ارزش ۳۳۴هزار و ۲۸۰میلیارد ریال در ۱۰میلیون و ۶۹۹هزار و ۱۹۹نوبت در بازار دوم؛ ۲۳میلیون و ۸۰۰هزار برگه به ارزش ۲۲هزار و ۵۰۱میلیارد ریال در ۷هزار و ۳۰نوبت در بازار بدهی، ۱۳۲میلیون و ۹۶۰هزار قرارداد به ارزش ۵۱۹میلیارد ریال در ۲۸هزار و ۸۹۶نوبت در بازار مشتقه و ۴میلیارد و ۳۵۶میلیون واحد از صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش ۴۷هزار و ۲۹۲میلیارد ریال در ۱۶۳هزار و ۱۰۷نوبت مورد معامله قرار گرفته است.
نفت سنگین ایران ۷ دلار ارزان شد
گزارش اوپک بر مبنای آمار منابع ثانویه نشان میدهد تولید نفت ایران در ماه میلادی گذشته به ۲.۲۲۵ میلیون بشکه در روز رسید که ۱۴۲ هزار بشکه در روز در مقایسه با تولید ۲.۳۶۷ میلیون بشکه در روز در ژوئن، کاهش نشان داد.
طبق آمار منابع ثانویه، مجموع تولید اوپک که متشکل از ۱۴ کشور است، در ماه ژوئن ۲۹.۸۳ میلیون بشکه در روز بود که نسبت به ماه پیش از آن ۶۸ هزار بشکه در روز کاهش داشت. تولید نفت علاوه بر ایران، در لیبی و آنگولا کاهش یافت، در حالی که تولید نیجریه و عربستان سعودی افزایش داشت.
طبق خبر ایسنا، قیمت نفت سنگین ایران در ماه ژوئن ۶۰ دلار و ۸۸ سنت در هر بشکه بود که در مقایسه با مه ۶۷ دلار و ۸۶ سنت در هر بشکه در مه، شش دلار و ۹۸ سنت کاهش نشان داد. میانگین قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سال ۲۰۱۹ تاکنون ۶۳ دلار و ۲۶ سنت در مقایسه با ۶۶ دلار و ۸۹ سنت در سال ۲۰۱۸ بوده است./
نظر شما